MERC Oman International Rally 2020: Εμφαντική νίκη για τον Nasser Saleh Al-Attiyah

Ο Nasser Saleh Al-Attiyah ξεκίνησε την υπεράσπιση του πρωταθλήματος Μέση Ανατολής FIA Middle East Rally Championship (MERC) με εμφατικό τρόπο και μια πειστική νίκη στο ξεκίνημα της χρονιάς στο Διεθνές Ράλι Ομάν το Σάββατο.

Ο Καταρινός με τον Γάλλο συνοδηγό του Matthieu Baumel κέρδισαν και τις 12 ειδικές διαδρομές (η SS9 ακυρώθηκε) με το Volkswagen Polo GTI R5 κερδίζοντας ταυτόχρονα και τον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς με μια διαφορά την τάξης των 6 λεπτών και 04.1 δευτερολέπτων με την επιστροφή του Σουλτανάτου του Oman στο Μεσανατολικό πρωτάθλημα απο το 2015.

Ο Al-Attiyah έφτασε τις έξι νίκες στο Ομάν καθώς προσπαθεί να σπάσει το ρεκόρ των επτά νικών του Mohammed Ben Sulayem στο σουλτανάτο. Για τον Baumel αυτή ήταν η δεύτερη του νίκη στον συγκεκριμένο αγώνα.

Ο Al-Attiyah δήλωσε: “Θερμές ευχαριστίες στην Oman Automobile Association για την οργάνωση του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής. Έχω ήδη κερδίσει έξι φορές εδώ. Πάντα μου αρέσει αυτό που βλέπω εδώ. Λατρεύω τις ειδικές διαδρομές και τους ανθρώπους εδω”.

Ο Abdullah Al-Rawahi από το Ομάν είχε σταθερή απόδοση στο ντεμπούτο του με R5 εξασφαλίζοντας τη δεύτερη θέση με τον Ιορδανό συνοδηγό του Ata Al-Hmoud με Ford Fiesta. Ο Al-Rawahi δήλωσε: “Ήταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για εμάς που καταφέραμε και ολοκληρώσαμε τον αγώνα, παρά το πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε στο σύστημα υποβοήθησης στις δύο τελευταίες ειδικές διαδρομές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα και όλους όσους συμμετείχαν στο Oman Automobile Association με την επιστροφή του αγώνα στο καλεντάρι του πρωταθλήματος Μέση Ανατολής”.

Ο Καταρινός Nasser Khalifa Al-Attiyah με τον Ιταλό συνοδηγό του Giovanni Bernacchini συμπλήρωσαν το βάθρο ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλοπάτι με ένα Ford Fiesta R5. Ο Καταρινός είπε: “Ο αγώνας ήταν καλός, οι ειδικές διαδρομές, και ο χώρος εξυπηρέτησης.
“Απολαύσαμε πραγματικά τις ειδικές. Μερικές από αυτές ήταν λίγο σκληρές. Μετά από 28 χρόνια, επιστρέφοντας στο Ομάν για να αγωνιστώ, διατήρησα τον ρυθμό μου και κατάφερνα να πάρω την τρίτη θέση. Χαίρομαι που ξεκίνησα τη σεζόν με καλό αποτέλεσμα. Έχουμε τώρα χρόνο να προγραμματίσουμε τον επόμενο αγώνα στο Κατάρ”.

Το δίδυμο απο το Ομάν Zakariya Al-Ofi και Ammar Al-Balooshi απέκτησε πλεονέκτημα στην κατηγορία MERC 2 στην αρχή της ημέρας αλλά το έχασαν από το πλήρωμα των Abdullah Al-Zubair και Emad Juma απο την πρώτη κιόλας ειδική της ημέρας την 21,57 χλμ. Khoud Old Village.

Ο Al-Zubair έπεσε στην τρίτη θέση πίσω από τον Κουβετιανό πρωταθλητή MERC2, Meshari Al-Thefiri, και τον Ιρλανδό συνοδηγό του Derek O’Brien, αφού έχασε 1 λεπτό 40 δευτερόλεπτα μέσα στην ειδική. Ο Al-Ofi πέρασε μπροστά και συνέχισε να προηγείται του Al-Thefiri στην SS11, παρά το γεγονός ότι ο Κουβετιανός είχε γράψει τον ταχύτερο χρόνο στην κατηγορία του.

Τόσο ο Al-Zubair όσο και ο Jarah Al-Tauqi αποσύρθηκαν στο δεύτερο πέρασμα με τεχνικά προβλήματα και άνοιξαν το δρόμο της τέταρτης θέσης στον Al-Ofi, και της πέμπτης για τον Al-Thefiri, ενώ παράλληλα κέρδισαν και τις δυο πρώτες θέσεις στην κατηγορία MERC 2. Οι τοπικοί οδηγοί Khalid Al-Manji και Jassim Al-Muqahwi ολοκλήρωσαν σε έκτη και έβδομη θέση γενικής.

Ο νικητής του MERC 2 Al-Ofi δήλωσε: “Ήταν ένας σκληρός αγώνας. Χθες ξεκινήσαμε να βρίσκουμε ρυθμό. Αυτή ήταν η στρατηγική μας. Ανοίξαμε την διαφορά στα δύο λεπτά, άρα η στρατηγική δούλεψε αρκετά καλά. Ευχαριστώ την ομάδα μου Swab Performance για όλη την υποστήριξή τους αυτό το Σαββατοκύριακο”.

Το δίδυμο απο τον Λίβανο Henry Kahy και Rony Maroun που επανήλθε υπο το καθεστώς Rally 2 ολοκλήρωσε τον αγώνα στην όγδοη θέση κερδίζοντας τους πολύτιμους βαθμούς στην κατηγορία MERC 3. Ο Faisal Al-Rashdi με Subaru Impreza STi αποχώρησε με το ξεκίνημα της μέρας και την πρώτη ειδική.

Το πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής FIA Middle East (MERC) συνεχίζεται με το διεθνές ράλι Manateq Qatar απο τις 9 έως 11 Απριλίου.