DAKAR 2021 – Διαδρομή Al Qaisumah > Riyadh: Νικητής ο Al-Attiyah μετά από ποινή στον Al-Rajhi

Ο Yazid Al-Rajhi ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής σήμερα κατά τη διάρκεια της τέταρτης ειδικής διαδρομής. Ο Σαουδάραβας παρόλο που κέρδισε την διαδρομή από την Al Qaisumah στην Riyadh εντούτοις δέχθηκε ποινή για υπερβολική ταχύτητα σε ζώνη με όριο.

 

Αυτή η εξέλιξη έφερε πρώτο τον Al-Attiyah ο οποίος διατήρησε την απόσταση από τους διώκτες του. Ο Sebastien Loeb ήταν 25 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον Καταρινό και ο Carlos Sainz, ο οποίος ξεκινούσε πρώτος σήμερα αντιμετώπισε ξανά πρόβλημα με τη μετάδοση γεγονός που του στοίχησε σε χρόνο όμως και πάλι κατάφερε να τερματίσει τρίτος στην σημερινή διαδρομή.

Ο Al-Attiyah ανέφερε μετά το τέλος της σημερινής μέρας, «Το πλάνο μας δεν ήταν να ξεκινούμε πρώτοι αύριο. Σήμερα δεν ήταν εύκολο γιατί φτάσαμε αρκετά οχήματα στην αρχή της ειδικής και αποφασίσαμε να κινηθούμε εκ του ασφαλούς. Το τέλος της διαδρομής ήταν αρκετά δύσκολο. Ο Matthieu έκανε εξαιρετική δουλειά και είμαι ευχαριστημένος. Μέρα με τη μέρα κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση. Αύριο δε θέλαμε να ξεκινάμε πρώτοι γιατί δεν θα υπάρχουν μοτοσυκλέτες για να βλέπουμε τα ίχνη στην άμμο. Όμως, ακόμα και αν χάσουμε λίγο χρόνο αύριο σε αυτές τις συνθήκες, θα μας φέρει σε ευνοϊκή θέση την επόμενη μέρα.»

Οι δυο Honda με αναβάτες τους Joan Barreda και Pablo Quintanilla ήταν αυτές που ξεχώρισαν σήμερα στην κατηγορία μοτοσυκλετών ολοκληρώνοντας στην πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα. Για τον Barreda αυτή ήταν η 29η νίκη καριέρας σε διαδρομή Dakar.

Σημαντικό είναι και το γεγονός του πρώτου τερματισμού μοτοσυκλέτας Sherco στην πρώτη τριάδα με αναβάτη τον Rui Gonsalves.

Στην γενική κατάταξη ο Sam Sunderland παρόλο που τερμάτισε έκτος σήμερα εντούτοις εξακολουθεί να προηγείται. Αλλαγή είχαμε στην δεύτερη θέση όπου πέρασε ο Matthias Walkner με τον Adrien Van Beveren να οπισθοχωρεί τρίτος.

«Ήταν σκληρή διαδρομή με όλων των τύπων οδοστρώματα», ανέφερε ο σημερινός νικητής προσθέτοντας, «Κατάφεραν να μειώσω τη διαφορά από την κορυφή καθώς ξεκινούσα από πολύ πίσω και ένοιωθα πολύ καλά. Έτσι πίεσα σε όλη τη διάρκεια της μέρας. Όλα είναι εντάξει. Υποφέρω λίγο από τενοντίτιδα στο χέρι μου μετά από πτώση σε πέτρες που είχα την πρώτη μέρα. Είναι λίγο ενοχλητικό όμως πρέπει να το συνηθίσω και να συνεχίσω να επιτίθεμαι. Φυσικά είμαι στο κυνήγι μιας θέσης στα ψηλά όμως πρέπει να πηγαίνω βήμα βήμα.»

Τα KAMAZ-MASTER συνεχίζουν την προέλαση τους στην κατηγορία φορτηγών καθώς τερμάτισαν στις τρείς πρώτες θέσεις. Η νίκη σήμερα πήγε στον Eduard Nikolaev, δεύτερος τερμάτισεο Anton Shibalov και τρίτος ο Dmitry Sotnikov.

Στην γενική κατάταξη ο Sotnikov εξακολουθεί να προηγείται, με τους Νικολαεω και Shibalov να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα.

Στην κατηγορία Quad ο Manuel Andujar ήταν αυτός που κέρδισε σήμερα. Alexandre Giroud και Aleksandr Maksimov τερμάτισαν στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Ο Pablo Copetti εξακολουθεί να είναι πρώτος στην γενική κατάταξη με προβάδισμα 13 λεπτών από τον δεύτερο Alexandre Giroud. Στην τρίτη θέση βρίσκετε ο Aleksandr Maksimov.

Την σημερινή διαδρομή στην κατηγορία SSV κέρδισε ο Rodrigo DeOliveira, με τους Austin Jones και Michal Goczal να ολοκληρώνουν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Στην γενική κατάταξη ο Austin Jones διατηρεί την πρώτη θέση, δεύτερος είναι ο Rodrigo De Oliveira και τρίτος ο Michal Goczal.

Η πέμπτη διαδρομή ξεκινά και τελειώνει στην Riyadh. Μοτοσυκλέτες και τετράτροχες θα ακολουθήσουν διαφορετική διαδρομή από τα αυτοκίνητα και οι αναβάτες θα αντιμετωπίσουν μια ειδική η οποία έχει εντελώς διαφορετικό τόνο από τις προηγούμενες. Οι πολλές πέτρες στο πρώτο κομμάτι της διαδρομής αναμένετε να κουράσουν πολύ τα μπράτσα των αναβατών οι οποίοι θα πρέπει να φυλάξουν δυνάμεις για το μακρύ τμήμα αμμόλοφων που ακολουθεί και εκτείνεται για σχεδόν 80km. Εκεί μπορούν να ανοίξουν και οι διαφορές μεταξύ τους αφού η ταχύτητα αναμένεται να είναι σαφώς μεγαλύτερη.