HRC HONDA: Με νέα όψη το 2020

Ο περσινός πρωταθλητής Tim Gajser, θα ηγηθεί και πάλι στην ομάδα της HRC, στην προσπάθεια που θα κάνει για να κερδίσει και το 2020 το παγκόσμιο πρωτάθλημα Motocross. Φέτος, ο Σλοβένος θα πλαισιωθεί από τον Mitch Evans (#43) στην κατηγορία MXGP και οι δυο τους θα οδηγήσουν την ολοκαίνουργια Honda CRF450RW.

Για τον Gajser θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία να κερδίσει τον τέταρτο παγκόσμιο τίτλο μετά τις επιτυχίες το 2015, 2016 και 2019 και ευελπιστεί ότι θα έχει την ίδια απόδοση με πέρυσι όπου κέρδισε περισσότερους από 200 βαθμούς και παράλληλα είχε το ρεκόρ στο μέσο της σεζόν με εφτά συνεχόμενες νίκες για τη Honda. Ωστόσο, τώρα ο πρωταθλητής επικεντρώνετε στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος ο οποίος θα διεξαχθεί στο Matterley Basin, σε μια πίστα όπου απολαμβάνει να οδηγεί, ενώ θα είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστεί η καινούργια CRF450RW.

Στην άκρως ανταγωνιστική κατηγορία MXGP και δίπλα στον Gaizer, θα βρεθεί ο πρωτάρης Evans ο οποίος μετακινήθηκε στη μεγάλη κατηγορία ερχόμενος από την ΜΧ2. Παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 21, πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι στον Evans ταιριάζουν καλύτερα η πιο δυνατές μοτοσυκλέτες των 450cc και είναι κάτι που επιβεβαίωσε ο ίδιος μετά τη νίκη του στο εθνικό πρωτάθλημα Ιαπωνίας στο Sugo, όπου οδήγησε για πρώτη φορά μοτοσυκλέτα 450cc. Πέραν τούτου, ο νεαρός Αυστραλός θέλει να προσαρμοστεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στη μεγάλη κατηγορία στην πρώτη του χρονιά.

Η μοτοσυκλέτα που θα αγωνιστούν φέτος είναι όπως προαναφέραμε η ολοκαίνουργια CRF450RW, η οποία εξελίχθηκε ούτως ώστε να είναι ανταγωνιστική σε όλες τις συνθήκες που έχει να αντιμετωπίσει ένας αναβάτης στους 20 δύσκολους γύρους του παγκοσμίου πρωταθλήματος στην κατηγορία MXGP, αρχής γενομένης από την 1η Μαρτίου όπου το πρωτάθλημα ξεκινά από το Matterley Basin στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής Tim Gajser είπε σχετικά: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος εν όψη της νέας χρονιάς. Κέρδισα το παγκόσμιο πρωτάθλημα πέρυσι και φέτος θα προσπαθήσω να υπερασπιστώ τον τίτλο, τόσο για μένα όσο και για την HRC. Εργαστήκαμε σκληρά κατά τη διάρκεια του κενού, ούτως ώστε να είμαστε έτοιμοι για την πρεμιέρα. Με τη νέα CRF450RW, πιστεύω ότι είμαστε σε καλή θέση να παλέψουμε και να κερδίσουμε αγώνες, όπως ακριβώς κάναμε και πέρυσι. Θα είναι δύσκολο καθώς υπάρχουν αρκετοί γρήγοροι οδηγοί στην κατηγορία, όμως νοιώθω ότι βελτιώθηκα σαν οδηγός και ξέρω ότι η Honda προσπαθεί συνεχώς να βελτιώσει τη μοτοσυκλέτα και αυτό μου δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση και ώθηση. Έκαναν καταπληκτική δουλειά και ένοιωσα αμέσως άνετα μόλις τη δοκίμασα στις δοκιμές για πρώτη φορά. Πραγματικά ταιριάζει με το στυλ μου και ήδη νοιώθω πιο δυνατός εν συγκρίσει με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Θα είναι μια μεγάλη σεζόν με 20 αγώνες, ωστόσο είμαι έτοιμος να κάνω την απαραίτητη δουλειά. Επίσης, η αρχή γίνετε στο Matterley Basin η οποία είναι μια πίστα που απολαμβάνω να οδηγώ και πιστεύω ότι μπορώ να κάνω ένα δυνατό ξεκίνημα».