Hyundai Motorsport: Στόχος η νίκη στην Σουηδία

Η Hyundai Motorsport οδεύει για τη Σουηδία, δεύτερο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, έτοιμη να αγωνιστεί στις 11 ειδικές του φετινού μειωμένου προγράμματος.

Παρά το γεγονός των ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών στην περιοχή, οι οργανωτές του αγώνα επιβεβαίωσαν ότι αυτός θα διεξαχθεί κανονικά, με ορισμένες όμως αλλαγές στο πρόγραμμα οι οποίες είναι συμβατές με τις συνθήκες.

Οι τέσσερις μέρες του αγώνα έχουν ειδικές συνολικού μήκους 180km και τα πληρώματα και οι ομάδες μπορούν να διεκδικήσουν όλους τους βαθμούς. Η Hyundai Motorsport έχει σαν στόχο να συνεχίσει τη νικηφόρο πορεία και θα αγωνιστεί στην Σουηδία με τρία Hyundai i20 Coupe.

Οι νικητές της πρεμιέρας, Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul, θα επιδιώξουν να πετύχουν την τρίτη συνεχόμενη νίκη, μετά από την περσινή στο Rally de España και φέτος στο Μόντε Κάρλο. Το πλήρωμα είναι σε μεγάλη φόρμα φέτος και το απέδειξε κερδίζοντας στον εναρκτήριο αγώνα, μια νίκη η οποία ήταν η πρώτη στο πριγκιπάτο για την Hyundai.

Οι Ott Tänak-Martin Järveoja επιστρέφουν στο Hyundai με το νούμερο 8 μετά το ατύχημα που είχαν στο Μόντε Κάρλο. Οι Εσθονοί είναι έτοιμοι να αγωνιστούν στο χιόνι και να δείξουν την ταχύτητα τους σε ένα αγώνα όπου ήταν νικητές πριν από 12 μήνες.

Οι Ιρλανδοί Craig Breen-Paul Nagle, επιστρέφουν στην ομάδα έχοντας αγωνιστεί σε δυο αγώνες το 2019, στο Ράλι Φιλανδίας και Ράλι Ουαλίας. Και τα τρία πληρώματα έκαναν δοκιμές στην Σουηδία πριν από τον αγώνα, όμως οι καιρικές συνθήκες μπορεί να αλλάξουν τη φύση του αγώνα.

Ο αγωνιστικός διευθυντής Andrea Adamo είπε σχετικά: «Εκτιμούμε τις προσπάθειες των διοργανωτών και της FIA ούτως ώστε να πραγματοποιηθεί αυτός ο αγώνας. Οι καιρικές συνθήκες είναι ασυνήθιστα ψηλές για αυτή την εποχή και αντιλαμβανόμαστε τις προκλήσεις που είχαν για να ετοιμάσουν τον αγώνα, με την ασφάλεια να είναι ο πρωταρχικός τους στόχος. Πάμε στη Σουηδία μετά τη νίκη που πετύχαμε στο Μόντε Κάρλο και γνωρίζουμε ότι έχουμε ακόμα περιθώρια βελτίωσης της απόδοσης μας. Δεν περιμένουμε ότι αυτός ο αγώνας θα είναι εύκολος όμως θα επικεντρωθούμε στο να διαχειριστούμε σωστά τα δεδομένα και να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα που μπορούμε».

Από την πλευρά του ο Neuville είπε: «Ένα ιδανικό ράλι Σουηδίας θα είχε αρκετό χιόνι, snowbanks και παγωμένους δρόμους, ιδανικές συνθήκες για να πάμε γρήγορα και με αυτοπεποίθηση ούτως ώστε να πάρουμε το καλύτερο από το αυτοκίνητο. Όταν ο δρόμος είναι εντελώς παγωμένος τα καρφιά στα ελαστικά δίνουν καλό κράτημα και μπορείς να πας flat out. Όμως, αν υπάρχει λιγότερο χιόνι από προηγούμενες χρονιές οι ειδικές θα γίνουν πολύ σκληρές. Τα ελαστικά είναι πολύ λεπτά και ψηλά και έτσι δε δουλεύουν το ίδιο σε χωμάτινες ειδικές διαδρομές και αυτό θα είναι πολύ δύσκολο. Χωρίς τα snowbanks ο αγώνας γίνετε ολοένα και πιο γρήγορος και λιγότερος θεαματικός, έτσι ευελπιστούμε να χιονίσει αρκετά πριν από την έναρξη».

Ο Tänak είπε: «Μετά το Μόντε νοιώθω πολύ καλύτερα μέρα με τη μέρα. Μάθαμε ένα καλό μάθημα και ξέρουμε τώρα ότι όποτε θα περάσουμε από ένα νέο σημείο πρέπει να είμαστε δυο φορές προσεκτικοί. Η οδήγηση στην Σουηδία είναι πολύ ξεχωριστή ειδικότερα όταν οι δρόμοι είναι παγωμένοι. Η πρόσφυση από τα ελαστικά με καρφιά είναι πολύ ψηλή και μας δίνει πολύ καλή αίσθηση. Θα είναι σημαντικό για εμάς να πάρουμε βαθμούς και σιγά σιγά να βελτιωθούμε. Θα είναι η πρώτη μας φορ σε αυτή την επιφάνεια με το Hyundai, όμως ελπίζω ότι θα φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Η ομάδα θα αγωνιστεί επίσης και στην κατηγορία WRC 2 με δυο Hyundai i20 R5 και πληρώματα θα είναι οι Ole Christian Veiby-Jonas Anderson και Nikolay Gryazin-Yaroslav Fedor