DAKAR 2021 – Διαδρομή Riyadh > Riyadh: Πρώτη νίκη για Terranova μετά το 2015!!

Δύσκολη στην πλοήγηση όπως φάνηκε σήμερα ήταν η έκτη διαδρομή καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που έχασαν το δρόμο και παράλληλα χρόνο.

Αυτός που εκμεταλλεύτηκε αυτό το γεγονός ήταν ο Orlando Terranona ο οποίος ήταν αλάνθαστος και κατάφερε να κερδίσει τη σημερινή διαδρομή, την πρώτη μετά το μακρινό 2015.

Ο ομόσταυλός του Sebastien Loeb, Mattias Ekstrom έφερε το AUDIQ E-TRON στη δεύτερη θέση γενικής ενώ ο Yazeed Al Rajhi μετά από πολύ καλή απόδοση ολοκλήρωσε τρίτος.

Στην γενική κατάταξη ο Nasser Al-Attiyah παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισε όπως και άλλοι προβλήματα με την πλοήγηση, τερμάτισε 10ος γενικής όμως και πάλι είδε το προβάδισμα του να αυξάνεται κατακόρυφα αφού πλέον οδηγεί τον αγώνα με διαφορά 50 λεπτών από τον δεύτερο  Al Rajhi.

Ο Σαουδάραβας πέρασε στην γενική τον Sebastien Loeb και είναι δεύτερος έξι μόλις δευτερόλεπτα μπροστά από τον Γάλλο ο οποίος αρχικά έχανε 25 λεπτά από τον πρωτοπόρο Al-Attiyah όμως μέχρι το τέλος της διαδρομής μάζεψε τη διαφορά στα 15 λεπτά.

Ο σημερινός νικητής Orlando Terranova ανέφερε, «Ήταν δύσκολη διαδρομή καθώς δεν υπήρχαν σημάδια από τις μοτοσυκλέτες. Ορισμένοι πήγαν λάθος και έτσι έπρεπε να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Δεν ήταν εύκολο να προσπεράσω άλλα αυτοκίνητα στο πολύ γρήγορο πρώτο κομμάτι της διαδρομής γιατί όλοι οδηγούσαν γρήγορα. Στο πρώτο σημείο ελέγχου καταλάβαμε ότι κάναμε πολύ καλή δουλειά και πιέσαμε στο δεύτερο κομμάτι της διαδρομής. Η άμμος ήταν πολύ μαλακή και περιέπλεκε την οδήγηση. Στο τέλος κερδίσαμε την διαδρομή και αυτό είναι ένα υπέροχο συναίσθημα. Το αυτοκίνητο είναι φανταστικό και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε καθώς υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα.»

Από την πλευρά του ο πρωτοπόρος Al-Attiyah είπε, «Οπωσδήποτε είμαστε ευχαριστημένοι με τη σημερινή μέρα. Από την αρχή προσπαθήσαμε να πιέσουμε και ορισμένοι οδηγοί έκαναν λάθη. Ο Mathieu έκανε πολύ καλή δουλειά και οδηγήσαμε σε όλη τη διαδρομή χωρίς προβλήματα. Είμαστε ευχαριστημένοι που ολοκληρώσαμε την πρώτη βδομάδα στο Dakar με ένα καλό προβάδισμα. Νομίζω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Δουλέψαμε πολύ αυτή τη βδομάδα και δεν κάναμε λάθη. Το αυτοκίνητο δουλεύει καλά και θα προσπαθήσουμε να διαχειριστούμε το προβάδισμα μας την ερχόμενη βδομάδα. Όσον αφορά τη νίκη, είναι δύσκολο να πω γιατί το Dakar είναι Dakar..»

Η GAS GAS είδε σήμερα τους δυο αναβάτες της να τερματίζουν στην πρώτη και δεύτερη θέση. Daniel Sanders και Sam Sunderland ολοκλήρωσαν πρώτος και δεύτερος αντίστοιχα με τον Matthias Walkner να μένει τρίτος 10 δευτερόλεπτα μακριά από τον Sunderland.

Στην γενική κατάταξη ο Sunderland εξακολουθεί να είναι πρώτος όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εφησυχαστεί καθώς η διαφορά του από τον Walkner είναι 2 λεπτά και 39 δευτερόλεπτα. Ο εκπληκτικός Daniel Sanders είναι τρίτος και έχει τις δικές του βάσιμες πιθανότητες για νίκη αφού η διαφορά του από την κορυφή είναι 5 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα.

«Ξεκινήσαμε πολύ καλά σήμερα. Έπρεπε να οδηγήσουμε τη διαδρομή όπου πέρασαν χθες τα αυτοκίνητα. Είχαμε εμφανή σημάδια και έτσι βλέπαμε που πηγαίναμε. Όταν έφτασα στον ανεφοδιασμό αρκετοί αναβάτες παραπονέθηκαν ότι ήταν επικίνδυνη η διαδρομή από τις πολλές πέτρες και άλλα. Για μένα ήταν εύκολη, οδήγησα στο δικό μου ρυθμό και ήμουν άνετα με το έδαφος. Ήμουν άτυχος γιατί μείωσαν την απόσταση της διαδρομής και έτσι δεν μπόρεσα να κερδίσω περισσότερο χρόνο. Η μοτοσυκλέτα δουλεύει πολύ καλά και πρέπει να δείξω σε όλους την ερχόμενη βδομάδα ότι αυτή η GasGas είναι έτοιμη για μεγάλα πράγματα», ανέφερ ο σημερινός νικητής Daniel Sanders.

Στην κατηγορία φορτηγών τίποτα δεν άλλαξε όσον αφορά τις τρείς πρώτες θέσεις. Τα KAMAZ-MASTER των Andrey Karginov, Dmitry Sotnikov και Eduard Nikolaev ήταν και σήμερα ασυναγώνιστα και κατέλαβαν τις τρείς πρώτες θέσεις.

O Dmitry Sotnikov διατηρεί ένα προβάδισμα της τάξης ων 10 λεπτών και 29 δευτερολέπτων από το δεύτερο Eduard Nikolaev, με τον Anton Shibalov να είναι στην τρίτη θέση.

Πολύ κλειστή ήταν η μάχη για τη νίκη σήμερα στην κατηγορία Quad αφού τέσσερις αναβάτες τερμάτισαν στο ίδιο λεπτό.

Ο Aleksandr Maksimov ήταν ο σημερινός νικητής ενώ μόλις 9 δευτερόλεπτα πίσω του ολοκλήρωσε ο Alexandre Giroud. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Sebastien Souday 39 δευτερόλεπτα από τον πρώτο και τέταρτος ο Marcello Medeiros 54 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή.

Ο Alexandre Giroud αύξησε το προβάδισμα του από τον δεύτερο Pablo Copetti στα 4 λεπτά και 52 δευτερόλεπτα ενώ ο σημερινός νικητής Aleksandr Maksimov είναι τρίτος 36 λεπτά πίσω από την κορυφή.

Στην κατηγορία SSV ο Marek Goczal ήταν ο νικητής σήμερα με τους Rodrigo De Oliveira και Sergei Kariakin να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Rodrigo De Oliveira, δεύτερος ο Austin Jones και τρίτος ο Michal Goczal.

Το Σάββατο είναι μέρα ξεκούρασης για τους διαγωνιζόμενους και από κει και πέρα ο αγώνας θα συνεχιστεί την Κυριακή με την διαδρομή από την Riyadh στην Al Dawadimi. Συνολικά 402 αγωνιστικά χιλιόμετρα περιμένουν οδηγούς και αναβάτες σε αχαρτογράφητο έδαφος. Αυτό το ταξίδι ξεκινά με περίπου 100kmαμμόλοφων οι οποίοι θα φαίνονται ατελείωτοι σε όλους. Μετά από αυτή την έντονη πλοήγηση ανάμεσα στους αμμόλοφους, ο χειρισμός και η οδήγηση γίνονται ευκολότερα όμως και πάλι η πλοήγηση θα παίξει σημαντικό ρόλο στην έκβαση της διαδρομής.