Hyundai Motorsport: Έτοιμη για τη Σουηδία

Η ομάδα της Hyundai Motorsport είναι έτοιμη να ριχτεί στη μάχη στον αγώνα της Σουηδίας, δεύτερο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Παρά τις δυνατότητες που έδειξε στον αγώνα του Μόντε Κάρλο, εντούτοις η ομάδα έφυγε από το Πριγκιπάτο με τερματισμό στην απογοητευτική πέμπτη θέση, καθώς και τα τρία Hyundai i20 Coupe WRC αντιμετώπισαν δυσκολίες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Έχοντας κερδίσει έξι ειδικές διαδρομές και εφτά βαθμούς από την power stage στον εναρκτήριο αγώνα, η Hyundai στοχεύει σε καλύτερο αποτέλεσμα στις χιονισμένες Σκανδιναβικές ειδικές διαδρομές. Η ομάδα θα τρέξει με τρία αυτοκίνητα και οδηγοί θα είναι οι Andreas Mikkelsen και Thierry Neuville. Το τρίτο αυτοκίνητο θα οδηγήσει ο Hayden Paddon ο οποίος αντικαθιστά τον Dani Sordo για αυτό τον αγώνα.

Οι Neuville και Paddon τερμάτισαν το 2015 και 2016 στη δεύτερη θέση αντίστοιχα, ενώ και ο Mikkelsen έχει ανεβεί στο βάθρο με την προηγούμενη ομάδα του και θα προσπαθήσει φέτος να το επαναλάβει και με την Hyundai Motorsport.

Ο αγώνας της Σουηδίας αποτελείται από 19 ειδικές διαδρομές και την Παρασκευή ο Mikkelsen θα αγωνιστεί εντός έδρας, καθώς οι ειδικές θα διεξαχθούν σε Νορβηγικό έδαφος. Και τα τρία πληρώματα εν όψη του αγώνα έκαναν τριήμερες δοκιμές στην πόλη Kali στη Σουηδία από τις 30 Ιανουαρίου μέχρι και την 1η Φεβρουαρίου. Το φρέσκο χιόνι έκανε τις συνθήκες ιδανικές για τις δοκιμές και η θερμοκρασία αναμένετε να παραμείνει υπο το μηδέν και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Τα Hyundai i20 Coupe WRC, στις γρήγορες παγωμένες ειδικές διαδρομές θα είναι εφοδιασμένα με ελαστικά Michelin.

«Θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας το απογοητευτικό αποτέλεσμα του Monte Carlo και να κάνουμε νέα αρχή στη σεζόν από την Σουηδία,» δήλωσε ο Michel Nandan αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας. «Στο Monte Carlo οι συνθήκες ήταν απρόβλεπτες όμως τώρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια εντελώς διαφορετική πρόκληση στις γρήγορες και παγωμένες ειδικές της Σουηδίας και Νορβηγίας. Ένα πράγμα ήταν ξεκάθαρο από την αρχή της χρονιάς και αυτό είναι ότι τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Δεν πρόκειται να μας κάνουν δώρο τα καλά αποτελέσματα, για να έρθουν αυτά πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Για τον Andreas αυτός είναι ένας ξεχωριστός αγώνας καθώς ορισμένες ειδικές θα διεξαχθούν στην πατρίδα του. Οι Thierry και Hayden είχαν τερματισμούς στο βάθρο στο παρελθόν και νομίζω ότι σαν ομάδα έχουμε ένα πολύ δυνατό συνδυασμό οδηγών για τον αγώνα. Είμαστε προετοιμασμένοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την κάθε πρόκληση που μπορεί να παρουσιαστεί.»

 

Το ράλι Σουηδίας σηματοδοτεί και την έναρξη του προγράμματος ανάπτυξης των οδηγών της Hyundai (HMDP) στην κατηγορία WRC2. Ο Φιλανδός Jari Huttunen και ο συνοδηγός του Antti Linnaketo θα τρέξουν με ένα Hyundai i20 R5, στον πρώτο από τους επιλεγμένους αγώνες για αυτή τη χρονιά.

Η Σουηδία αποτελεί προπομπό για τους νεαρούς στην κατηγορία WRC2, καθώς θα αγωνιστούν και στον επόμενο αγώνα στο Μεξικό τον Μάρτιο. Οι χειμερινές συνθήκες στη Σουηδία είναι γνωστές για τον Huttunen ο οποίος θα δοκιμάσει το αυτοκίνητο στις 11 και 12 Φεβρουαρίου στα πλαίσια της προετοιμασίας για την Σουηδία.

Για τον αγώνα μίλησε σχετικά και ο Andreas Mikkelsen. «Το ράλι Σουηδίας είναι ξεχωριστό για μένα καθώς περνάμε τα σύνορα και τρέχουμε στην πατρίδα μου, την Νορβηγία. Έχουμε πολύ υποστήριξη από τους οπαδούς μας, την οικογένεια και τους φίλους μας. Είναι μοναδικό γεγονός και ο μόνος αγώνας όπου αγωνιζόμαστε αποκλειστικά σε χιόνι και πάγο με τα ελαστικά να έχουν καρφιά. Δίνουν απίστευτο κράτημα και το αίσθημα είναι μοναδικό. Αναμένουμε αρκετό χιόνι στις ειδικές και θα ψάξουμε να βρούμε τα όρια μας.»

Ο Thierry Neuville με τη σειρά του είπε: «Είχαμε πολύ καλή ταχύτητα στις ειδικές της Σουηδίας και της Νορβηγίας την περσινή χρονιά, όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περιμέναμε, καθώς εγκαταλείψαμε την τελευταία μέρα. Και φέτος θα προσπαθήσω να κυνηγήσω τη νίκη. Η Σουηδία είναι ο μοναδικός αγώνας όπου οδηγάμε με καρφιά στα ελαστικά σε όλη τη διάρκεια αυτού. Είναι ένας από τους γρηγορότερους αγώνες της σεζόν και είναι φανταστικός είτε είσαι οδηγός είτε είσαι θεατής. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε καλή απόδοση και να κυνηγήσουμε ένα καλό αποτέλεσμα.»