Πάει για το πέμπτο: Ο πρωταθλητής Kristoffersson ξεκινάει την υπεράσπιση του τίτλου του με Volkswagen Dealerteam BAUHAUS

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής FIA Rallycross Johan Kristoffersson έχει βάλει σαν στόχο του το πέμπτο πρωτάθλημα οδηγών στην μεγάλη κατηγορία την φετινή χρονιά, μετά την επιβεβαίωση ότι θα επιστρέψει με ένα Volkswagen της ομάδας Kristoffersson Motorsport (KMS).

Ο Kristoffersson είναι ο πιο επιτυχημένος οδηγός στην ιστορία του World RX, κατακτώντας το τέταρτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με δραματικό τρόπο στο Nürburgring τον περασμένο Νοέμβριο, αφού ανέτρεψε μια διαφορά 17 βαθμών από τον συμπατριώτη του Timmy Hansen.

Αυτή η επιτυχία ήρθε στο τιμόνι ενός Audi S1, αλλά οι τρεις προηγούμενοι τίτλοι για τον 33χρονου Σουηδό κερδήθηκαν όλοι με Volkswagen, πράγμα που σημαίνει ότι ο Kristoffersson θα επιστρέψει σε οικείο περιβάλλον.

Όπως και το 2020 που κέρδισε τον τίτλο, η ομάδα που ιδρύθηκε από τον πρώην πρωτοπόρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος FIA Rallycross  και πολλαπλό πρωταθλητή Σουηδό Tommy Kristoffersson, θα τρέξει κάτω από την σημαία της Volkswagen Dealerteam BAUHAUS, σεβόμενη τον πιστό συνεργάτη της, την BAUHAUS.

 

Η KMS θα αγωνιστεί με τρία ηλεκτρικά VW κατά την εναρκτήρια ηλεκτρική χρονιά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος το 2022, με το ακριβές μοντέλο και τους ομόσταυλους του Kristoffersson να αποκαλύπτονται σε εύθετο χρόνο. Η βάση κάθε αυτοκινήτου θα είναι το κορυφαίο κιτ RX1e που αναπτύχθηκε από την αυστριακή εταιρεία Kreisel Electric.

 

Αυτό θα δημιουργήσει μεγαλύτερη συνολική απόδοση από ποτέ χάρη στα 500 kW που παρέχονται στους δίδυμους κινητήρες – που ισοδυναμεί με 680 ίππους – και στιγμιαία ροπή 880 Nm με το άγγιγμα του πεντάλ, με αποτέλεσμα την εντυπωσιακή επιτάχυνση η οποία είναι ακόμη πιο γρήγορη και από τη Formula 1.

Η δράση πρόκειται να ξεκινήσει στην εμβληματική σουηδική πίστα rallycross Höljes στις 2-3 Ιουλίου, ακολουθούμενη από γύρους στο Nürburgring της Γερμανίας (30-31 Ιουλίου), Hellστη Νορβηγία (13-14 Αυγούστου), τη Ρίγα στη Λετονία (3-4 Σεπτεμβρίου), Montalegre στην Πορτογαλία (17-18 Σεπτεμβρίου), Circuit de Spa Francorchamps του Βελγίου (8-9 Οκτωβρίου) και Κέιπ Τάουν στη Νότια Αφρική (TBC).

Ο Johan Kristoffersson ανέφερε σχετικά:

«Είναι πραγματικά εξαιρετικό να είσαι μέρος της νέας ηλεκτρικής εποχής του rallycross από την αρχή. Η τελευταία φορά που αναλάβαμε ένα έργο τέτοιας κλίμακας ήταν το 2014, όταν κατασκευάσαμε τα δικά μας αυτοκίνητα για την πρώτη σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι τότε, ήμουν εντελώς άπειρος στο rallycross – ενώ τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά τώρα…

Υπάρχουν προφανώς πολλά άγνωστα όταν όλα είναι τόσο καινούργια. Τα τελευταία χρόνια, όλοι ακολουθήσαμε αποδεδειγμένες ιδέες, επομένως τα βήματα ανάπτυξης ήταν σχετικά μικρά – αλλά υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες με αυτά τα νέα αυτοκίνητα. Ο ηλεκτρισμός είναι το μέλλον τόσο για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό όσο και για την αυτοκινητοβιομηχανία γενικότερα, και το να βοηθήσω στην ανάπτυξη αυτής της εξέλιξης είναι μια από τις πιο συναρπαστικές πτυχές του αθλήματος για μένα. Περιμένω μια απίστευτα δύσκολη και ανταγωνιστική σεζόν και είμαι ενθουσιασμένος που ξεκινάω!»

Ο Tommy Kristoffersson, επικεφαλής της Kristoffersson Motorsport, δήλωσε:

«Αυτό θα είναι το μεγαλύτερο εγχείρημα στην ιστορία της KMS, με μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση και την ανάπτυξη τριών νέων αυτοκινήτων σύμφωνα με μια νέα ιδέα. Αυτό προφανώς συνεπάγεται σε μεγάλη προσωπική ευθύνη, αλλά μπορούμε να βασιστούμε σε μια ομάδα εξαιρετικά εξειδικευμένων ατόμων καθώς και σε πλήθος γνώσεων και εμπειρίας από τη Γερμανία και μέσα στο δικό μας εργαστήριο στην Arvika.

Είναι μεγάλο προνόμιο να εργάζεσαι σε ένα τέτοιο περιβάλλον, και σε αυτό το επίπεδο συνειδητοποιείς ότι όσο περισσότερα μαθαίνεις τόσο περισσότερο καταλαβαίνεις πόσα λίγα πραγματικά γνωρίζεις! Ανυπομονούμε να χρησιμοποιήσουμε όλα αυτά που μάθαμε όλα αυτά τα χρόνια σε αυτή τη συναρπαστική νέα περιπέτεια – και να διεκδικήσουμε για άλλη μια φορά το παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Ο Sten Forsberg, Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen Σουηδίας, δήλωσε:

«Ο Johan Kristoffersson είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού που γνώρισε ποτέ η Σουηδία. Οι τέσσερις τίτλοι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIA Rallycross είναι ένα εξαιρετικό επίτευγμα και του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο τώρα που κάνει το βήμα στη νέα ηλεκτρική εποχή του αθλήματος – το πιο σημαντικό, με το έμβλημα της Volkswagen στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου του.»