Hyundai Motorsport: Έτοιμη για την τελική αναμέτρηση

Η Hyundai Motorsport οδεύει προς την Αυστραλία, τελευταίο γύρο του φετινού WRC, με στόχο να εξασφαλίσει το πρώτο της πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Η νίκη και η τρίτη θέση που πέτυχε η ομάδα στον προηγούμενο αγώνα την βοήθησαν να αυξήσει το προβάδισμα της στους 18 βαθμούς, ενώ απομένουν ακόμα 43 διαθέσιμοι βαθμοί στον τελευταίο αγώνα. Το Ράλι Αυστραλίας, 14ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος, είναι τετραήμερο, περιλαμβάνει 25 ειδικές διαδρομές και θα αναδείξει το φετινό πρωταθλητή κατασκευαστών.

Η ομάδα πάει στον αγώνα με τρία πληρώματα τα οποία είναι οι Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul, Dani Sordo-Carlos del Barrio και Craig Breen-Paul Nagl, με στόχο να ολοκληρώσει τη σεζόν πρώτη στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Η νίκη στην Ισπανία ήταν η τέταρτη στη σεζόν για την Hyundai, καθώς προηγήθηκαν οι νίκες σε Κορσική, Αργεντινή και Σαρδηνία, νίκες οι οποίες υπογράμμισαν την πολύ καλή απόδοση του Hyundai i20 Coupe WRC.

Οι σκονισμένοι χωματόδρομοι στο δάσος κοντά στο λιμάνι Coffs όπου θα βρίσκετε το service park, αναμένετε να δυσκολέψουν αρκετά τα πληρώματα, με τη θέση εκκίνησης στον αγώνα να παίζει σημαντικό ρόλο.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Andrea Adamo είπε σχετικά, «Προσεγγίζουμε το Ράλι Αυστραλίας όπως και τους υπόλοιπους του ημερολογίου δίνοντας μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες. Είμαστε αποφασισμένοι και έχουμε ξεκάθαρο στόχο να εξασφαλίσουμε ένα δυνατό αποτέλεσμα για την ομάδα. Φυσικά υπάρχει μεγαλύτερο βραβείο στο τέλος του αγώνα και αν παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και καταφέρουμε να ελέγξουμε τα πράγματα κάνοντας επαγγελματική δουλειά, έχουμε πιθανότητα να εκπληρώσουμε τις φιλοδοξίες μας για τον τίτλο. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, έτσι η μοίρα μας είναι στα χέρια μας».

Από την πλευρά του ο Thierry Neuville ανέφερε, «Πάντα απολαμβάνω τις γρήγορες χωμάτινες ειδικές στο δάσος στην Αυστραλία. Στο πρόσφατο παρελθόν ήμασταν ανάμεσα σε αυτούς που ξεκινούσαν από τις πρώτες θέσεις τον αγώνα όπως θα ήμαστε και φέτος και αυτό δημιουργεί ένα μειονέκτημα με σχέση τους υπόλοιπους. Το “καθάρισμα” είναι χειρότερο εν αντιθέσει με άλλους χωμάτινους αγώνες και έτσι δε θα είναι εύκολο για εμάς. Ακόμα και έτσι, θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό με στόχο να εξασφαλίσουμε το πρωτάθλημα κατασκευαστών. Είχαμε ωραίες μάχες κατά τη διάρκεια της σεζόν και αναμένω να έχουμε και άλλες στον αγώνα της Αυστραλίας».