KINTO:Το νέο εμπορικό σήμα της Toyota για τις υπηρεσίες μετακίνησης στην Ευρώπη

Η Toyota ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη κυκλοφορίας ενός νέου εμπορικού σήματος, το KINTO, το οποίο είναι αφιερωμένο στην παροχή υπηρεσιών μετακίνησης σε χρήστες για ολόκληρη την Ευρώπη. Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος του παγκόσμιου οράματος της Toyota να εξελιχθεί σε μια εταιρεία μετακίνησης που θα είναι σε θέση να παρέχει όλα τα είδη υπηρεσιών που σχετίζονται με τη μεταφορά των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.
Η Toyota έχει ως στόχο να διευρύνει τις υπηρεσίες μετακίνησης που προσφέρει, εξελίσσοντάς τις ώστε να είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες του μέλλοντος, μέσω μιας στρατηγικής η οποία, πέραν των παραδοσιακών πωλήσεων ιδιωτικών και εταιρικών οχημάτων, θα στηριχθεί πάνω σε τέσσερις θεμελιώδεις άξονες:

• Την υιοθέτηση ενός διακριτού και προσαρμοσμένου εμπορικού σήματος το οποίο θα απευθύνεται στις νέες κατηγορίες χρηστών κινητικότητας, που θα περιλαμβάνουν ιδιώτες, εταιρικούς πελάτες καθώς και ευρύτερα σύνολα χρηστών.
• Την αύξηση του μεριδίου της στην αγορά με στόχο την πλήρη ενοικίαση υπηρεσιών (FSL), και επικεντρωμένη στην παροχή ενός πολυδιάστατου ενιαίου εμπορικού σήματος για οχήματα και υπηρεσίες αφιερωμένες σε ιδιώτες και εταιρικούς πελάτες.
• Την αξιοποίηση της δυναμικής των δεδομένων και τη συνδεσιμότητα των οχημάτων με στόχο τη δρομολόγηση και την προώθηση ενός εύρους υπηρεσιών στις οποίες θα περιλαμβάνονται η κοινή χρήση αυτοκινήτων και το carpooling ή η συνδρομή σε υπηρεσίες χρήσης οχημάτων, όπου αυτές είναι βιώσιμες.
• Την προετοιμασία για ενσωμάτωση μελλοντικών αναβαθμίσεων στην αυτόνομη οδήγηση-δοκιμή αυτοματοποιημένης μεταφοράς, όπως για παράδειγμα μέσω της χρήσης του concept της e-Palette που βρίσκεται υπό ανάπτυξη σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το 2018, η Toyota ξεκίνησε την οικοδόμηση των απαραίτητων βάσεων ώστε να προετοιμάσει τον ευρωπαϊκό οργανισμό για την ενσωμάτωση νέων υπηρεσιών μετακίνησης στην υπάρχουσα επιχειρηματική δραστηριότητα κατασκευής και πώλησης αυτοκινήτων. Στο πλαίσιο αυτό η Toyota δημιούργησε δύο οντότητες αντίστοιχα, μια εταιρεία διαχείρισης στόλου (Toyota Fleet Mobility, με έδρα την Κολωνία, Γερμανία) και μια εταιρεία ψηφιακής πλατφόρμας (Toyota Connected Europe, με έδρα το Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο).

Η έμπνευση που οδήγησε στην επιλογή ονόματος για το νέο εμπορικό σήμα προέρχεται από την ιαπωνική λέξη Kintoun ή Flying nimbus, που αναφέρεται σε μια γνωστή ιαπωνική σειρά κινουμένων σχεδίων στην οποία ένα σύννεφο (Kintoun) παρέχει υπηρεσίες μεταφοράς, κατά παραγγελία, στον πρωταγωνιστή της σειράς. Με τον ίδιο επομένως τρόπο όπως και το Kintoun, έτσι και το KINTO αναμένεται να είναι διαθέσιμο για χρήση, κάθε φορά που ένας πελάτης αναζητά εύκολους και έξυπνους τρόπους να μετακινηθεί, οπουδήποτε και οποτεδήποτε χρειαστεί.

Οι υπηρεσίες επωνυμίας KINTO θα αναπτυχθούν από την αγορά στη βάση της βιωσιμότητας και της αειφορίας, προσαρμοσμένες καταλλήλως, ανά επιχειρηματική περίπτωση. Οι αρχικές υπηρεσίες που θα εισαχθούν σε ορισμένες ευρωπαϊκές αγορές περιλαμβάνουν:
KINTO One: Προσφορά ολικής ενοικίασης, παρέχοντας ευκολία στην ιδιοκτησία που θα συνδυάζει όχημα, υπηρεσία, ασφάλιση στη βάση μιας μηνιαίας συνδρομής.
KINTO Share: Υπηρεσία κοινής χρήσης αυτοκινήτων, βασισμένη σε μια μεγάλη σειρά υβριδικών οχημάτων, που θα διατίθενται μέσω αυτοεξυπηρέτησης, χωρίς τα έξοδα λειτουργίας. Στο ίδιο πλαίσιο η υπάρχουσα υπηρεσία ανταλλαγής αυτοκινήτων της Toyota Yuko, η οποία λειτουργεί ήδη σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης (Δουβλίνο, Βενετία, Κοπεγχάγη και Μαδρίτη), θα μετονομαστεί και θα ενσωματωθεί στο KINTO.

KINTO Join: Carpooling, που θα συνδέει τους εργαζόμενους που επιθυμούν να μοιραστούν την καθημερινή μετακίνησή τους προς την εργασία τους. Με τη λύση αυτή θα επωφελούνται τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι εταιρείες που θέλουν να μειώσουν το αποτύπωμα CO2 τους.
KINTO Flex: Ενοικίαση αυτοκινήτου βάσει συνδρομής, που θα προσφέρει αυξημένη ευελιξία και premium εμπειρία.

Τέλος σημειώνεται ότι ήδη τυγχάνουν μελέτης και αξιολόγησης από την Toyota και άλλες υπηρεσίες όπως το ride-hailing ή multi-modal app. Στις υπηρεσίες θα παρέχεται δυνατότητα πρόσβασης, μέσω εφαρμογών για κινητά και ολοκληρωμένων πληρωμών.

http://www.toyota.com.cy