Πρεμιέρα στην Νέα Υβριδική Εποχή του WRC στην Αυστρία

Οι σούπερ σταρ της πρωτοποριακής νέας υβριδικής εποχής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ FIA WRC θα ξεκινήσουν το 2022 με θεαματικό τρόπο στην Αυστρία την επόμενη εβδομάδα.

Για πρώτη φορά, τα αυτοκίνητα Rally1 νέας γενιάς του WRCαπό τις τρεις ομάδες κατασκευαστών θα είναι μαζί στο καινοτόμο μουσείο Hangar-7 του Σάλτσμπουργκ, καθώς το νέο βιώσιμο μέλλον της σειράς θα παρουσιαστεί το Σάββατο 15 Ιανουαρίου.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της FIA Mohammed Ben Sulayem θα παρευρεθεί στην εκδήλωση νωρίς το απόγευμα.

Θα αποκαλυφθούν τα νέα χρώματα των αγωνιστικών, οι οδηγοί μεγάλα ονόματα και συνοδηγοί από τους πρωταθλητές Toyota Gazoo Racing, Hyundai Motorsport και M-Sport Ford,οι οποίοι θα μιλήσουν για τους στόχους τους για το 2022 και οι επικεφαλής των ομάδων θα συζητήσουν τις στρατηγικές της χρονιάς.

Η ωριαία εκδήλωση, που θα παρουσιαστεί από τους γνωστούς Kiri Bloore, Becs Williams και Julian Porter, θα μεταδοθεί ζωντανά στις 18.00 ώρα Κεντρικής Ευρώπης στην πλατφόρμα WRC+ του WRC Promoter (http://wrcplus.com/), στο Facebookκαι το YouTube. Θα προβληθεί επίσης από ορισμένους τηλεοπτικούς συνεργάτες του WRC.

Το WRC θα υποστεί σημαντικές περιβαλλοντικές αλλαγές φέτος, όταν νέοι τεχνικοί κανονισμοί οδηγήσουν τη σειρά προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Τα plug-in υβριδικά αυτοκίνητα Rally1 που έχουν σχεδιαστεί γύρω από ένα αναβαθμισμένο πλαίσιο κυψελών ασφαλείας, 100 τοις εκατό καύσιμα χωρίς ορυκτά και βιώσιμο ενεργειακό εφοδιασμό είναι το κλειδί για τη δέσμευση για ένα πιο πράσινο μέλλον από την FIA, το διοικητικό όργανο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και τον WRC Promoter.

Οι κατασκευαστές αγωνίζονται εδώ και μήνες για να αναπτύξουν και να δοκιμάσουν τους νέους υβριδικούς κινητήρες, στους οποίους ένας ηλεκτροκινητήρας 100kW σε συνδυασμό με μια μπαταρία 3,9kWh συμπληρώνει έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων.

Το πακέτο αυξάνει τα μέγιστα επίπεδα απόδοσης σε περισσότερους από 500hp, μειώνοντας παράλληλα τις επιβλαβείς εκπομπές.

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας αθλητισμού της FIA BrunoFamin δήλωσε: «Η υιοθέτηση υβριδικής ισχύος και βιοκαυσίμων χωρίς ορυκτά είναι δύο από τις μεγαλύτερες προόδους στην ιστορία του αθλήματος και ένα τεράστιο βήμα προς την επίτευξη των πρωταρχικών στόχων μας για τη βιωσιμότητα. Η FIA εργάζεται πολύ σκληρά για αυτές τις εξελίξεις, εισάγοντας παράλληλα σημαντικές καινοτομίες στον χώρο της ασφάλειας.»

Ο διευθύνων σύμβουλος του WRC Promoter, Jona Siebel, δήλωσε ότι η νέα εποχή υπογράμμισε τη δέσμευση για ένα πιο φιλικό προς το περιβάλλον μέλλον.

«Είναι κατάλληλο αυτές οι πρωτοποριακές αλλαγές να ενσωματωθούν για την 50η σεζόν του WRC», δήλωσε ενθουσιασμένος.

«Τα νέα αυτοκίνητα Rally1 φαίνονται φανταστικά. Μετά από τόση προετοιμασία και σκληρή δουλειά σε όλο το άθλημα, είμαστε λίγες μέρες μακριά από την αρχή της νέας εποχής – είναι δύσκολο να συγκρατήσουμε τον ενθουσιασμό! Ανυπομονώ να δω τα αυτοκίνητα μαζί στο Σάλτσμπουργκ όπου θα σηματοδοτήσουν την έναρξη μιας συναρπαστικής χρονιάς».

Η παρουσίαση πραγματοποιείται πέντε ημέρες πριν τα αυτοκίνητα μπουν σε αγωνιστική δράση στο διάσημο RallyeMonte-Carlo (20 – 23 Ιανουαρίου). Ο αγώνας με έδρα το Μονακό διαθέτει αφιλόξενους δρόμους στις γαλλικές Άλπεις, όπου ο χειμερινός καιρός αναμένεται να φέρει το απροσδόκητο.

Πηγή:wrc.com