DAKAR 2021 – Διαδρομή Riyadh > Al Dawadimi: Κέρδισε και ελπίζει ο Loeb

Μετά το χθεσινό διάλειμμα τα πληρώματα και αναβάτες συνέχισαν σήμερα τον μαραθώνιο στην έρημο της Σαουδικής Αραβίας με την διαδρομή από την Riyadh στην Dawadimi.

Ο Sebastien Loeb κέρδισε ακόμα μια διαδρομή, τη δεύτερη φέτος, και εξακολουθεί να ελπίζει παρόλο που απέχει 45 λεπτά από τον Al-Attiyah.

Από την πλευρά του ο Καταρινός οδηγός έχανε γύρω στα έξι λεπτά από τον Γάλλο όμως με την ολοκλήρωση της διαδρομής μείωσε την διαφορά στα πέντε λεπτά τερματίζοντας τελικά δεύτερος.

Ο Carlos Sainz είχε μια ήσυχη μέρα μακριά από προβλήματα και έτσι μπόρεσε να κινηθεί στους ρυθμούς που θα ήθελε. Ο Ισπανός συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα με τον ομόσταυλό του Stephane Peterhansel να τερματίζει τέταρτος.

Ο Al-Attiyah ελέγχει προς το παρόν το “παιχνίδι” και προηγείται στην γενική κατάταξη με 45 λεπτά διαφορά από τον δεύτερο Loeb, ο οποίος σήμερα πέρασε ξανά δεύτερος αφήνοντας τον Yazeed Al Rajhi τρίτο.

Μετά τη σημερινή του νίκη ο Loeb είπε, «Είχαμε μια φανταστική διαδρομή μέχρι και τα τελευταία 50km όπου αντιμετωπίσαμε πρόβλημα με την μηχανή. Απλά ξεκινούσε και σταματούσε ξανά και ξανά… Χάσαμε πολύ χρόνο λίγο πριν το τέλος όμως ακόμα και έτσι καταφέραμε να τερματίσουμε πρώτοι, οπόταν δεν έχω παράπονο. Δεν είμαστε σε θέση δύναμης, δεν υπάρχουν ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν. Δεν έχουμε στρατηγική, απλά θα κάνουμε τη δουλειά μας και ότι βγει.»

Ο πρωτοπόρος Al-Attiyah ανέφερε, «Η δεύτερη βδομάδα στο Dakarείναι εντελώς διαφορετικός αγώνας. Δεν προσπαθήσαμε να επιτεθούμε σήμερα το πρωί, το αφήσαμε για αργότερα στην διαδρομή. Δεν γνώριζα αν κέρδισα την διαδρομή καθώς πολλοί από τους αντιπάλους μας ξεκινούσαν πίσω μας. Δεν έχω οποιαδήποτε στρατηγική, αν έχουμε ευκαιρία να κερδίσουμε διαδρομή δεν θα την αφήσουμε να πάει χαμένη. Προτεραιότητα μας είναι να τα δώσουμε όλα και ελπίζω ότι θα αποδώσει θετικά στο τέλος του Dakar

Στην κατηγορία μοτοσυκλετών η τράπουλα σήμερα ανακατεύτηκε αφού έγιναν…διάφορα. Αρχικά ο Daniel Sanders με την GASGAS δεν έφτασε ποτέ στην εκκίνηση της διαδρομής καθώς είχε ατύχημα στην απλή διαδρομή και οι πληροφορίες λένε για σπασμένο αριστερό χέρι ενώ ο δεύτερος της αναβάτης Sam Sunderland είχε προβλήματα με την πλοήγηση με αποτέλεσμα να τερματίσει στην 28η θέση.

 

Ο Jose Cornejo με την Honda είναι ο αναβάτης που κέρδισε την σημερινή διαδρομή μπροστά από τον Kevin Benavides με ΚΤΜ και τον ομόσταυλό του στην Honda Joan Bort.

Στην γενική κατάταξη η Yamaha για πρώτη φορά είδε αναβάτη της να προηγείται στον αγώνα. Ο Adrien Van Beveren είναι 5 λεπτά μπροστά από τις ΚΤΜ των Mathias Walkner και Kevin Benavides.

«Σήμερα ήταν μια υπέροχη μέρα και αυτό ακριβώς έκανα», ανέφερε ο Nacho Cornejo προσθέτοντας, «Ήξερα ότι η πλοήγηση θα ήταν δύσκολη και έτσι δεν πίεσα πολύ για να μην κάνω λάθη. Νομίζω ότι ήταν μια καλή επιλογή. Αυτή η βδομάδα είναι διαφορετική. Θα πιέσω και θα παλέψω μέχρι το τέλος. Είμαι χαρούμενος και έτοιμος για αύριο. Η πλοήγηση είναι το φόρτε μου, όμως δυσκολεύτηκα πολύ την πρώτη μέρα. Έκανα ένα λάθος το οποίο έριξε την αυτοπεποίθηση μου. Η σημερινή νίκη θα μου δώσει ώθηση. Είμαστε δυνατοί και θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε όσο χρόνο μπορούμε.»

Στην κατηγορία φορτηγών οι Anton Shibalov και Eduard Nikolaev τερμάτισαν στις δυο πρώτες θέσεις ενώ σφήνα στην τετράδα των KAMAZ-MASTER μπήκε ο Martin Van Den Brink με Iveco που τερμάτισε τρίτος. Adrey Karginov και Dmitry Sotnikov τερμάτισαν στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

Ο Sotnikov εξακολουθεί να είναι πρώτος με διαφορά λίγο περισσότερη από 5 λεπτά από τον δεύτερο Nikolaev. Στην τρίτη θέση είναι ο Shibalov.

Ο Marcello Medeiros είναι ο αναβάτης που κέρδισε την σημερινή διαδρομή στην κατηγορία Quad, ο Alexandre Giroud ολοκλήρωσε δεύτερος και ο Pablo Copetti τρίτος.

Μετά και το σημερινό αποτέλεσμα ο Giroud άνοιξε τη διαφορά από τον δεύτερο Copetti στα 18 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα ενώ ο Alexandr Maksimov είναι τρίτος 52 λεπτά μακριά από τον πρώτο.

Στην κατηγορία SSV ο Aron Domzala ήταν ο σημερινός νικητής. Δεύτερος τερμάτισε ο Michal Goczal και τρίτος ο Gerrard Guell.

Στην γενική κατάταξη ο Austin Jones προηγείται με πέντε λεπτά διαφορά από τον δεύτερο Michal Goczal. Τρίτος με έξι λεπτά διαφορά από τον πρώτο είναι ο  Gerrard Guell.

Από την Al Dawadimi στην Wadi Ad Dawasir θα κατευθυνθούν αύριο πληρώματα και αναβάτες όπου τους περιμένουν άλλα 395 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Οι μεγάλες αποστάσεις γεμάτες άμμο κάνουν αυτή τη διαδρομή στη νότια Σαουδική Αραβία ένα ταξίδι ατελείωτο. Τα πρώτα 200km της ειδικής δεν είναι τίποτα άλλο παρά άμμος και αμμόλοφοι ώσπου βλέπει το μάτι. Το τοπίο αλλάζει προς το τέλος της διαδρομής όπου πολλοί συμμετέχοντες λόγω της πολυπλοκότητας της διαδρομής αναμένεται να φτάσουν βράδυ.