Motocross-Τέταρτος αγώνας: Αήττητος στην έδρα του!!

Στην πίστα της Μακούντας διεξήχθη ο τέταρτος αγώνας για το παγκύπριο πρωτάθλημα motocross. Για ακόμα μια φορά οι μάχες σε όλες τις κατηγορίες κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρων όσων πήγαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Ο Χρίστος Τσαγγαράς μετά από μια μεγαλειώδεις εμφάνιση στην κατηγορία ΜΧ1 κέρδισε για δεύτερη φορά τη φετινή χρονιά στην ομώνυμη πίστα και έδειξε ότι φέτος δεν χάνει στην έδρα του.

Στο πρώτο χιτ την καλύτερη εκκίνηση έκανε ο Λάμπρος Τσαγγαράς και κατάφερε στα αρχικά στάδια να οδηγήσει τον αγώνα. Πίσω του ακολουθούσαν οι Χρίστος Τσαγγαράς και Γιώργος Παπαλοΐζου με τον Χρίστο να πλησιάζει γύρο με το γύρο τον αδερφό του Λάμπρο. Κατάφερε να περάσει και έχοντας πολύ καλό ρυθμό κέρδισε το χιτ σχετικά άνετα. Μεγάλη μάχη έγινε για τη δεύτερη θέση μεταξύ των Παπαλοΐζου και Λάμπρου Τσαγγαρά, όπου στο τέλος κατάφερε να επικρατήσει ο Παπαλοΐζου.

Την καλύτερη εκκίνηση στο δεύτερο χιτ έκανε ξανά ο Λάμπρος Τσαγγαράς με τον Σάββα Σάββα να τον ακολουθεί και να τον πιέζει ασφυκτικά στους πρώτους γύρους. Μετά από διέλευση μερικών γύρων κατάφερε να αποσπαστεί και να ανοίξει τη διαφορά από τους υπόλοιπους. Για ακόμα μια φορά η μάχη ήταν για τη δεύτερη θέση, με τον Χρίστο Τσαγγαρά να περνά τον Σάββα και να τερματίζει τελικά δεύτερος. Την πρώτη τριάδα στο χιτ συμπλήρωσε τελικά ο Σάββας Σάββα.

Στη γενική κατάταξη ο πρωτοπόρος Παπαλοΐζου είδε τη διαφορά από τους διώκτες του να μειώνετε, όμως εξακολουθεί να προηγείται με 168 βαθμούς έναντι 149 του Σάββα Σάββα και 145 του Χρίστου Τσαγγαρά.

Στην κατηγορία ΜΧ2 ο Μιχάλης Πάμπουκκας δεν είχε κανένα πρόβλημα να κερδίσει και τα δυο χιτ αυξάνοντας τη διαφορά από τους υπόλοιπους αθλητές της κατηγορίας του και όπως φαίνεται δύσκολα θα βρεθεί αντίπαλος να τον κερδίσει. Δεύτερος στον αγώνα τερμάτισε ο Χρύσανθος Γεωργίου και τρίτος ο Αντρέας Γεωργίου.

Στη γενική κατάταξη ο Μιχάλης Πάμπουκκας είναι πρώτος με 170 βαθμούς, στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Αντρέας Γεωργίου με 138 και τρίτος ο Γιώργος Βαρνάβα με 124 βαθμούς.

Υπόθεση του Μάριου Μούσκου ήταν η κατηγορία ΜΧ3. Ο Μούσκου εκτός από τις δυο νίκες στα χιτ οδήγησε και πολύ θεαματικά. Δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα μαζεύοντας ακόμα 50 βαθμούς τη φετινή χρονιά. Δεύτερος και στα δυο χιτ ήταν ο Νεόφυτος Κανάρης ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε μετά από πολύ καλή εμφάνιση ο Ντίνος Θεοδώρου.

Ο Μάριος Μούσκου έχοντας το απόλυτο από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος με 175 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα είναι ο Νεόφυτος Κανάρης με 157 βαθμούς και τρίτος ο Ντίνος Θεοδώρου με 129 βαθμούς.

 

 

Κυρίαρχος στην κατηγορία MX3OVER ήταν ο Σπύρος Ηλία. Με δυο νίκες στα δυο χιτ κατάφερε να μαζέψει τους πρώτους 50 βαθμούς τη φετινή χρονιά. Νικηφόρος Κουρρής και Γιώργος Σάββα συμπλήρωσαν τις τρείς πρώτες θέσεις με το πέρας των δυο χιτ. Στη βαθμολογία ο Γιώργος Σιδερένιος είναι αυτός που συνεχίζει να προηγείται έχοντας 150 βαθμούς, δεύτερος είναι ο Νικηφόρος Κουρρής με 138 βαθμούς και τρίτος ο Αρτέμης Καρατσιόλης με 135 βαθμούς.

Ακόμα ένας Τσαγγαράς, ο Νεόφυτος, κατάφερε να κερδίσει στην κατηγορία που έτρεχε. Στην ΜΧ4 στην οποία συμμετείχε, ο Τσαγγαράς δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει και τα δυο χιτ, περνώντας στη δεύτερη θέση, μειώνοντας ταυτόχρονα τη διαφορά στη βαθμολογία από τον μεγάλο του αντίπαλο Άριστο Γεωργίου. Ο Γεωργίου και στα δυο χιτ τερμάτισε δεύτερος και είδε τη διαφορά του από τον Νεόφυτο Τσαγγαρά να μειώνετε σοτυς 14 βαθμούς. Ο Αδάμος Μανώλη με την τρίτη θέση που κατέλαβε και στα δυο χιτ οπισθοχώρησε τρίτος.

Έτσι στη γενική βαθμολογία ο Άριστος Γεωργίου προηγείται με 190 βαθμού έναντι 176 του Νεόφυτου Τσαγγαρά και 173 του Αδάμου Μανώλη.

Τις δικές τους ενδιαφέρουσες μάχες είχαν οι μικροί στις κατηγορίες ΜΧ85 και ΜΧ65. Στην ΜΧ85 ο Βίκτωρας Ζαχαρία συνέχισε την πορεία του προς τον τίτλο. Στο πρώτο χιτ κατάφερε να αποσπαστεί νωρίς και να κερδίσει. Στο δεύτερο χιτ όμως δυσκολεύτηκε στα αρχικά στάδια καθώς ο Χρίστος Κιμίτρη το πίεζε ασφυκτικά. Ένα λάθος όμως του Κιμίτρη έδωσε την ευκαιρία στον Βίκτωρα Ζαχαρία να ανοίξει τη διαφορά και να κάνει το 2 στα 2. Δεύτερος και στα δυο χιτ τερμάτισε ο Χρίστος Κιμίτρης με τον Αριστόδημο Έλληνα να τερματίζει και στις δυο περιπτώσεις τρίτος. Οι Γιώργος Τσαγγαράς και Βρυώνης Βλάσιου τερμάτισαν στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

Στη βαθμολογία ο Βίκτωρας Ζαχαρία είναι στην πρώτη θέση με 175 βαθμούς, δεύτερος βρίσκετε ο Χρίστος Κιμίτρη με 159 βαθμούς και την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Αριστόδημος Έλληνας με 147 βαθμούς.

 

Τέλος στην κατηγορία ΜΧ65 οι νεαροί έδωσαν τις δικές τους μάχες, με τον Σπύρο Γιάγκου να καταφέρνει να επικρατεί και στα δυο χιτ. Δεύτερος τερμάτισε ο Αντώνης Γεωργίου, τρίτος ο Κωνσταντίνος Χρυσοστόμου και τέταρτος ο Dominic Κολοκάσης.

Στη βαθμολογία συνεχίζει νε προηγείται ο Σπύρος Γιάγκου με 140 βαθμούς, στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο Αντώνης Γεωργίου με 132 βαθμούς και την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Dominic Κολοκάσης με 122 βαθμούς.

Ο επόμενος αγώνας για το παγκύπριο πρωτάθλημα motocross θα διεξαχθεί στις 5 Μαρτίου στην πίστα της Μακούντας.

Στάθης Ευσταθίου

Φωτογραφίες: S&M PICS