Hyundai Motorsport – Preview: Πορτογαλία

Η ομάδα της Hyundai Motorsport θα τρέξει στην Πορτογαλία την ερχόμενη βδομάδα με τέσσερα αυτοκίνητα. Ο αγώνας είναι ο έκτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι και ο δεύτερος από μια σειρά πέντε χωμάτινων ράλι.

Προς το παρόν η Hyundaiπροηγείται στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με 15 βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη M-Sport Ford και στόχος είναι να συνεχιστεί η καλή εκκίνηση στη χρονιά και η ομάδα να μπορέσει να δώσει με ακόμα μια μάχη για τις θέσεις του βάθρου.

Μετά την πέμπτη θέση που πέτυχε στον αγώνα της Σουηδίας, ο Hayden Paddon επιστρέφει στην αγωνιστική δράση και συμπληρώνει την τετράδα των Hyundai i20 Coupe WRC μαζί με τους Andreas Mikkelsen, Thierry Neuville και Dani Sordo. Και τα τέσσερα πληρώματα είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα αγωνιστικά τις προηγούμενες μέρες και στην Πορτογαλία αναμένεται να είναι ακόμα μια συναρπαστική μάχη μεταξύ των ομάδων του WRC.

Σύμφωνα με τον κανονισμό του WRC, μόνο τρία πληρώματα μπορούν να βαθμολογηθούν για την ομάδα της Hyundai Motorsport team, με τα δυο τα οποία θα είναι ψηλότερα στην κατάταξη να μπορούν να βαθμολογηθούν για την ομάδα. Η Hyundai ήδη δήλωσε τους οδηγούς που θα διεκδικήσουν βαθμούς και αυτοί είναι οι Neuville, Mikkelsen και Paddon.

Ο αγώνας της Πορτογαλίας είναι τετραήμερος και αποτελείται από 20 ειδικές διαδρομές συνολικής απόστασης 358km. Το πρόγραμμα είναι σχεδόν πανομοιότυπο με πέρυσι, όπου η Hyundaiκατάφερε να τερματίσει στις δυο από τις τρείς θέσεις του βάθρου. Μεταξύ των ειδικών διαδρομών είναι και η γνωστή Fafe, η οποία αποτελεί και την power stage του αγώνα την Κυριακή.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Michel Nandan είπε, «Ο αγώνας της Πορτογαλίας θα μας απασχολήσει περισσότερο από κάθε άλλο, καθώς θα τρέξουμε με τέσσερα i20 Coupe WRC και αυτό απαιτεί έξτρα προσοχή. Δεν υπάρχει περιθώριο λάθους, καθώς στοχεύουμε σε ακόμα ένα καλό αποτέλεσμα. Καλωσορίζουμε τους Haydenκαι Seb στην ομάδα, οι οποίο έχουν την αυτοπεποίθηση ότι θα μπορέσουν να τερματίσουν ψηλά στην κατάταξη. Και τα τέσσερα πληρώματα έκαναν δοκιμές πριν από τον αγώνα ούτως ώστε να είναι έτοιμα για τις σκληρές μάχες που θα ακολουθήσουν.»

Πέραν από τα τέσσερα αυτοκίνητα WRC, η Hyundai Motosport θα εκπροσωπηθεί επίσης και στην κατηγορία WRC2 με το πλήρωμα της HMDP Jari Huttunen-Antti Linnaketo. Για το Φιλανδικό δίδυμο αυτός θα είναι ο τρίτος αγώνας στη σεζόν, μετά τη Σουηδία και το Μεξικό, όπου είχαν ενθαρρυντικό ρυθμό και απόδοση. Οι δυο τους δοκίμασαν επι πορτογαλικού εδάφους το αυτοκίνητο, για να είναι όσο το δυνατό πιο έτοιμοι για τον αγώνα της ερχόμενης βδομάδας.

Ο Michel Nandan πρόσθεσε, «Είμαστε ευχαριστημένοι με τον τρόπο που προσέγγισαν τους αγώνες σε Σουηδία και Μεξικό οι Jari και Antti. Είναι δυο εντελώς διαφορετικοί αγώνες και η Πορτογαλία θα τους προσφέρει ακόμα περισσότερη εμπειρία. Πρωταρχικός στόχος είναι να τερματίσουν τον αγώνα, ούτως ώστε να αποκτήσουν εμπειρία από την Πορτογαλία με το Hyundaii20 R5. Επίσης πρέπει να είναι ανταγωνιστικοί απέναντι σε δυνατά ονόματα της κατηγορίας WRC2. Είναι συνηθισμένοι από χωμάτινους αγώνες και έχουμε ψηλές προσδοκίες από αυτούς.»

Ο Thierry Neuville είπε σχετικά με τον αγώνα της Πορτογαλίας. «Ο αγώνας της Πορτογαλίας θα είναι πολύ μεγάλος για εμάς, όχι μόνο επειδή τρέχουμε με τέσσερα αυτοκίνητα αλλά και για το λόγο ότι θέλουμε να συνεχίσουμε την καλή απόδοση που είχαμε στην Αργεντινή. Ο αγώνας στην Πορτογαλία είναι πραγματικά υπέροχος, με ενθουσιώδης φιλάθλους και πολύ καλές ειδικές διαδρομές. Έχει αρκετές προκλήσεις, με διαφορετικά επίπεδα πρόσφυσης στις ειδικές διαδρομές. Στον τελευταίο αγώνα είδαμε ότι οι αντίπαλοι μας έχουν δυναμώσει και αυτό μας δίνει έξτρα κίνητρο ούτως ώστε να βελτιωθούμε και να κάνουμε ότι μπορούμε για να παλέψουμε για τις μπροστά θέσεις.»