Hyundai Motorsport: Προεπισκόπηση 4ου Γύρου – Tour de Corse

Η Hyundai Motorsport επιστρέφει σε ασφάλτινες συνθήκες για τον τέταρτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) 2019, που θα διεξαχθεί στους στενούς και ελικοειδής δρόμους του Tour de Corse την επόμενη εβδομάδα.


Στον πανέμορφο αγώνα στο γραφικό νησί της Κορσικής τα πληρώματα του WRC θα αντιμετωπίσουν μερικές από τις πιο τεχνικές, απαιτητικές, στενές και ελικοειδής ειδικές διαδρομές της χρονιάς, υπογραμμίζοντας την ονομασία τους αγώνα ως «Ράλι των 10.000 στροφών».


Η Hyundai Motorsport Θα τρέξει στο Tour de Corse με τρείς σπεσιαλίστες της ασφάλτου, σε μια προσπάθεια να ανακτήσει το χαμένο έδαφος στο κυνήγι του πρωταθλήματος κατασκευαστών, μετά από το ατυχές αποτέλεσμα στο Μεξικό.


Και τα τρία πληρώματα κέρδισαν προηγουμένως στην Κορσική έχοντας επτά νίκες συνολικά στο παλμαρέ τους. Οι Βέλγοι Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul κατέκτησαν την νίκη για την Hyundai Motorsport το 2017, έχοντας ακόμα μια νίκη στον ίδιο αγώνα όταν αυτός προσμετρούσε στο Intercontinental Rally Challenge (IRC) το 2011.


Τα άλλα δύο μέλη που αποτελούν την ομάδα της Hyundai Shell Mobis World Rally Team για τον αγώνα της Κορσικής του 2019 είναι οι Dani Sordo/Carlos del Barrio και Sébastien Loeb/Daniel Elena. Το ισπανικό πλήρωμα έφτασε στο θρίαμβο στο IRC το 2012, ενώ ο Loeb κέρδισε τον αγώνα τέσσερις διαδοχικές φορές από το 2005 έως το 2008.


Μετά από ένα δύσκολο Rally México, η Hyundai Motorsport θα προσπαθήσει να επανέλθει στα επιτυχή αποτελέσματα στο Tour de Corse. Μια πολύ αναθεωρημένη διαδρομή έχει ως αποτέλεσμα το 80% των ειδικών να είναι καινούργιες για την φετινή χρονιά: Ο αγώνας ξεκινά από το Porto-Vecchio στα νοτιοανατολικά του νησιού, έχοντας αριστερόστροφη τροχιά μέσω της Bastia, όπου βρίσκεται το Service Park στην περιοχή Calvi στα βορειοανατολικά.

Και τα τρία πληρώματα έχουν κάνει δοκιμαστικά με το Hyundai i20 Coupe WRC σε ασφάλτινες συνθήκες για την όσο το καλύτερο δυνατό καλύτερη προετοιμασία ενόψει του αγώνα, γνωρίζοντας ότι ο υψηλός ανταγωνισμός μεταξύ των κατασκευαστών θα δημιουργήσει έντονη μάχη για τις βαθμολογούμενες θέσεις.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Andrea Adamo, δήλωσε: ‘‘Παραμένουμε σε ψηλό επίπεδο με θετικό πλαίσιο σκέψης οδεύοντας προς τον αγώνα της Κορσικής. Στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς δεν είχαμε τα αποτελέσματα που θέλαμε και για αυτό είμαστε εδώ για να παλέψουμε, αλλά υπήρξαν και θετικά σημεία που μας προκαλούν αισιοδοξία. Το Hyundai i20 Coupe WRC είναι τώρα έτοιμο να αναλάβει μια εντελώς διαφορετική πρόκληση στους δρόμους της Κορσικής. Ως ομάδα, η απόδοση στην άσφαλτο ήταν ένας τομέας στον οποίο επικεντρωθήκαμε σημαντικά την περασμένη σεζόν, με βελτιώσεις καθ ‘όλη τη διάρκεια της περσινής χρονιάς. Έχουμε 3 εξειδικευμένα πληρώματα πίσω από το τιμόνι, οπότε ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να φέρουμε έναν αντιπροσωπευτικό αποτέλεσμα σε αυτό τον αγώνα’’.

Neuville/Gilsoul (# 11 Hyundai i20 Coupe WRC)
Η τέταρτη θέση στο Μεξικό έριξε τον Βέλγο στην τρίτη θέση στην κατάταξη του πρωταθλήματος των οδηγών
Είναι δύο φορές νικητής στην Κορσική, συμπεριλαμβανομένης της νίκης που πέτυχε το 2017 με την Hyundai Motorsport
Ο Neuville είπε: “Η Κορσική είναι ένας πολύ ωραίος αγώνας και έχω υπέροχες αναμνήσεις από τα προηγούμενα χρόνια. Έχω κερδίσει εκεί δύο φορές, μία φορά στο IRC και στη συνέχεια, με την Hyundai Motorsport στο WRC πριν από δύο χρόνια. Είναι ένα δύσκολος αγώνας, με πολλές στροφές, αλλά ένα ράλι που απολαμβάνω και λατρεύω. Οι αναγνωριστικές είναι πολύ μεγάλες και απαιτητικές, αλλά μόλις βρεθείτε στο αυτοκίνητο και μπορείτε να βρείτε ένα καλό ρυθμό, είναι ένας αγώνας ο οποίος σε ανταμείβει, ένας από τους οποίους μπορείτε να έχετε καλή αίσθηση. Ως ο πρώτος μας αγώνας της χρονιάς σε άσφαλτο και μετά από το άσχημο Σαββατοκύριακο στο Μεξικό, ελπίζω να μπορέσουμε να επανέλθουμε στα καλά αποτελέσματα.

Sordo/Del Barrio (# 6 Hyundai i20 Coupe WRC)
Πολύ καλή επίδοση στο Μεξικό παρά την αποχώρησή τους την πρώτη μέρα
Κερδίσε στην Κορσική το 2012 και μια θέση στο βάθρο για την Hyundai Motorsport το 2017
Ο Sordo δήλωσε: “Ο πρώτος ασφάλτινος αγώνας της χρονιάς, η Κορσική, είναι ένας αγώνας όπου αισθάνομαι άνετα και είμαι ανταγωνιστικός. Οι ειδικές είναι πολύ ωραίες, τοποθετημένες σε ένα φόντο καρτ ποστάλ, αλλά και πολύ απαιτητικές. Οι μεγάλες ειδικές και τα “loop” μπορούν να κάνουν πολύ δύσκολη την επιλογή και τη διαχείριση των ελαστικών. Οι ίδιες οι ειδικές διαδρομές ασκούν πίεση στο αυτοκίνητο και το πλήρωμα με τις στενές, ελικοειδής στροφές που απαιτούν μέγιστη προσοχή και εστίαση. Ο Carlos και εγώ κερδίσαμε το Tour de Corse το 2012 στο IRC, ενώ ολοκλήρωσα και στο βάθρο πριν από λίγα χρόνια με την ομάδα της Hyundai Motorsport. Ελπίζω η προηγούμενη επιτυχία και η εμπειρία μας, μαζί με την απόδοση του i20 Coupe WRC, να μας βοηθήσουν να αγωνιστούμε για ένα καλό αποτέλεσμα την φετινή χρονιά. ”

Loeb/Elena (# 19 Hyundai i20 Coupe WRC)
Τέσσερις φορές νικητές του Tour de Corse επιστρέφουν με το Hyundai i20 Coupe WRC
Τρίτος αγώνας για το WRC του 2019, αλλά το πρώτο αφάλτινο ράλι για την ομάδα
Ο Loeb δήλωσε: “Η Κορσική είναι ένας όμορφος αγώνας, με εκπληκτικό τοπίο κοντά στη θάλασσα και μαγευτικό νησιώτικο περιβάλλον. Είναι ένα θαυμάσιο μέρος για ράλι και ως ο γαλλικός γύρος του πρωταθλήματος, είναι μια πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα για μένα. Ένα εξαιρετικά τεχνικό ράλι, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι δρόμων με κάποιες ανώμαλες θέσεις και μερικά γρήγορα τμήματα. Στην πραγματικότητα, φαίνεται να γίνονται ταχύτερα κάθε χρόνο. Είναι δύσκολο να βρεθεί ο σωστός ρυθμός σε κάθε ειδική και ο καιρός μπορεί επίσης να παίξει έναν σημαντικό παράγοντα – μερικές φορές βρέχει στα βουνά αλλά στεγνώνει κοντά στην ακτή. Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι διασκεδαστικό! ”

Το Tour de Corse περιλαμβάνει 14 ανταγωνιστικές ειδικές διαδρομές για τρεις ολόκληρες μέρες δράσης. Μετά από το “Shakedown” και την τελετή εκκίνησης στο Porto-Vecchio την Πέμπτη, ο αγώνας ξεκινάει την Παρασκευή το πρωί με το πρώτο “loop” από Bavella (17.60 χλμ.), Valinco (25.94 χλμ.) Και Alta-Rocco (17.37 χλμ.). Τα πληρώματα δεν θα έχουν την πολυτέλεια σέρβις το μεσημέρι της Παρασκευής, αφού το απογευματινό “loop” ξεκινάει με την ολοκλήρωση του πρώτου περάσματος. Οι ειδικές του Σαββάτου στην περιοχή της Μπαστιά είναι κάτι περισσότερο από το ήμισυ της συνολικής απόστασης με το “loop” να περιλαμβάνει τις ειδικές Cap Corse (25,62 χιλιόμετρα), Désert des Agriates (14,45 χιλιόμετρα) και Castagniccia (47,18 χιλιόμετρα). Η τελευταία μέρα κινείται βορειοδυτικά ξεκινώντας με μια δύσκολη πρόκληση στην Eaux de Zilia (31.85 χλμ.) Και ένα μονό πέρασμα από την Power Stage στο Calvi (19.34 χλμ.).