Hyundai Motorsport: Στόχος ο τίτλος κατασκευαστών

Το πρώτο κεφάλαιο μιας νέας πρόκλησης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA ξεκινά από το Rallye Monte-Carlo αυτό το Σαββατοκύριακο, με τη Hyundai Motorsport να εστιάζει στο να κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα στην υβριδική εποχή με αυτοκίνητα Rally1.

Στη μάχη για τη νίκη με το νέο i20 N Rally1 θα αγωνιστούν πληρώματα που συνδυάζουν νεότητα και εμπειρία, καθώς η ομάδα με έδρα το Alzenau στοχεύει για τον τίτλο των κατασκευαστών το 2022.

Τα σταθερά πληρώματα των Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe και Ott Tanak/Martin Jarveoja θα πλαισιώσει το νεότερο πλήρωμα στην ιστορία της Hyundai Motorsport, ο 20χρονος Σουηδός Oliver Solbergκαι ο συνοδηγός του Elliott Edmondson. Και τα τρία πληρώματα έχουν συνεργαστεί εκτενώς με το νέο αγωνιστικό της HyundaiMotorsport ενόψει του πρώτου αγώνα σε μια προσπάθεια να φτάσουν στην κορυφή της κατάταξης κατά τη διάρκεια του τετραήμερου ράλι.

Λόγω των ύπουλων και μεταβαλλόμενων συνθηκών στον αγώνα οι οποίες περιλαμβάνουν ένα μείγμα ασφάλτου, χιονιού και πάγου σε μία μόνο ειδική διαδρομή, το Rallye Monte-Carlo είναι ένας από τους πιο απαιτητικούς και απρόβλεπτους αγώνες στο ημερολόγιο του WRC. Η έκδοση του φετινού αγώνα περιλαμβάνει ένα νέο χώρο ανασυγκρότησης στο Μονακό αντί για το Gap, το οποίο ήταν η βάση της διοργάνωσης από το 2014.

Τα πληρώματα πρέπει να κάνουν σωστή διαχείριση στις φετινές ειδικές όπου σχεδόν το 95% της διαδρομής είναι καινούργιο σε σχέση με το 2021. Μετά τις τριήμερες αναγνωρίσεις το RallyeMonte-Carlo θα ξεκινήσει την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου με μια τελετή έναρξης στην εμβληματική πλατεία του Casino, προτού τα πληρώματα αγωνιστούν σε δυο ειδικές υπο απόλυτο σκοτάδι.

Η Παρασκευή θα ωθήσει τα ολοκαίνουργια αυτοκίνητα Rally1 στο όριο, με το δρομολόγιο της ημέρας να αποτελείται από έξι ειδικές διαδρομές χωρίς μεσημεριανή ανασυγκρότηση. Αντίθετα θα έχουν μόνο μια ευκαιρία αλλαγής ελαστικών μεταξύ σχεδόν 100 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Το Σάββατο πραγματοποιούνται πέντε ακόμη απαιτητικές διαδρομές που καλύπτουν 92,46 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Όπως και την Παρασκευή, η τελευταία μέρα του του αγώνα δεν έχει ανασυγκρότηση καθώς τα πληρώματα θα αγωνιστούν σε τέσσερις ακόμα ειδικές διαδρομές στις Άλπεις.

Οι προετοιμασίες της Hyundai Motorsport για την 90η έκδοση του Rallye Monte-Carlo ξεκίνησαν αρχές Δεκεμβρίου, με τα πληρώματα της να βάζουν το νέο Hyundai i20 N Rally1 σε χειμωνιάτικες συνθήκες στις Γαλλικές Άλπεις.

Η ομάδα διεξήγαγε την τελευταία της δοκιμή πριν από την έναρξη του πρώτου αγώνα την περασμένη βδομάδα στην περιοχή του Gap, δίνοντας στους οδηγούς και τους μηχανικούς την ευκαιρία να τελειοποιήσουν το στήσιμο του αυτοκινήτου πριν πάμε στη γραμμή εκκίνησης για την έναρξη της νέας σεζόν.