Συζητήσεις Sainz και ΜΙΝΙ για επέκταση της συνεργασίας

Ο Ισπανός Carlos Sainz θέλει να επιστρέψει στη Σαουδική Αραβία τον Ιανουάριο με απώτερο στόχο τη διατήρηση των κεκτημένων στο Dakar.

Ο δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ράλι έχει κερδίσει τρείς φορές τον μαραθώνιο αγώνα αφού πανηγύρισε τη νίκη στη Νότια Αμερική με τη Volkswagen και την Peugeot, ενώ στον αγώνα της Μέσης Ανατολής κέρδισε με τη ΜΙΝΙ. Το 2020 ήταν η δεύτερη φορά που ο Sainz οδηγούσε για τη ΜΙΝΙ και η νίκη του σηματοδότησε την πρώτη της μάρκας από το 2015.

Ο Sainz αποκάλυψε ότι είναι σε συζητήσεις για επέκταση της συμφωνίας με την X-Raid για να οδηγήσει το Mini John Cooper Works Buggy και το 2021.

«Όπως λέω πάντα, αν υπάρχει περίπτωση να κερδίσω τότε ενδιαφέρομαι», είπε ο Sainz. «Είμαστε σε συζητήσεις και φυσικά θα ήθελα να αγωνιστώ ξανά και να υπερασπιστώ τη νίκη μου. Θέλουμε να επιστρέψουμε, είναι μια καλή ευκαιρία και συζητάμε με τη Μini για αυτό».

Πρόσφατοι ψίθυροι συνέδεαν τον Sebastien Loeb με πιθανή του επιστροφή στο Dakar με τον Ισπανικό τύπο να αναφέρει ότι η πιθανότερη επιλογή θα ήταν να τρέξει με την Toyota Gazoo Racing SA και το Hilux, ένα αυτοκίνητο το οποίο οδήγησε φέτος ο Fernando Alonso.