Hyundai Motorsport: Στόχος το καλό αποτέλεσμα και στη Χιλή

Η Hyundai Motorsport θέλει να δώσει συνέχεια στα πρόσφατα καλά αποτελέσματα και στον επερχόμενο αγώνα στη Χιλή, έκτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι.


Οι 17 χωμάτινες διαδρομές αντιπροσωπεύουν με τον καλύτερο τρόπο την προσθήκη του αγώνα στο ημερολόγιο, επιφυλάσσοντας στις ομάδες προκλήσεις που δε θα συναντήσουν πουθενά αλλού φέτος. Για τα τρία πληρώματα της Hyundai Motorsport, Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul, Andreas Mikkelsen/Anders Jæger-Amland και Sebastien Loeb/Daniel Elena, θα είναι ένα βήμα προς το άγνωστο.


Η ομάδα συνεχίζει το ταξίδι στη Νότια Αμερική έχοντας μια μικρή ευκαιρία για ξεκούραση μετά το εντυπωσιακό 1-2 που έκανε στην Αργεντινή την προηγούμενη βδομάδα. Η Hyundai Motorsport μετρά δυο συνεχόμενες νίκες, αποτέλεσμα που τη φέρνει με 37 βαθμούς διαφορά από το δεύτερο στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Το αποτέλεσμα στην Αργεντινή ανέβασε τις νίκες της ομάδας στο WRC στις 12, ενώ παράλληλα μετρά 48 βάθρα από το 2014.


Όσον αφορά τον Thierry Neuville, ο Βέλγος μετά τις δυο συνεχόμενες νίκες αύξησε το προβάδισμα του στη βαθμολογία οδηγών, καθώς πλέον είναι 10 βαθμούς μπροστά από τον Sebastien Ogier. Αυτό σημαίνει ότι στον αγώνα της Χιλής θα ανοίγει το δρόμο την Παρασκευή. Το shakedown θα γίνει την Πέμπτη σε μια διαδρομή μήκους 6.45km, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα πληρώματα να πάρουν μια πρώτη γεύση στο τι θα αντιμετωπίσουν στις ειδικές της Χιλής.


Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Andrea Adamo είπε: «Απολαύσαμε τις νίκες που κάναμε όμως τώρα είναι ώρα να συγκεντρωθούμε ξανά. Η Χιλή αναμένετε να είναι ένας φανταστικός αγώνας και είμαστε ευχαριστημένοι που συμμετέχουμε σε αυτό το ιστορικό ντεμπούτο στο ημερολόγιο του WRC. Έχουμε τρία πληρώματα τα οποία είναι έτοιμα να αγωνιστούν στο ψηλότερο επίπεδο και είναι όλοι διψασμένοι για επιτυχία σε αυτό τον αγώνα. Για τους Thierry και Nicolas, δε θα είναι εύκολο να ξεκινάνε πρώτοι στο δρόμο, όμως αυτό είναι το τίμημα αν είσαι πρώτος στη βαθμολογία. Οι Andreas και Anders θέλουν να συνεχίσουν και να κτίσουν στην απόδοση που είχαν στην Αργεντινή, ενώ οι Sebastien και Daniel θα χρησιμοποιήσουν όλη τους την εμπειρία στην επιστροφή τους στο i20 Coupe WRC. Σαν καινούργιους αγώνας, νομίζω ότι είναι σοφό να περιμένουμε το απροσδόκητο.»


Από την πλευρά του ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Thierry Neuville ανέφερε: «Για όλους, ο αγώνας στη Χιλή είναι ένα βήμα προς το άγνωστο. Είναι δύσκολο να έχουμε πολλές προσδοκίες καθώς υπόσχεται να είναι ένα ράλι γεμάτο εκπλήξεις. Τις ειδικές θα τις δούμε μόνο κατά τη διάρκεια των αναγνωρίσεων και αυτό θα είναι ωραία πρόκληση. Είναι ωραίο που έχουμε καινούργιο αγώνα στο ημερολόγιο. Προς το παρόν όλα πάνε θετικά μετά τις δυο συνεχόμενες νίκες μας και αυτή είναι μια σημαντική περίοδος προόδου για την ομάδα. Προηγούμαστε στο πρωτάθλημα και αυτό σημαίνει ότι θα ξεκινούμε πρώτοι στο δρόμο. Μας περιμένει πολλή δουλειά, όμως ανυπομονώ πολύ για τον αγώνα.»


Ο Andreas Mikkelsen αναφορικά με τον αγώνα στη Χιλή είπε: «Είμαι ευχαριστημένος με την απόδοση και το αποτέλεσμα στην Αργεντινή. Είμαι έτοιμος για τα ίδια και περισσότερα στη Χιλή. Θα είναι νέα πρόκληση για όλους, αλλά από ότι είδα στα βίντεο νομίζω ότι θα τρέξουμε σε πολύ όμορφες διαδρομές. Ξέρουμε τι μπορούμε να πετύχουμε με το Hyundai i20 Coupe WRC, καθώς το αποδείξαμε στο τελευταίο ράλι. Στόχος μας είναι να έχουμε ξανά αυτή την απόδοση και να κτίσουμε σε αυτή».