Citroën Total World Rally Team: Το C3 WRC για πρώτη φορά στη Χιλή

Ο έκτος γύρος της σεζόν και τρίτος χωμάτινος με το Μεξικό και την Αργεντινή θα γίνει στη Χιλή, η οποία φιλοξενεί αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος για πρώτη φορά. Με τους Sébastien Ogier/Julien Ingrassia και Esapekka Lappi/Janne Ferm, η Citroën Total World Rally Team είναι καλά εφοδιασμένη, ούτως ώστε να αγωνιστεί σε αυτή τη νέα πρόκληση επιτυχώς.


Νοιώθοντας πάντα άνετοι όταν τρέχουν σε νέες ειδικές μετά από μόνο δυο περάσματα στις αναγνωρίσεις, οι Sébastien Ogier/Julien Ingrassia στοχεύουν να κατακτήσουν το πέμπτο τους βάθρο στη σεζόν σε αυτό τον καινούργιο αγώνα, μετά τις νίκες σε Μόντε Κάρλο και Μεξικό και τους τερματισμούς στην πρώτη τριάδα σε Κορσική (2οι) και Αργεντινή (3οι).
Αν και εξακολουθούν να βελτιώνουν ορισμένα σημεία με την ομάδα προσπαθώντας να προσαρμόσουν το C3 WRC στο χώμα, εντούτοις η νίκη στο Μεξικό και το βάθρο στην Αργεντινή σε συνδυασμό με δέκα κερδισμένες ειδικές στους δυο αυτούς αγώνες, επιβεβαιώνουν ότι νοιώθουν άνετα με το αυτοκίνητο στο χώμα.


Φυσικά, η δεύτερη θέση που έχουν στο πρωτάθλημα τους αναγκάζει να ξεκινούν δεύτεροι στις ειδικές την πρώτη μέρα. Αυτή η θέση τους αναγκάζει να δημιουργούν γραμμή για τους υπόλοιπους αν οι συνθήκες είναι ξηρές, όμως σε περίπτωση βροχής αυτό μπορεί να τους δώσει πλεονέκτημα.


Εν το μεταξύ, οι Esapekka Lappi/Janne Ferm πρέπει να πάρουν περισσότερα χιλιόμετρα με το C3 WRC σε αυτή την επιφάνεια και για αυτό η προσέγγιση τους στον αγώνα πρέπει να γίνει προσεκτικά, ανεβάζοντας ρυθμό σταδιαά. Για πρώτη φορά οι Φιλανδοί οι οποίοι έχουν τη λιγότερη εμπειρία από τους υπόλοιπους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, δε θα έχουν μειονέκτημα καθώς ο αγώνας είναι νέος για όλους.


Την Παρασκευή θα ξεκινήσουν από την όγδοη θέση και αν οι συνθήκες παραμείνουν στεγνές θα βρουν καθαρό δρόμο μπροστά τους και αυτό θα τους επιτρέψει να γίνουν ταχύτεροι.
Με τις δοκιμές να απαγορεύονται εκτός Ευρώπης, η γρήγορη μετάβαση από την Αργεντινή στη Χιλή απέκλεισε το οποιοδήποτε ενδεχόμενο για περισσότερες δοκιμές. Ωστόσο η Citroën Total World Rally Team έκανε την προετοιμασία της εν όψη Χιλής κατά τη διάρκεια του τετραήμερου τεστ που έγινε στην Πορτογαλία, πριν από τους δυο Λατινοαμερικάνικους αγώνες. Η επιφάνεια των δρόμων μεταξύ Αργεντινής και Χιλής διαφέρει και έτσι οι μηχανικοί της Citroën χρησιμοποίησαν όλες τις πληροφορίες που είχαν ούτως ώστε να προσαρμόσουν το βασικό στήσιμο του C3 WRC. Επίσης θα χρησιμοποιήσουν το shakedown για να έχουν πιο ξεκάθαρη εικόνα για το στήσιμο του αυτοκινήτου.


Ο Pierre Budar, αγωνιστικός διευθυντής της Citroën είπε, «Υπάρχει πάντα κάτι συναρπαστικό όταν τρέχουμε σε ένα αγώνα ράλι για πρώτη φορά. Αυτός φαίνεται να έχει πολύ ωραίους δρόμους οι οποίοι αναμένετε να τον κάνουν απρόβλεπτο καθώς όλα τα πληρώματα θα έχουν ίσες πιθανότητες. Οι αναγνωρίσεις είναι κρίσιμες, όπως επίσης και η ικανότητα μας να προσαρμόσουμε το αυτοκίνητο στις συνθήκες. Με όλα αυτά είναι και ο καιρός, ο οποίος θα παίξει σημαντικό ρόλο. Είμαστε όμως αποφασισμένοι να παρέχουμε στα πληρώματα μας ένα ικανό C3 ούτως ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει το έκτο συνεχόμενο βάθρο, αυτή τη φορά στη Χιλή».


Ο περσινός πρωταθλητής Sebastien Ogier ανέφερε, «Από ότι μπορώ να πω παρακολουθώντας ορισμένα βίντεο, οι δρόμοι είναι εντελώς διαφορετικοί σε σχέση με αυτούς της Αργεντινής. Οι ειδικές φαίνεται να έχουν καλή ροή και να είναι γρήγορες, θυμίζοντας ειδικές του Ράλι Ουαλίας. Ελπίζω ότι θα έχουμε καλύτερη απόδοση εδώ. Υπάρχει ένα στρώμα από χαλίκι στην επιφάνεια των δρόμων και αυτό μπορεί να δυσκολέψει αυτούς που ξεκινούν από τις πρώτες θέσεις. Θα πρέπει επίσης να δούμε αν η βροχή που έχει πέσει πρόσφατα θα καθορίσει ποιοι δρόμοι είναι καθαροί και ποιοι όχι».