Jeep Renegade, το πρώτο Plug-in Hybrid στην ιστορία της μάρκας

Πάντα πιστή στην περιπετειώδη ιστορία της η Jeep® κάνει ένα σημαντικό βήμα στην εξέλιξη της γκάμας της αρχίζοντας από το βραβευμένο Jeep Renegade 4xe. Το μοντέλο αυτό θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο στην ιστορία της μάρκας που θα διαθέτει ηλεκτρική τεχνολογία Plug-in Hybrid.

Η συνολική ισχύς θα φθάνει τους 240 ίππους, με παράλληλη αύξηση της ροπής έως και 50% έναντι του πετρελαιοκινητήρα με τους 170 ίππους. Αυτό προκύπτει από το συνδυασμό μεταξύ του turbo βενζινοκινητήρα 1.3-λίτρων με αυτόματο κιβώτιο μετάδοσης κίνησης στον μπροστινό άξονα και του ηλεκτρικού κινητήρα που λειτουργεί στους πίσω τροχούς. Η επιτάχυνση από 0 έως 100 km/h πραγματοποιείται σε λιγότερο από επτά δευτερόλεπτα με τις εκπομπές CO2 να είναι κάτω από 50 g/km (NEDC2).

Τέλος, η μέγιστη ταχύτητα είναι της τάξης των 130 km/h σε ηλεκτρική λειτουργία και 200km/h στην υβριδική λειτουργία.

Το Plug-in Renegade 4xe θα διαθέτει τις νέες λειτουργίες οδήγησης: Hybrid, Full Electric και E-save, με συγκεκριμένα ηλεκτρονικά χαρακτηριστικά όπως Sport Mode, Eco coaching και Smart Charging που επιτρέπουν την επαναφόρτιση από το ραδιόφωνο Uconnect του οχήματος ή από το smartphone του οδηγού. Το 4xe θα έχει επίσης συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και στοιχεία σχεδίασης, όπως τροχούς 19 ιντσών (για τον σχεδιασμό του Urban) και τροχούς 17 ιντσών (για το Off-road, το πιο κατάλληλο για οδήγηση εκτός δρόμου), προβολείς υψηλής ορατότητας Full LED, Uconnect NAV με οθόνη αφής 8,4″, ενσωμάτωση smartphone και προηγμένη ενσωματωμένη συνδεσιμότητα (ως διαχείριση της επαναφόρτισης από το ραδιόφωνο και επίσης από το smartphone), οθόνη TFT 7 ιντσών με όλες τις πληροφορίες οδήγησης και το επίπεδο φόρτισης μπαταρίας; Blind Spot, Rear Camera, Park Assist, Parking Sensors, ηλεκτρικοί καθρέφτες και λειτουργία καλωδίου 3 για δημόσια φόρτιση και άλλες λειτουργίες ειδικά για κάθε μοντέλο.

Παράλληλα το Jeep Renegade θα περιλαμβάνει εγγύηση για 5 χρόνια και μπαταρίας για 8 χρόνια σε ένα πακέτο που θα συμπεριλαμβάνει και οικιακή φόρτιση μέσω του Hybrid Wallbox. Αυτή η λύση θα προσφέρει επίσης την ευκαιρία να αυξήσετε την ταχύτητα φόρτισης και να μειώσετε το χρόνο σε 100 λεπτά, αναβαθμίζοντας την ισχύ φόρτισης στα 7,4 kW. Για την εμπορική κυκλοφορία θα υπάρχουν τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού, trim – Longitude, Limited, S και Trailhawk.