Hyundai Motorsport: Βλέψεις για τίτλο στην νέα υβριδική εποχή του WRC

Η Hyundai Motorsport ξεκινά μια ολοκαίνουργια εποχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ με το Hyundai i20 N και τέσσερα πληρώματα τα οποία σκοπό έχουν να φέρουν περισσότερη επιτυχία το 2022.

Ως δυο φορές πρωταθλήτρια κατασκευαστών, η Hyundaiεπιβεβαίωσε τη δέσμευση της στο WRC ενστερνιζόμενη πλήρως τους νέους κανονισμούς της κατηγορίας Rally1, οι οποίοι τίθενται σε ισχύ από το Rallye Monte-Carlo στις 20-23 Ιανουαρίου.

Η ομάδα εργάστηκε ακούραστα για να αναπτύξει τον νέο της όπλο ερχόμενη στην ένατη σεζόν στην κορωνίδα των αγώνων ράλλυ, πραγματοποιώντας ένα εντατικό πρόγραμμα δοκιμών και ανάπτυξης. Βασισμένη στο αυτοκίνητο δρόμου Hyundai i20 N, η έκδοση WRC θα εδραιώσει περαιτέρω τη σύνδεση του μηχανοκίνητου αθλητισμού και της τεχνολογίας αυτοκινήτων παραγωγής της Hyundai, καθώς η ομάδα στοχεύει σε περισσότερες νίκες και τίτλους πρωταθλημάτων το 2022.

Τα πληρώματα με πλήρη εμπλοκή στο φετινό πρωτάθλημα είναι οι Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe και Ott Tänak/Martin Järveoja. Και τα δύο πληρώματα θέλουν να κάνουν εντύπωση στο φετινό πρωτάθλημα μετά τις ατυχίες που είχαν κατά την περσινή περίοδο.Ο Neuville θα επιδιώξει να προσθέσει στον απολογισμό των νικών που πέτυχε μέχρι σήμερα, όπου μετρά 15 νίκες εισερχόμενος στην ένατη σεζόν με την Hyundai. Οι Tänak/ Järveoja στην τρίτη τους χρονιά με την ομάδα θα είναι οι μόνοι παγκόσμιοι πρωταθλητές που θα αγωνιστούν σε όλους τους γύρους του 2022. Το πλήρωμα είχε δυναμικές επιδόσεις τα δυο πρώτα χρόνια με την ομάδα, κερδίζοντας δυο φορές και έχοντας συνολικά οκτώ τερματισμούς στο βάθρο.

Ένα τρίτο Hyundai i20 N Rally1 θα μοιράζεται καθ΄όλη τη διάρκεια της σεζόν από τον Σουηδό ανερχόμενο αστέρα Oliver Solberg, ο οποίος ανεβαίνει στην ομάδα κατασκευαστών αφού έδειξε συναρπαστικό ρυθμό σε επιλεγμένους γύρους την περασμένη σεζόν, και τον έμπειρο Ισπανό Dani Sordo. Ο Solberg θα έχει για συνοδηγό τον Elliott Edmondsin ενώ ο Sordo ξεκινά την ένατη σεζόν σαν οδηγός της Hyundai Motorsport με συνοδηγό τον Cándido Carrera.

Τα πληρώματα θα αγωνιστούν σε ένα ημερολόγιο που περιλαμβάνει 13 αγώνες και καλύπτει το συνηθισμένο συνδυασμό εδάφους, χώμα, άσφαλτο, χιόνι και πάγο. Στον φετινό θεσμό επιστρέφουν και οι αγαπημένοι αγώνες του Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας και το Ράλλυ Ιαπωνίας, κάνοντας έτσι έστω και καθυστερημένα το ντεμπούτο τους αφού αναγκάστηκαν να μείνουν εκτός προγράμματος τις τελευταίες δυο σεζόν λόγω της πανδημίας του Covid-19.Και ενώ οι νέοι αγώνες είναι ευπρόσδεκτοι από τα πληρώματα, ολόκληρο το πρωτάθλημα αποτελεί ένα τολμηρό βήμα προς το άγνωστο με την εισαγωγή της υβριδικής τεχνολογίας του WRC.

Η Hyundai Motorsport εξέλισσε το νέο της αυτοκίνητο Rally1 από τον Μάιο του περασμένου έτους, δοκιμάζοντας το αγωνιστικό σε διάφορες επιφάνειες σε όλη την Ευρώπη. Οι νέοι τεχνικοί κανονισμοί Rally1 έχουν θεσπιστεί για να επιδείξουν τη δέσμευση του WRC για ένα βιώσιμο μέλλον, καθώς και βελτιώσεις στην ασφάλεια και την ισότητα μεταξύ των αγωνιζομένων.

Η υβριδική τεχνολογία εισήχθη στο WRC για πρώτη φορά, καθιστώντας αναγκαία μια νέα προσέγγιση στην ανάπτυξη αυτοκινήτων ράλλυ, μαζί με 100% βιώσιμο καύσιμο. Το Hyundai i20 N είναι το προϊόν των νέων κανονισμών συνδυάζοντας ένα παραδοσιακό κινητήρα εσωτερικής καύσης 1,6 λίτρων με μια κοινή plug-in υβριδική μονάδα.