Σοβαρό είναι το ενδεχόμενο η Ford να επιστρέψει εργοστασιακά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Η νίκη του Sebastian Ogier στον πρώτο αγώνα της χρονιά που έγινε στο Μόντε Κάρλο αναγκάζει την Ford να δει με άλλο μάτι το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι και σκέφτεται σοβαρά την επιστροφή της στο θεσμό εργοστασιακά.

Παρών στο πρώτο rally της σεζόν ήταν ο επικεφαλής της Ford Performance, Dave Pericak, ο οποίος, σε δηλώσεις του στο WRC Live μετά το τέλος της PowerStage, τόνισε ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally θα μπει και πάλι στα πλάνα της εταιρίας: Αυτή είναι η πρώτη φορά που παρακολουθώ από κοντά ένα rally του WRC και είναι φανταστικό.

Εμπλεκόμαστε σε διάφορες μορφές του μηχανοκίνητου αθλητισμού· από το GRC στις ΗΠΑ και τώρα με το WRX με τον Ken Block και την ομάδα μας εκεί, αλλά τώρα βρίσκομαι εδώ για να προχωρήσω αυτό το πλάνο.

Με ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο και νέους κανονισμούς, θα είναι φανταστική σεζόν. Το να έχουμε τον Sebastien στην ομάδα είναι ένα όνειρπ που έγινε πραγματικότητα, οπότε είναι κάτι σημαντικό για εμάς, είμαστε ενθουσιασμένοι.

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το αν αυτό σημαίνει ότι η Ford θα επιστρέψει κανονικά στο WRC, ο Pericak δεν το απέκλεισε: Το εξετάζουμε. Δουλεύουμε με τον Malcolm Wilson ο οποίος  έχει κάνει φανταστική δουλειά και θα δούμε πώς θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στο μέλλον.