Rally DAKAR 2020 – Μέρα 11η: Αγκαλιά με τη νίκη ο Sainz

Συντηρητικά κινήθηκαν οι πλείστοι των πρωταγωνιστών στην προτελευταία μέρα του Dakar, καθώς οι διαφορές που δημιουργήθηκαν τους επέτρεψαν να μην ρισκάρουν σε ένα τόσο δύσκολο και απρόβλεπτο αγώνα.

Ο Carlos Sainz (MINI) ήταν ένας από αυτούς. Είχε την “πολυτέλεια” να κινηθεί πολύ προσεκτικά καθώς είχε μαξιλαράκι 18 λεπτών από τους διώκτες του. Ολοκλήρωσε την προτελευταία διαδρομή 8 λεπτά πίσω από το νικητή και απομένει ένα ακόμα βήμα για να ολοκληρώσει πρώτος τον αγώνα.

Νικητής στην 11η διαδρομή αναδείχθηκε ο Stephane Peterhansel (MINI) ο οποίος μαζί με τον Nasser Al-Attiyah κινήθηκαν πολύ γρήγορα με στόχο να μειώσουν όσο το δυνατό περισσότερο τη διαφορά από τον πρωτοπόρο. Ο Peterhansel ολοκλήρωσε μόλις 10 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Al-Attiyah όμως αυτό ήταν αρκετό για να σημειώσει την 80η του νίκη στο Dakar. Ο έξι φορές νικητής στις μοτοσυκλέτες και εφτά φορές νικητής στα αυτοκίνητα, κέρδισε 33 και 44 διαδρομές αντίστοιχα σε αυτές τις κατηγορίες και είναι ο πιο πετυχημένος οδηγός στο Dakar.

Στη γενική κατάταξη, ο Sainz θα ξεκινήσει προηγούμενος στην τελευταία διαδρομή κατά 10 λεπτά και είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη. Μάχη για τη δεύτερη θέση θα γίνει μεταξύ του δεύτερου Al-Attiyah και του τρίτου Peterhansel, καθώς τους δυο χωρίζουν μόλις 6 δευτερόλεπτα.

Στις μοτοσυκλέτες, ο Pablo Quintanilla (Husqvarna) έκανε μεγάλη προσπάθεια για να ξαναμπεί στο παιχνίδι της νίκης καθώς κινήθηκε ταχύτατα κερδίζοντας την 11η διαδρομή. Παρά το γεγονός ότι τερμάτισε σχεδόν 12 λεπτά μπροστά από τον πρωτοπόρο Ricky Brabec (Honda), εντούτοις αυτό δεν ήταν αρκετό για να ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα.

Οι δυο αναβάτες της εργοστασιακής ΚΤΜ, Matthias Walkner και Luciano Benavides ολοκλήρωσαν στη δεύτερη και Τρίτη θέση αντίστοιχα.

Στη γενική κατάταξη ο Ricky Brabec, ο οποίος κινήθηκε πολύ προσεκτικά σήμερα, εξακολουθεί να προηγείται με διαφορά σχεδόν 14 λεπτών από το δεύτερο Quintanilla και είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο αναβάτης της ΚΤΜ, Toby Price.

Στην κατηγορία φορτηγών ο Andrey Karginov (KAMAZ) μετρά αντίστροφα για τη νίκη. Κέρδισε ακόμα μια διαδρομή στην οποία τα ΚΑΜΑΖ είχαν το πάνω χέρι καθώς πίσω από τον Karginov από τη δεύτερη μέχρι και την τέταρτη θέση τερμάτισαν οι Dmitry Sotnikov, Anton Shibalov και Eduard Nikolaev, όλοι με ΚΑΜΑΖ.

Στη γενική κατάταξη η τριάδα στην κορυφή έμεινε αναλλοίωτη. Άνετα πρώτος είναι ο Andrey Karginov, δεύτερος ο Anton Shibalov και τρίτος ο Siarhei Viazovich (MAZ).

Ο Rafal Sonik (Yamaha Raptor) ήταν ο νικητής στην 11η διαδρομή στην κατηγορία Quad. Οι Ignacio Casale (Yamaha Raptor) και Giovanni Enrico (Yamaha Raptor) ήταν οι αναβάτες που τερμάτισαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Στη γενική κατάταξη ο Ignacio Casale εξακολουθεί να προηγείται έχοντας προβάδισμα 21 λεπτών από το δεύτερο Simon Vitse, ενώ τρίτος εξακολουθεί να είναι ο Rafal Sonik.

Τέλος, στην κατηγορία SSV ο Chaleco Lopez (CAN-AM) κέρδισε ακόμα μια διαδρομή όμως οι ελπίδες για νίκη έσβησαν νωρίτερα αυτή τη βδομάδα. Ο Aron Domzala (CAN-AM) ολοκλήρωσε δεύτερος και ο Conrad Rautenbach (Zephyr) τρίτος.

Στη γενική κατάταξη, ο Casey Currie είναι πρώτος και το μεγάλο φαβορί για νίκη. Τα 45 λεπτά διαφορά που έχει από το δεύτερο Sergei Kariakin (CAN-AM) του επιτρέπουν να κινείτε πολύ προσεκτικά και χωρίς πίεση. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Chaleco Lopez (CAN-AM).

Η Παρασκευή είναι η τελευταία μέρα του αγώνα. Ο Carlos Sainz είναι 167 αγωνιστικά χιλιόμετρα μακριά από τη νίκη η οποία αν έρθει θα είναι η τρίτη του μεγάλου Ισπανού στο θεσμό.