East Safari Rally 2017: Preview

Η μέρα για την έναρξη του πρώτου αγώνα ράλι για τη σεζόν 2017 πλησιάζει και ήδη δόθηκαν στη δημοσιότητα το πρόγραμμα και οι συμμετοχές. Από πλευράς ειδικών διαδρομών η φορά και οι διαδρομές είναι οι ίδιες με πέρσι και αναμένετε να μας χαρίσουν τις ίδιες η ακόμα και καλύτερες συγκινήσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Βλέποντας τη λίστα συμμετοχών, παρατηρούμε ότι είναι από τις πληρέστερες των τελευταίων χρόνων, καθώς όλοι οι εν ενεργεία πρωτοκλασάτοι οδηγοί θα τρέξουν στον αγώνα και με αυτά τα δεδομένα το ερώτημα που πλανάτε είναι, ποιος θα κερδίσει;

Δύσκολα μπορεί κάποιος να προβλέπει τον τελικό νικητή με τους οδηγούς της πρώτης οκτάδας να έχουν όλα τα φόντα για νίκη. Πέραν των δύσκολων προγνωστικών οι συμμετοχές από μόνες τους αναμένετε να αποτελέσουν και πόλο έλξης για τους εκατοντάδες φίλους του αθλήματος.

Τριανταπέντε συνολικά πληρώματα δήλωσαν συμμετοχή με τους περσινούς πρωταθλητές Δημοσθένους/Λαό να ξεκινούν από την πρώτη θέση, θέλοντας να ξεκινήσουν την υπεράσπιση του τίτλου με νίκη. Το έργο τους δεν θα είναι καθόλου εύκολο καθώς οι περσινοί νικητές του αγώνα Γαλαταριώτης/Ιωάννου θα επιδιώξουν να επαναλάβουν τον θρίαμβο. Φαβορί για τη νίκη είναι και οι αδερφοί Εγγλέζου οι οποίοι με τρείς νίκες τα τελευταία έξι χρόνια είναι σε θέση και μπορούν να επικρατήσουν.

Δεν μπορεί κανείς να ξεγράψει τους περσινούς δευτεραθλητές Αντωνίου/Πιερή όπως επίσης τους Ζήνωνος/Χριστοφή, Ποσείδια/Αλεξάνδρου και Πολυκάρπου/Winter.

Με Mitsubishi EVO9 είχε τα καλύτερα του αποτελέσματα μέχρι στιγμής ο Πέτρος Παντελή και με αυτού του τύπου αυτοκίνητο θα τρέξει. Ακολουθεί την πετυχημένη συνταγή του περσινού αγώνα αρχαρίων, όπου είχε για συνοδηγό τον Κωνσταντίνο Παύλου και τερμάτισαν στη δεύτερη θέση γενικής. Και αυτό το πλήρωμα μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και συγκαταλέγετε μαζί με τα προαναφερθέντα πληρώματα στους διεκδικητές της νίκης.

Αναβάθμιση για τον Αλέξανδρο Τσουλόφτα ο οποίος πλέον θα τρέχει με EVO9 και θα μετρήσει δυνάμεις στον γρηγορότερο από πλευράς ειδικών διαδρομών αγώνα του φετινού προγράμματος. Με συνοδηγό για ακόμα μια χρονιά τον έμπειρο Στέλιο Ηλία θα ψάξουν τη διάκριση ανάμεσα στους καλύτερους Κύπριους οδηγούς που τρέχουν στον αγώνα.

Ίσως η πιο ευχάριστη έκπληξη των τελευταίων χρόνων. Ο θεαματικότατος Κούλλης Κυριάκου με συνοδηγό τον Χρίστο Αριστείδου επιστρέφει στους αγώνες μετά από αρκετό καιρό απουσίας με το γνωστό Subaru Impreza.

Αρκετά πληρώματα θα επιδιώξουν το καλό αποτέλεσμα και ένα καλό πλασάρισμα στην πρώτη δεκάδα. Αναβαθμισμένος κατεβαίνει στον αγώνα ο Σοφιανός Ρούσος, καθώς πολύ πρόσφατα απέκτησε ένα Mitsubishi Lancer EVO10 με το οποίο θα παλέψει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αναβάθμιση και για τον Κωνσταντίνο Τελεβάντο ο οποίος αφήνει το Honda Civic και στη φετινή χρονιά θα τρέξει τουλάχιστον μέχρι το Cyprus Rally με Subaru Impreza.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η κατηγορία RCS2 στην οποία τρέχουν συνολικά οκτώ πληρώματα. Δύσκολο αναμένετε το έργο των περσινών πρωταθλητών Μιχάλη και Πάμπου Ιακώβου καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν πολύ καλούς και έμπειρους οδηγούς. Πρόδρομος Προδρόμου/Αντώνης Χρυσοστόμου, Στέλιος Λαός/Μούκης, Αντρέας Τάππος/κώστας Ιωάννου, Ευτύχιος Τρύφωνος/Τσιελεπής, Στέφανος και Δημήτρης Στεφάνου,και Φανή Σωκράτης/Φίλιππος Φιλιππίδης είναι τα πληρώματα που θα παλέψουν για επικράτηση στην κατηγορία. Οι Chris Αντρέου/Νικολαΐδης Junior τρέχουν για πρώτη φορά στον αγώνα και θα προσπαθήσουν να μαζέψουν εμπειρίες, καθώς είναι από τα νέα πληρώματα στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Από τις 35 συμμετοχές μόλις εννέα πληρώματα θα τρέξουν με αυτοκίνητα με κίνηση στους δυο τροχούς.

Ανάμεσα σε αυτές είναι και οι περσινοί πρωταθλητές Σκεύος και Μαίρη Γερολέμου οι οποίοι όμως θα έχουν δύσκολο έργο στο δρόμο για τη νίκη, καθώς ο περσινός νικητής στη δικήνητη κατηγορία Ζαχαρίας Μανώλη με συνοδηγό αυτή τη φορά τον Κυριάκο Δαμιανού θα επιδιώξει να κάνει το 2 στα 2.

Συνολικά ο αγώνας περιλαμβάνει 12 ειδικές διαδρομές μήκους 111.68 αγωνιστικών χιλιομέτρων και χωρίζονται ανά έξι στις δυο μέρες του αγώνα. Το Σάββατο το απόγευμα τα πληρώματα θα περάσουν από τις ειδικές διαδρομές Κάβο Γκρέκο, Αγία Θέκλα και Παραλιμνίτικα και θα επαναλάβουν το πέρασμα από τις ίδιες ειδικές το βράδυ.

Ο αγώνας συνεχίζετε και ολοκληρώνετε την Κυριακή με τις κλασσικές ειδικές Χαλοσπιτιά, Αμμουνίσιον και Αγία Βαρβάρα οι οποίες όπως και οι ειδικές του Σαββάτου είναι επαναλαμβανόμενες.

Όλα θα αρχίσουν και θα τελειώσουν στην πλατεία Αγίου Γεωργίου όπου θα βρίσκετε η ράμπα εκκίνησης τερματισμού. Ο χώρος ανασυγκρότησης θα βρίσκετε στο χώρο στάθμευσης του γηπέδου Παραλιμνίου.

Itinerary Paralimni 2017 east safari rally

East Safari Rally Entry List 2017

Στάθης Ευσταθίου