Hyundai Motorsport: Υψηλές προσδοκίες εν όψη Πορτογαλίας

Η ομάδα της Hyundai Motorsport θα επιδιώξει να παραμείνει στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών στον αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι στην Πορτογαλία, ένα αγώνα τον οποίο κέρδισε πριν από 12 μήνες και ο οποίος θα διεξαχθεί αυτή τη βδομάδα.


Ο έβδομος γύρος της φετινής χρονιάς είναι ένας από τους κατά σειρά χωμάτινους αγώνες και διεξάγετε μετά τους δυο που προηγήθηκαν στη Νότια Αμερική. Έχοντας κάνει το 1-2 στην Αργεντινή και πετυχαίνοντας μια τρίτη θέση στη Χιλή, η Hyundai Motorsport απέκτησε 29 βαθμούς πλεονέκτημα στο πρωτάθλημα κατασκευαστών καθώς πλησιάζουμε στο μέσο της σεζόν.


Ο αγώνας της Πορτογαλίας δίνει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία στην ομάδα να εδραιώσει τη θέση της μετά που οι Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul είχαν ένα τρομακτικό δυστύχημα στη Χιλή. Οι Βέλγοι αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από τον αγώνα, όμως επανέρχονται στην αγωνιστική δράση στον αγώνα της Πορτογαλίας.


Τους προαναφερθέντες θα πλαισιώσουν στην Πορτογαλία οι Dani Sordo/Carlos del Barrio, όπως επίσης και οι Sebastien Loeb/Daniel Elena, έχοντας τους αριθμούς #6 και #19 στις πόρτες αντίστοιχα.


Και τα τρία πληρώματα είναι έτοιμα για δράση καθώς πραγματοποίησαν δοκιμές στην Ευρώπη σε χωμάτινη επιφάνεια πριν από τον αγώνα. Γρήγορος, τεχνικός αλλά και περίπλοκος μπορεί να χαρακτηριστεί ο αγώνας της Πορτογαλίας. Φέτος υπάρχουν αρκετές αλλαγές και μερικές από αυτές είναι η πρόσθεση στο πρόγραμμα ειδικών στην περιοχή Agranil η οποίες χρησιμοποιήθηκαν για τελευταία φορά το 2001. Επιπρόσθετα με τις αλλαγές θα είναι και οι γνωστές ειδικές, όπου μεταξύ αυτών είναι και η θρυλική Fafe,με το γνωστό άλμα.


Ο αγωνιστικός διευθυντής της Hyundai Andrea Adamo είπε, «Το πρωτάθλημα έχει πάρει φωτιά και γνωρίζουμε ότι πρέπει να είμαστε στο ψηλότερο επίπεδο αν θέλουμε να επιβεβαιώσουμε τα διαπιστευτήρια μας για το φετινό τίτλο. Τα πληρώματα που επιλέχθηκαν ευελπιστούμε ότι θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε τους στόχους μας, όμως ξέρουμε ότι και οι αντίπαλοι μας θα πιέσουν πολύ. Δουλεύουμε σκληρά ούτως ώστε να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς και αυτό δεν πρόκειται να σταματήσει».


Από την πλευρά του ο Thierry Neuville ανέφερε, «Είχαμε ορισμένα καλά αποτελέσματα στον αγώνα της Πορτογαλίας τις προηγούμενες χρονιές. Είναι πολύ απαιτητικός αγώνας και οι ειδικές στο δεύτερο πέρασμα καταστρέφονται. Οι συνθήκες γίνονται δύσκολες ειδικότερα όταν αναπτύσσουμε μεγάλες ταχύτητες καθώς αλλάζει η συμπεριφορά του αυτοκινήτου όπου μερικές φορές είναι απρόβλεπτη. Χάσαμε έδαφος στο πρωτάθλημα οδηγών μετά τη Χιλή, όμως ο Nicolas και εγώ είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε την ομάδα στη μάχη που κάνει για το πρωτάθλημα κατασκευαστών».