King Of Nation 2ος Γύρος – King Of Desert 3ος Γύρος – Muscat Oman

Καθώς το Federal King Of Nations επέστρεψε στη πίστα η οποία φιλοξένησε τον τελικό του King Of Desert 2016 στο Muscat του Ομάν, ένα νέο κομμάτι πίστας προστέθηκε στην υφιστάμενη μαζί με νέες κερκίδες. Μια προσθήκη η οποία μαζί με τον ολοκαίνουργιο σχεδιασμό τον κριτών κάνει τον αγώνα πιο συναρπαστικό τόσο για τους οδηγούς από την Μέση Ανατολή τόσο και για τους υπόλοιπους οδηγούς.

Μετά την νίκη του κατά την διάρκεια και των δυο περσινών αγώνων στην συγκεκριμένη πίστα, ο Omani Tariq Al Shaihani ήταν αναμφίβολα το μεγάλο φαβορί για την νίκη.  Η ατυχία όμως δεν τον άφησε καθώς στα ελεύθερα δοκιμαστικά του Σαββάτου στο πρώτο του κιόλας πέρασμα έχασε την γραμμή με αποτέλεσμα να καταλήξει στον τοίχο και εκτός αγώνα.

Ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Ιάπωνας Daigo Saito, έδειξε ότι θα είναι για ακόμα ένα αγώνα το μεγάλο φαβορί πετυχαίνοντας μια βαθμολογία στα 96,5 γράφοντας επίσης και την μεγαλύτερη ταχύτητα εισόδου στα 104 χιλιόμετρα, κατακτώντας με αυτό τον τρόπο την πρώτη θέση στα βαθμολογημένα περάσματα. Στο δεύτερο σκαλοπάτι βρίσκουμε τον Ιορδανό οδηγό Ahmad Daham ο οποίος αν και προσπάθησε να πάρει το αίμα του πίσω από τον Ιάπωνα οδηγό, τελικά με μια βαθμολογία 88,28 αρκέστηκε στην δεύτερη θέση. Το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Αυστραλός Luke Fink με βαθμολογία 88,28 αν και έχασε από την ισχύ του V10 E46 M3.

Με την ολοκλήρωση των βαθμολογημένων περασμάτων είχαμε ακόμα μια ατυχία στον αγώνα αφού το 1000 ίππων αμάξι του νικητή του προηγούμενου αγώνα παρουσίασε κάποια κρίσιμα θέματα που σήμαινε ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει.

Ο τοπικός οδηγός Nasser Almutairi, πέρασε στους 16 μετά την νίκη του απέναντι στον Tori Arakaki, αλλά έχασε και πάλι πολύ νωρίς μετά από ένα ατυχές λάθος από ένα άλλο τοπικό οδηγό τον Ali Albalushi, ο οποίος και πήρε την πρόκριση στου 8. Ο πρωταθλητής King Of Desert 2016 αντιμετώπισε στους 16 τον Mesyar Abushaiba, τι και εάν είχε πλεονέκτημα 8-2 από το πρώτο πέρασμα ένα σπάνιο λάθος τον άφησε εκτός της διεκδίκησης για κάτι καλύτερο.

Ένας εντυπωσιακός Luke Fink απέκλεισε κατά σειρά τους Mohammet Alasmi και Nick Salomon οι οποίοι είχαν εντυπωσιάσει με την μέχρι στιγμής παρουσία τους στο King Of Nations, κερδίζοντας στον ημιτελικό τον Mesyar Abushaiba για να περάσει στον μεγάλο τελικό.

Στον μικρό τελικό χρειάστηκε να φτάσουμε στην διαδικασία του ξαφνικού θανάτου για να αναδειχτεί ο νικητής μεταξύ των Ali Albalushi και Masyar Abushaiba. Τελικά μεγάλος νικητής αναδείχτηκε ο Κουβετιανός Abushaida ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλοπάτι του πόντιουμ.

Στον μεγάλο τελικό πέρασαν οι Luke Fink αλλά και ένας τοπικός οδηγός ο Mohammed Alsawafi. Με τους θεατές να επευφημούν τον τοπικό οδηγό, τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα για τον Αυστραλό οδηγό ο οποίος βρίσκεται για δεύτερη φορά σε τελικό μετά το 2016 και την ήττα του από τον Michael Prosenik στην Μαλαισία. Αυτή την φορά δεν ήταν διατεθειμένος να χάσει. Με μια εξαιρετική παρουσία στον τελικό έφτασε εύκολα στην επικράτηση, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Mohammed Alsawafi.

Στην βαθμολογία του πρωταθλήματος King Of Nations παρά την ατυχία του Ιάπωνα Daigo Saito, αυτός εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση ακολουθούμενος από τον Luke Fink και σε απόσταση αναπνοής στην 3η θέση βρίσκουμε τον Ahmad Daham.

Στο πρωτάθλημα King Of Desert στην πρώτη θέση βρίσκουμε τον Fahad Aljadei, ακολουθούμενος από τον Ahmad Daham και στην τρίτη θέση τον Daigo Saito.  Μεγάλο ερώτημα εάν κάποιος από τους τοπικούς οδηγούς καταφέρουν να εκθρονίσουν από την τρίτη θέση τον Ιάπωνα οδηγό, αυτά θα δούμε στους τελευταίους δύο γύρους του πρωταθλήματος King Of Desert.