King Of Nations – King Of Desert Γύρος 2: Yas Marina UAE

Άνοιξε η αυλαία για το πρωτάθλημα Federal Tyres King of Nations 2017 στις 30 Ιανουαρίου με την θρυλική πίστα Yas Marina Circuit στο Abu Dhabi. Αυτή ήταν μία εξαιρετική ευκαιρία για τους οδηγούς από την Μέση Ανατολή να αποδείξουν ότι έχουν αυτό που χρειάζεται για να ανταγωνιστούν με τους καλύτερους οδηγούς από όλο τον κόσμο.

Με την έναρξη των δοκιμαστικών περασμάτων, όλοι οδηγοί προσπαθούσαν να κάνουν ότι καλύτερο μπορούσαν σε μια εξαιρετικά απαιτητική πίστα όπως αυτή σχεδιάστηκε με εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες και με μπόλικο καμένο ελαστικό στην γνωστή πίστα της F1.

Με την έναρξη των βαθμολογημένων περασμάτων, είδαμε ένα οδηγό ο οποίος είχε ολοκληρώσει το στήσιμο του BMW V10 λίγες μέρες πριν να βρίσκεται στην πρωτοπορία με ελάχιστα αυτοκίνητα να απομένουν. Όπως είδαμε όλοι ο Ιάπωνας θρύλος Daigo Saito έκανε ένα πέρασμα πραγματικά απίστευτο παίρνοντας μια βαθμολογία στα 96.89 καταφέρνοντας να  κλέψει την πρωτιά.

Με τους Saito και Fink να έχουν πάρει τις δύο πρώτες θέσεις ο πρωταθλητής King Of Desert 2016 Ahmad Daham έκανε ένα αλάνθαστο πέρασμα κατακτώντας την τρίτη θέση ακολουθούμενος στην 4η και 5η θέση από τους Tariq Al Shaihani και Ahmed Ameri.

Με αυτά τα δεδομένα περάσαμε στα διπλά περάσματα, όπου ξεκινήσαν με πολύ δυνατές μάχες. Πρώτο δυνατό διπλό Toni “Half Breed Arakaki” ο οποίος αν και προσπάθησε να πιέσει στα όρια του το εργοστασιακό SR20, τελικά δεν τα κατάφερε χάνοντας από τον Ali Balushi, με τον οδηγό από το Ομάν να περνάει στους 16. Στον ίδιο γύρο είδαμε τον περσινό 3ο στο πρωτάθλημα King Of Nations Nasser Almutairi να περνάει εύκολα στους 16 με το νέο του Nissan 350z και εκεί να χάνει από τον Ιορδανό οδηγό Rafat Haroun.

Πρώτος ημιτελικός και αντιμέτωποι οι Tariq Al Shaimani και Daigo Saito, με τον Ιάπωνα οδηγό να αποδεικνύει ακόμη μία φορά ότι δεν είναι τυχαία ένας από του κορυφαίους οδηγούς, περνώντας με σχετική ευκολία στον τελικό. Στον άλλο ημιτελικό είδαμε τους  Ahmad Daham από την Ιορδανία και τον Ahmet Tarek από την Αίγυπτο με τον Ιορδανό να περνάει στον τελικό.

Ο τελικός ήταν πραγματικά απίστευτος με τον κορυφαίο οδηγό της Μέσης Ανατολής να αντιμετωπίζει ένα Ιάπωνα Θρύλο. Ο Saito στο πρώτο πέρασμα πίεσε στα όρια με τον Dahan να υποπίπτει σε λάθος και την βαθμολογία 7-3. Στο δεύτερο πέρασμα είχαμε ένα ισοζυγισμένο ασφαλές πέρασμα και 5-5 με τον Saito να κερδίζει και να ανεβαίνει στο πρώτο σκαλοπάτι του βάθρου αφήνοντας δεύτερο τον Ahmad Dahan. Ο μικρός τελικός δεν διεξήχθη λόγω μηχανικού προβλήματος που αντιμετώπισε ο Ahmet Tarek ο οποίος κατέκτησε την τέταρτη θέση με το πόντιουμ να συμπληρώνεται από τον οδηγό από το Ομάν Tariq Al Shaihani, ο οποίος έδειξε να βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα ολόκληρο το Σάββατο και Κυριακή.

Ένας αδιαμφισβήτητα εξαιρετικός αγώνας, με τους οδηγούς από την Μέση Ανατολή να δείχνουν ότι είναι σε πολύ καλό δρόμο κερδίζοντας δύο από τις τρείς θέσεις του βάθρου. Επόμενος αγώνας σε λιγότερο από μία εβδομάδα στον Muscat του Ομάν.