Hyundai Motorsport: Στόχος η δεύτερη συνεχόμενη νίκη

Η Hyundai Motorsport πάει στον ένατο γύρο της σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, το Ypres Rally Belgium, με στόχο να συνεχίσει τη δυναμική παρουσία μετά τη νίκη στο Ράλι Φινλανδίας.

Μετά από εξαιρετική απόδοση οι Ott Tänak/Martin Järveoja πήραν τη δεύτερη νίκη για τη Hyundai Motorsport στην υβριδική εποχή της κατηγορίας Rally1.

Το προφίλ των Βελγικών δρόμων είναι εντελώς διαφορετικό από τους δρόμους της Φινλανδίας όπου το πλήρωμα από την Εσθονία είχε επιτυχία και η ομάδα με έδρα το Alzenau είναι αποφασισμένη να ανέβει για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Το Ypres Rally Belgium έκανε το ντεμπούτο του στο WRC πέρυσι και ήταν θετικότατο και έτσι συμπεριλήφθηκε ξανά στο ημερολόγιο του 2022. Ο ασφάλτινος αγώνας στο Βέλγιο ολοκληρώνει μια σειρά από πέντε διαδοχικούς χωμάτινους αγώνες και αυτό είναι μια νέα πρόκληση για το Hyundai i20 N Rally1.

Ο προηγούμενος ασφάλτινος αγώνας φέτος ήταν στην Κροατία όπου η ομάδα πέτυχε διπλό τερματισμό στο βάθρο. Παρά το γεγονός ότι οι διαδρομές φαίνονται απλές στο χαρτί, εντούτοις είναι ιδιαίτερα απαιτητικές. Τα μεγάλα κοψίματα στις στροφές, τα βαθιά χαντάκια και οι ολισθηρές συνθήκες απαιτούν ακρίβεια από τα πληρώματα, ενώ η λάσπη που μεταφέρεται στο δρόμο με κάθε πέρασμα αυξάνει τη δυσκολία για όσους είναι πίσω στη σειρά εκκίνησης.

Στις δύσκολες ειδικές οι Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe το 2021ήταν εξαιρετικοί και πήραν μια εμφαντική νίκη με διαφορά πέραν των 30 δευτερολέπτων. Ένα χρόνο μετά, οι Βέλγοι θα προσπαθήσουν να εντυπωσιάσουν ξανά στην έδρα τους και να πάρουν την πρώτη τους νίκη για φέτος.

Μαζί με τα έμπειρά πληρώματα των Ott Tänak/Martin Järveoja και Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe θα αγωνιστούν και οι Oliver Solberg/Elliot Edmondson. Μετά το πρώορο τέλος που είχαν στο ράλι Φινλανδίας, το δίδυμο ταξιδεύει στο Βέλγιο επικεντρωμένο στην αποφυγή προβλημάτων με στόχο την ολοκλήρωση και των 20 ειδικών διαδρομών.

Ο δεύτερος στην βαθμολογία Ott Tänak ανέφερε: «Πάμε στο Βέλγιο μετά τη νίκη μας στην Φινλανδία η οποία ήταν σίγουρα μια καλή τόνωση του ηθικού για την ομάδα. Το Ypres είναι ένας μοναδικός ασφάλτινος αγώνας που μπορεί να φαίνεται απλό στο χαρτί με πολλές ευθείες και διασταυρώσεις χωρίς ιδιαίτερα διαφορετικές στροφές. Στην πραγματικότητα είναι πολύ δύσκολο γιατί οι διασταυρώσεις και τα κοψίματα στις στροφές είναι διαφορετικά και μπορεί να είναι πολύ απαιτητικό, ειδικά αν ο καιρός είναι μεικτών συνθηκών. Χρειάζεται μεγάλη αυτοπεποίθηση στα κοψίματα των στροφών και ένα σταθερό αυτοκίνητο. Η ισχύς θα είναι πολύ σημαντική με την επιτάχυνση από χαμηλή ταχύτητα. Θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τη δυναμική από την Φινλανδία, ακόμα κι αν πρόκειται για ένα πολύ διαφορετικό είδος ράλι».

Ο Neuville ο οποίος αγωνίζεται εντός έδρας είπε: «Το Ypres Rally Belgium είναι ο αγώνας στην έδρα μας. Είναι ίσως ο αγώνας που περιμένουμε περισσότερο στη σεζόν. Έχω καλές αναμνήσεις από πέρυσι και μάλιστα από προηγούμενους αγώνας όταν το Ypres ήταν στο ημερολόγιο του IRC. Ανυπομονώ να επιστρέψω. Επιτέλους θα αγωνιστούμε ξανά σε άσφαλτο μετά από μια σειρά δύσκολων ράλι. Ελπίζουμε να επιστρέψουμε στις νίκες μπροστά στους φιλάθλους μας και τα μέλη της οικογένειας μας. Σίγουρα θα έχουμε κίνητρο και θα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Ο στόχος είναι μόνο ένας, να επαναλάβουμε την περσινή μας νίκη. Δεν θα είναι εύκολο, καθώς ο ανταγωνισμός είναι πολύ σκληρός. Θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι όλα είναι στη θέση τους αν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί».