Azores Rallye 2019 – Μέρα 2η: Ο Lukyanuk άνοιξε τη διαφορά, εκπληκτική μέρα είχε ο Τσουλόφτας

Ο Alexey Lukyanuk την δεύτερη μέρα κατάφερε να κερδίσει τις έξι από τις επτά ειδικές, αυξάνοντας το προβάδισμα του από τον δεύτερο Ricardo Moura σε 40,1 δευτερόλεπτα.


Έχοντας καταφέρει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που του παρουσίασε το Citroën C3 R5, ο Ρώσος απομακρύνθηκε από τους διώκτες του, αφήνοντας πίσω του τον πρωταθλητή Πορτογαλίας και Αζόρων, Moura, να μάχεται για την δεύτερη θέση. Ο Łukasz Habaj είναι μόνο έξι δευτερόλεπτα πίσω από τον Moura στην 3η θέση γενικής.


“Όλα είναι απλά τέλεια, είμαι πραγματικά χαρούμενος”, δήλωσε ο Lukyanuk. “Τώρα θα ξεκουραστούμε, θα έχουμε ένα καλό δείπνο και θα επικεντρωθούμε να κρατήσουμε το ρυθμό μας αύριο. Αυτό το ράλι δεν ήταν και δεν είναι ποτέ εύκολο αλλά είναι ευχάριστο και διασκεδαστικό να οδηγείς.”


Στην τρίτη θέση είναι ο Łukasz Habaj της Sports Racing Technologies, ο οποίος περιέγραψε ότι σήμερα ήταν η “καλύτερη του μέρα στο ERC”. Στην τέταρτη είναι ο Louis Loubet ο οποίος έχασε πολύτιμο χρόνο μετά από σπινάρισμα που είχε στο πρωινό πέρασμα από την ειδική Corsican.


Η επικράτηση στο πρωινό πέρασμα απο Vista do Rei/Feteiras βοήθησε τον οδηγό της ομάδας του Oscaro, Loubet να βρεθεί μόλις 4.9 δευτερόλεπτα πίσω από τον Habaj.
Σπινάρισμα και καθυστέρηση είχε και ο Chris Ingram της Toksport WRT στο πρωινό πέρασμα από την Sete Cidades και έπεσε πίσω, αλλά ολοκλήρωσε την μέρα στην πέμπτη θέση γενικής και δεύτερη στην κατηγορία ERC1 Junior, 21,4 δευτερόλεπτα πίσω από τον Loubet.


Ο Ingram πέρασε τον διπλό πρωταθλητή της κατηγορίας ERC junior, Marijan Griebel, ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα με τα πίσω φρένα του Volkswagen Polo οπισθοχωρώντας στην έκτη θέση στην ειδική Sete Cidades, έχοντας επιβραδυνθεί σήμερα και το πρωί με θέματα στο σύστημα αλλαγής ταχυτήτων.


Ο Luís Rego είναι έβδομος γενικής 19,8 δευτερόλεπτα μπροστά από τον πορτογάλο πρωταθλητή Bruno Magalhães, ο οποίος έχει τρέχει με την ομάδα της Hyundai Portugal για την φετινή χρονιά.


Το υπερβολικά χαμηλό ύψος του Hyundai i20 R5 του Magalhães, μαζί με τη χρήση ενός συνόλου χρησιμοποιημένων ελαστικών, τον επιβράδυνε στο πρωινό “loop”, παρόλο που αναμένεται ότι θα είναι ταχύτερος την αυριανή μέρα με καινούργια ελαστικά διαθέσιμα για όλες τις υπόλοιπες αυριανές ειδικές διαδρομές.


Οι δικοί μας Αλέξανδρος Τσουλοφτάς – Αντώνης Χρυσοστόμου είναι τρίτοι στην κατηγορία ERC1 Junior ενώ ανέβηκαν σήμερα από την 15η γενικής που ολοκλήρωσαν την χθεσινή μέρα στην ένατη, μόλις 9,8 δευτερόλεπτα πίσω από τον Magalhães, αφού την χθεσινή μέρα ήταν αναγκασμένος να καθαρίζει τον δρόμο ως πρώτο αυτοκίνητο στη σειρά εκκίνησης. Την σημερινή μέρα βρέθηκε πολύ πιο πίσω από στη σειρά εκίνησης και σημειώνοντας σαφώς καλύτερους χρόνους, ο Τσούλοφτας πέρασε μπροστά από τον Miguel Correia στην κατηγορία ERC1 Junior, ενώ παράλληλα πέρασε τον Ricardo Teodósio στην 9η θέση γενικής.


Ο αγώνας συνεχίζεται και ολοκληρώνεται το Σάββατο με την διεξαγωγή πέντε ειδικών διαδρομών. Ελπίζουμε το πλήρωμα των Αλέξανδρου Τσουλόφτα και Αντώνη Χρυσοστόμου να συνεχίσουν να μας κάνουν περήφανους όπως έκαναν και την σημερινή μέρα ανεβαίνοντας περισσότερο στην γενική κατάταξη όπως επίσης και στην κατηγορία που αγωνίζονται.

results