ERC Rally Hungary 2019-Μέρα 2η: Προηγείται και ελπίζει ο Lukyanuk

Με την ολοκλήρωση της πρώτης μέρας στον τελευταίο αγώνα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, στην πρωτοπορία του αγώνα είναι το πλήρωμα των Alexey Lukyanuk/Alexey Arnautov, αφού κατάφεραν να γράψουν τον ταχύτερο χρόνο σε τέσσερις από τις έξι συνολικά ειδικές διαδρομές της μέρας.

Ένα σκασμένο ελαστικό στην πέμπτη ειδική διαδρομή έδωσε το δικαίωμα στο Βρετανικό πλήρωμα των Chris Ingram/Ross Whittock, να ψαλιδίσουν την διαφορά με την ολοκλήρωση της μέρας στα 44 δευτερόλεπτα. Οι Βρετανοί οι οποίοι είχαν και αυτοί τις άτυχες τους στιγμές με ένα σκασμένο ελαστικό στην τελευταία ειδική διαδρομή της μέρας, τους στέρησε το δικαίωμα να κλείσουν περισσότερο την διαφορά από το πρωτοπόρο πλήρωμα.

Τρίτοι μέχρι στιγμής είναι οι Ούγγροι Frigyes Turán/László Bagaméri, με το πλήρωμα να είναι εξαιρετικά ευχαριστημένο με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα αφού εκτός από ένα σπινάρισμα στην πρώτη ειδική απέφυγαν τα λάθη.

Στην τέταρτη θέση βρίσκουμε είναι οι Τσέχοι Filip Mareš/Jan Hloušek. Ξεκίνησαν την μέρα μουδιασμένα, καθώς ένιωθαν να έχουν ρυθμό αλλά αυτό δεν αντανακλούσε στον χρόνο τους. Όσο συνέχιζε ο αγώνας ανέβαζαν ρυθμό νιώθοντας καλύτερα. Στο δεύτερο πέρασμα είχαν μια άτυχη στιγμή στην τελευταία ειδική διαδρομή, όπου ένα λάθος τους σε μια φουρκέτα είχε σαν αποτέλεσμα ένα σκασμένο ελαστικό περίπου 4 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό της ειδικής, στερώντας τους το δικαίωμα για κάτι καλύτερο.

Στην πέμπτη θέση ολοκλήρωσε την μέρα το Ιρλανδικό πλήρωμα των Callum Devine/Brian Hoy. Ξεκίνησαν καλά την σημερινή μέρα και όσο περνούσε ο χρόνος ένιωθαν ακόμη καλύτερο το αυτοκίνητο, μέχρι την 5η ειδική διαδρομή. Εκεί είχαν δύο σκασμένα ελαστικά, με αποτέλεσμα να πέσουν πίσω στην γενική κατάταξη.

Έκτη θέση για το δεύτερο τοπικό πλήρωμα των Ádám Velenczei/Gábor Zsiros, οι οποίοι δεν έκαναν το καλύτερο ξεκίνημα. Κινήθηκαν ταχύτερα μέχρι την 5η ειδική σταθεροποιώντας τους χρόνους τους στις δύο τελευταίες ειδικές, κλείνοντας την μέρα στην 6η θέση γενικής.
Στην 7η θέση βρίσκουμε ένα πλήρωμα το οποίο ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα την σημερινή μέρα, καθώς ξεκινώντας από την πρώτη κιόλας ειδική διαδρομή είχαν σκασμένο ελαστικό.

 

Για να είμαστε ακριβείς ένα από τα τρία συνολικά της μέρας, ενώ στην ίδια ειδική τέσσερα χιλιόμετρα από τον τερματισμό αντιμετώπισε και πρόβλημα με το σύστημα ενδοεπικοινωνίας. Οι Norbert Herczig/Ramón Ferencz κατάφεραν τελικά μετά από όλα αυτά τα προβλήματα να κλείσουν την μέρα στην 7η θέση γενικής αναμένοντας μια καλύτερη αυριανή μέρα.
Την οκτάδα συμπληρώνει το πλήρωμα των Kristóf Klausz/Botond Csányi, οι οποίοι δείχνουν να απολαμβάνουν τον αγώνα όσο κανένας άλλος αφού είναι και ο πρώτος τους με τετρακίνητο αγωνιστικό.
Το Πολωνικό πλήρωμα των Łukasz Habaj/Daniel Dymurski το οποίο κυνηγούσε το πρωτάθλημα στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς και πάλι στάθηκε άτυχο, αφού στην προτελευταία ειδική διαδρομή της μέρας είχε μια άτυχη στιγμή με αποτέλεσμα να καταστρέψει την ανάρτηση του αγωνιστικού και να αποσυρθούν.
Ο αγώνας συνεχίζεται και ολοκληρώνεται αύριο με την διεξαγωγή 7 ειδικών διαδρομών, συνολικής απόστασης 101,98 αγωνιστικών χιλιομέτρων, με τον τερματισμό να είναι προγραμματισμένος στις 18:37. Σε αυτή την τελευταία μέρα του αγώνα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η βροχή να κάνει την παρουσία της κάνοντας τις εξαιρετικά ολισθηρές ειδικές διαδρομές του αγώνα ακόμα πιο δύσκολες. Το βλέμματα όπως είναι φυσικό είναι στραμμένα στην Αγγλορωσική μάχη μεταξύ του Chris Ingram και Alexey Lukyanuk. Ποιος θα είναι τελικά ο φετινός πρωταθλητής;