Ο Evans πιθανός αντικαταστάτης του Tanak στην Toyota

Ο Elfyn Evans είναι πιθανός αντικαταστάτης του Ott Tanak στην Toyota, καθώς θεάθηκε τα κεντρικά γραφεία της ομάδας στην Φιλανδία την προηγούμενη βδομάδα.

Το motorsport.com αποκάλυψε πριν από τον αγώνα στην Ισπανία ότι ο Tanak θα έκανε το “μπαμ” και θα έφευγε από την Toyota Gazoo Racing, ομάδα με την οποία κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα οδηγών για να πάει στην Hyundai.

Οι φήμες για το ποιος θα ήταν ο αντικαταστάτης του φούντωσαν την προηγούμενη βδομάδα όταν ο οδηγός της Hyundai Thierry Neuville επίσης θεάθηκε να είναι στην Jyvaskyla. Πηγές από την Hyundai όμως συνεχίζουν να το αρνούνται.

Ο εξάκις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Citroen, Sebastien Ogier επίσης συνδέθηκε με αυτή τη φημολογία, δηλαδή να αντικαταστήσει τον Tanak, όμως το ισχύων συμβόλαιο που έχει με την Citroen και τον επόμενο χρόνο περιπλέκει μια πιθανή συμφωνία.

Ο οδηγός της M-Sport World Rally Team, Elfyn Evans και ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Toyota Tommi Makinen, σε επικοινωνία που είχε μαζί τους το motorsport.com την προηγούμενη βδομάδα μετά την επίσκεψη του Evans, αρνήθηκαν να κάνουν το οποιοδήποτε σχόλιο.

Είναι κατανοητό το γεγονός ότι ο Makinen έχει ψηλά στη λίστα τον Evans καθώς είναι εντυπωσιασμένος με την απόδοση του τη φετινή χρονιά. Ο Evans πέρασε μια ολόκληρη μέρα στην Toyota όπου του έγινε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις στην Puupola και μίλησε με ανώτατα μέλη της διοίκησης. Μια μετακίνηση του Evans από την M-Sport θα τον έβρισκε σε “αχαρτογράφητα νερά”, καθώς και οι 86 συμμετοχές του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι έγιναν με Ford Fiesta.

Κέρδισε το πρώτο του πρωτάθλημα στην Βρετανία το 2016 και την πρώτη του νίκη στο WRC στην Ουαλία την επόμενη χρονιά με την M-Sport οδηγώντας ένα Fiesta WRC. Μετά το ράλι Γερμανίας, ο Malcolm Wilosn ανέφερε στο motorsport.com ότι θα ήταν “τρελό” να αφήσει είτε τον Evans είτε τον Teemu Suninen να φύγουν, μετά την επένδυση που έκανε σε αυτούς. Από την πλευρά του ο αγωνιστικός διευθυντής της M-Sport Richard Millener είπε ότι θα κάνει ότι μπορεί ούτως ώστε να κρατήσει τον Evans και για την επόμενη σεζόν.
«Δουλεύουμε με τον Elfyn εδώ και πολλή καιρό», ανέφερε ο Millener. «Σαν ομάδα έχουμε επενδύσει πολλά σε αυτόν και είμαστε απρόθυμοι να τον δούμε να φεύγει. Είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε όσο μπορούμε. Νομίζω ότι είναι κοινό μυστικό το γεγονός ότι δεν έχουμε τους ίδιους πόρους με τις υπόλοιπες ομάδες, όμως θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να τον κρατήσουμε».

Ακολούθως ο Millener παραδέχθηκε ότι η θέση της M-Sport στο πρωτάθλημα περιπλέκει τις διαπραγματεύσεις με τον Evans.

«Όσο και να θέλουμε να κρατήσουμε τον Elfyn και να κερδίσουμε περισσότερους αγώνες μαζί του την ερχόμενη χρονιά, εντούτοις δε ξεχνούμε ότι είμαστε μια ιδιωτική ομάδα αγωνιζόμενη σε ένα ανταγωνιστικό εμπορικό περιβάλλον».

Ο μοναδικός επιβεβαιωμένος οδηγός της Toyota για την ερχόμενη σεζόν είναι ο οδηγός της Skoda και πρωταθλητής WRC 2, Kalle Rovanpera. Όσον αφορά τους Kris Meeke και Jari-Matti Latvala και οι δυο είναι σε συζητήσεις ανανέωσης του συμβολαίου για το 2020, όμως μέχρι στιγμής κανένας δεν έχει υπογράψει συμφωνία.

Πηγή:motorsport.com