Rolls-Royce Cullinan:Φωτογραφίες σε αφιλόξενα μέρη

To πρώτο SUV στην ιστορία της Rolls-Royce, η Cullinan είχε την τύχη να «ποζάρει» για το διάσημο φωτογράφο και εξερευνητή Κόρυ Ρίτσαρντς.

Πριν από το παγκόσμιο ντεμπούτο της Cullinan που πραγματοποιήθηκε το Μάιο του 2018, ο Αμερικανός φωτογράφος συμμετείχε στο πρόγραμμα με τίτλο «η τελευταία πρόκληση», στο πλαίσιο του οποίου ταξίδεψε με μια καμουφλαρισμένη Cullinan στα πιο απομακρυσμένα και απαιτητικά μέρη της Σκωτίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και των Η.Π.Α.

Απέδειξε έτσι τις ικανότητες και την αντοχή της Cullinan σε κάθε είδους έδαφος, ενώ ταυτόχρονα μας χάρισε και καταπληκτικές φωτογραφίες με το πολυτελές βρετανικό SUV, ορισμένες από τις οποίες θα δείτε παρακάτω.

Υπενθυμίζουμε ότι η Cullinan τροφοδοτείται από V12 twin-turbo κινητήρα 6.75 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 571 ίππους και 850 Nm ροπής, ενώ η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 250 χλμ./ώρα.

 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Ρίτσαρντς έχει βραβευτεί από τον National Geographic, έζησε δύσκολα παιδικά χρόνια, ενώ ανέβηκε στην κορυφή του Έβερεστ χωρίς τη χρήση συμπληρωματικού οξυγόνου. Σκαρφάλωσε στις κορυφές της Ανταρκτικής και των Ιμαλαΐων του Νεπάλ, ενώ ταξίδεψε στις ξεχασμένες πολεμικές ζώνες της Αγκόλα, της Ουγκάντα ​​και του Πακιστάν.

Το 2011 έγινε ο μοναδικός Αμερικανός και ένας από τους λίγους ανθρώπους που κατέκτησε χειμώνα την κορυφή του βουνού Γκασερμπρούμ Β΄ στο Πακιστάν, το οποίο έχει υψόμετρο πάνω από 8.000 μέτρα. Κατάφερε να επιβιώσει από μια χιονοστιβάδα που τον χτύπησε στην κάθοδο του, ενώ έβγαλε μια εξαιρετική φωτογραφία λίγα λεπτά μετά το συμβάν.

Πηγή:motori.gr