Hyundai Motorsport: Έτοιμη για το μεγάλο φινάλε στη Monza

Η Hyundai Motorsport έχει στις βλέψεις της την εξασφάλιση του δεύτερου συνεχόμενου τίτλου στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, με τη σεζόν να φτάνει στο τέλος της με τον αγώνα Rally Monzaαυτή τη βδομάδα.

Το 1-2 που πέτυχε η ομάδα τον προηγούμενο μήνα στην Σαρδηνία την έφερε πρώτη στη βαθμολογία με διαφορά εφτά βαθμών ενώ απομένουν ακόμα 43 διαθέσιμοι στον αγώνα της Monza. Η ιστορική περιοχή φιλοξενεί αγώνα WRC για πρώτη φορά όμως οι ομάδες και οι οδηγοί είναι ήδη εξοικειωμένοι με την τοποθεσία καθώς αγωνίζονται στο ετήσιο Monza Rally Show.

Η Hyundai Motorsport πέραν από τη συμμετοχή της στο Rally MonzaShow τις τέσσερις προηγούμενες σεζόν, παρουσίασε επίσης το Hyundai i20 Coupe WRC το 2016. Μετά από τέσσερα χρόνια, τα τρία πληρώματα έχουν σαν στόχο να πάρουν τη μέγιστη απόδοση από το αυτοκίνητο σε μια εντελώς νέα διαδρομή.

Το νικηφόρο τρίο πληρωμάτων της Hyundai που αποτελείτε από τους Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul, Ott Tänak/Martin Järveoja και Dani Sordo/Carlos del Barrio, θα επιδιώξει να προσθέσει ακόμα μια νίκη μετά τις τρείς που πέτυχαν μέχρι τώρα στη σεζόν, με το κάθε πλήρωμα να κερδίζει σε Μόντε Κάρλο, Εσθονία και Σαρδηνία αντίστοιχα. Και τα τρία πληρώματα δοκίμασαν τα Hyundai i20 Coupe WRC στην Βόρεια Ιταλία πριν από τον αγώνα στη Monza.

Ο τελευταίος αγώνας αποτελείτε από 16 ειδικές διαδρομές και ξεκινά την Πέμπτη το απόγευμα με τη μικρή υπερειδική διαδρομή εν ονόματι “The Monza Legacy”. Ακολουθούν τρείς μέρες ειδικών στους ορεινούς δρόμους στους πρόποδες των Άλπεων, με τον πρωταθλητή για το 2020 να ανακηρύσσετε την Κυριακή το απόγευμα.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Andrea Adamo είπε σχετικά: «Φτάνουμε στον τελευταίο γύρο μιας απαιτητικής και δύσκολης σεζόν έχοντας ένα πολύ σημαντικό στόχο μπροστά μας: να υπερασπιστούμε τον τίτλο κατασκευαστών. Στα χαρτιά μπορεί να έχουμε πλεονέκτημα εφτά βαθμών, όμως στους αγώνες ράλι αυτό δε σημαίνει τίποτα. Δε μπορούμε να θεωρήσουμε τίποτα δεδομένο και προετοιμαστήκαμε για τον πρώτο αγώνα WRC που θα γίνει στη Monza, ένα πραγματικά ιστορικό και ξεχωριστό χώρο για κάθε φίλαθλο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Έχουμε τρία πληρώματα τα οποία έδειξαν φέτος ότι μπορούν να κερδίσουν, όμως ακόμα και αυτό δε μας εγγυάται καλά αποτελέσματα. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για αυτό και να πιέζουμε μέχρι και την powerstage. Όλα είναι  στα χέρια μας.»

Ο Thierry Neuville ανέφερε: «Το Rally Monza αναμφίβολα είναι ένας ξεχωριστός αγώνας για φέτος και είναι ωραίο που προστέθηκε στο ημερολόγιο του WRC σε τόσο δύσκολες συνθήκες. Έτρεξα στη Monza μερικές φορές όταν γινόταν το show, το οποίο οπωσδήποτε είναι διαφορετική κατάσταση από ότι θα τρέξουμε φέτος στο WRC. Πάντα το απολάμβανα. Το φετινό φινάλε αναμένετε να είναι συναρπαστικό, έντονο και σχεδόν σαν ένα σπριντ με μικρά κενά μεταξύ των πληρωμάτων. Σίγουρα θα τα δώσουμε όλα για να πετύχουμε το στόχο μας.»