Τέλος η Volkswagen Motorsport!!

Η Volkswagen Motosport, η οποία κάποτε κυριάρχησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι με τις επικές νίκες του Polo R WRC, κλείνει τις πόρτες.

Η ομάδα με βάση το Αννόβερο, η οποία μονοπώλησε τους τίτλους οδηγών και κατασκευαστών για τέσσερα χρόνια (2013-2016), θα παύσει τις εργασίες στο πρόγραμμα πελατών για το Polo R5 στο τέλος αυτής της χρονιάς.

Η Volkwvagen πάντως επιμένει ότι εξαρτήματα θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμα για τα αγωνιστικά και μετά το 2020.

Πέραν από τις επιτυχίες της στο WRC, η Volkswagen σκόραρε τρείς διαδοχικές νίκες και στο Dakar με το Touareg μεταξύ του 2009 και 2011. Στη μεταWRC εποχή κυριάρχησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross με τον Johan Kristoffersson όπου κέρδισε τρείς τίτλους σε τέσσερα χρόνια και φυσικά διέλυσε το ρεκόρ στην ανάβαση του Pikes Peak με το ηλεκτρικό ID.R.

Υποστήριξε επίσης επιτυχώς την Andretti Autosport στο rallycrossΑμερικής, η οποία κέρδισε πέντε συνεχόμενους τίτλους οδηγών από το 2015 μέχρι και το 2019.

Αυτή η απόφαση είναι μέρος της αναδιοργάνωσης της Volkswagen, με τη Volkswagen Motorsport Gmbh να ενσωματώνετε με την Volkswagen AG. Σε επίσημη δήλωση, η Volkswagen επιβεβαίωσε ότι στους 169 υπάλληλους του τμήματος μηχανοκίνητου αθλητισμού θα προσφερθούν νέα συμβόλαια με τη Volkswagen AG στο Wolfspurg.

Ο Dr. Frank Welsh, μέλος του διοικητικού συμβουλίου για το τμήμα ανάπτυξης της VW, εξήγησε την κατάσταση λέγοντας, «Η μάρκα Volkswagen πρόκειται να γίνει ο κορυφαίος πάροχος βιώσιμης ηλεκτρονικής κινητικότητας. Για το σκοπό αυτό συγκεντρώνουμε τα δυνατά μας σημεία και αποφασίσαμε να τερματίσουμε τις δραστηριότητες του μηχανοκίνητου αθλητισμού της μάρκας VW. Το εργατικό δυναμικό του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα ενσωματωθεί στην VW AG. Η μεγάλη τεχνική εμπειρογνωμοσύνη των εργαζομένων στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και η τεχνογνωσία που αποκτήθηκε από το project ID.R, θα παραμείνουν στην εταιρία και θα μας βοηθήσουν να βάλουμε περαιτέρω αποτελεσματικά μοντέλα από την οικογένεια του ID στο δρόμο.»

Ο συνάδελφος του Welsh, Welsh Wilfried von Rath, μέλος του διοικητικού συμβουλίου για το ανθρώπινο δυναμικό της μάρκας, ευχαρίστησε τον συμπατριώτη του και διευθυντή της VWMotorsport, Sven Smeets και την ομάδα του για τις προσπάθειες τους.

Ο Von Rath ανέφερε, «Για δεκαετίες η ομάδα της VolkswagenMotorsport Gmbh έφερε στη μάρκα μια σειρά από μεγάλες επιτυχίες. Οι θερμότερες μου ευχαριστίες απευθύνονται σε όλους τους υπαλλήλους για τις τόσες πολλές νίκες, τίτλους και ρεκόρ σε όλο τον κόσμο και για την προσωπική τους αφοσίωση και δέσμευση.»