East Safari Rally Ψάλτης by Eneos 2018-Μέρα 1η: Συγκλονίστηκες μάχες- Στην πρωτοπορία ο Τσουλόφτας

Οι πρώτοι αγωνιστικοί ήχοι για τη φετινή χρονιά στο παγκύπριο πρωτάθλημα ράλι, ακούστηκαν σήμερα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι. Το σημερινό πρόγραμμα περιλάμβανε 6 ειδικές διαδρομές και όπως αναμένετο οι Γαλαταριώτης-Ιωάννου (Skoda Fabia R5) και Τσουλόφτας-Χρυσοστόμου (Citroen DS3 R5) είναι τα πληρώματα που διεκδικούν επι ίσοις όροις τη νίκη.

Η διαφορές μεταξύ των πληρωμάτων δεν είναι μεγάλες και οι θέσεις του βάθρου είναι ανοικτές, τόσο για την νίκη όσο και για την τρίτη γενικής.

 

Από την πρώτη κιόλας ειδική οι Τσουλόφτας-Χρυσοστόμου έδειξαν τις προθέσεις τους, κερδίζοντας και περνώντας επικεφαλής. Συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και στις επόμενες δυο με αποτέλεσμα να πάνε στην ανασυγκρότηση έχοντας 3 δευτερόλεπτα διαφορά από του δεύτερους Γαλαταριώτη-Ιωάννου (Skoda Fabia R5).

Στην επανάληψη των ειδικών, οι οποίες ήταν νυχτερινές, οι Γαλαταριώτης-Ιωάννου αντεπιτέθηκαν κερδίζοντας τις ειδικές 5 και έξι, με αποτέλεσμα να κλείσουν την πρώτη μέρα δεύτεροι με διαφορά 5 δευτερόλεπτων. Μετά και από αυτά τα αποτελέσματα η αυριανή μέρα προμηνύει μάχες μέχρι και το τελευταίο χιλιόμετρο, καθώς ακόμα τίποτα δεν έχει κριθεί.

Τρία πληρώματα είναι στη μάχη για την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη. Οι Ζήνωνος-Χριστοφή (Mitsubishi Lancer EVO9) έκλεισαν τη μέρα στην τρίτοι έχοντας πολύ καλή απόδοση, ειδικά στις βραδινές ειδικές. Το πλήρωμα είναι σε πολύ κλειστή μάχη με τους Ποσείδια-Δαμιανού (Mitsubishi Lancer EVO10) και Γιώργο και Παύλο Εγγλέζου (Mitsubishi Lancer EVO9), καθώς η διαφορά από την τρίτη μέχρι την πέμπτη θέση είναι μόλις 4 δευτερόλεπτα.

Οι Κυριάκου-Αριστείδου (Subaru Impreza R4) είναι στην 6η θέση γενικής. Για ακόμα μια φορά συνδύασαν θέαμα με ταχύτητα και αν δεν είχαν μια μικροέξοδο στην 3η ειδική η διαφορά από τα προπορευόμενα πληρώματα ίσως ήταν μικρότερη.

Αντωνίου-Πιερή (Mitsubishi Lancer EVO10), Ρούσσος-Γιαννακού (Mitsubishi Lancer EVO10), Μούκης-Λαός (Mitsubishi Lancer EVO6) και Ταππος-Ιωάννου (Mitsubishi Lancer EVO7) είναι τα πληρώματα που συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Στη δικήνητη κατηγορία, οι Τελεβάντος-Σταύρου οδηγώντας ένα Ford Fiesta R2 προηγούνται με το τέλος της μέρας, έχοντας πλεονέκτημα 12 δευτερολέπτων από τους δεύτερος Μακκίδη-Νέστωρος (Honda Civic). Τρίτοι στην κατηγορία είναι οι αδερφοί Χατζημαθαίου (Ford Fiesta).

Ο αγώνας συνεχίζετε και ολοκληρώνετε αύριο με 6 ειδικές διαδρομές (3 επαναλαμβανόμενες) μήκους 28 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Τίποτα ακόμα δεν έχει κριθεί και ο δρόμος για τη νίκη είναι ακόμα μακρύς.

Στάθης Ευσταθίου

Φωτογραφίες: Στάθης Ευσταθίου/Μιχάλης Κοντογιώργη/Canben Ozpasa

Itinerary