Η ομάδες Monster Energy Yamaha MXGP και MX2 έτοιμες για τη νέα σεζόν

Μετά την επίσημη ανακοίνωση της αναμορφωμένης στρατηγικής της Yamaha Motor Europe τον Αύγουστο του 2019, οι ομάδες της Monster Energy Yamaha MXGP και MX2 είναι έτοιμες για ένα συναρπαστικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2020.

Στην κατηγορία MXGP, η Yamaha θα συμμετάσχει με τους περσινούς οδηγούς Jeremy Seewer, Gautier Paulin και Arnaud Tonus οι οποίοι θα αγωνιστούν με την YZ450FM. Ο Seewer έκανε μεγάλη πρόοδο στην οδήγηση κατά τη διάρκεια του 2019 και κατάφερε να ανέβει έξι φορές στο βάθρο, ενώ στο τέλος της χρονιάς ολοκλήρωσε στη δεύτερη θέση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ο 25χρονος ταλαντούχος οδηγός είναι ενθουσιασμένος που παραμένει με τη δοκιμασμένη YZ450SF για ακόμα μια χρονιά, όπου απώτερος στόχος είναι το περσινό αργυρό μετάλλιο να μετατραπεί σε χρυσό.

Επίσης, θέλοντας να κτίσουν στις περσινές επιτυχίες όπου είχαν 10 βάθρα στους 12 πρώτους αγώνες, και με τη βοήθεια της καινοτόμου YZ450SF, οι Paulin και Tonus είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την ανοδική πορεία και το 2020. Ο Paulin έχασε το αργυρό μετάλλιο για μόλις 8 βαθμούς, ενώ ο ομόσταυλος του Arnaud Tonus ολοκλήρωσε το περσινό πρωτάθλημα στην πρώτη πεντάδα.

Η επανίδρυση της ομάδας στην κατηγορία ΜΧ2 ενισχύει την αγωνιστική στρατηγική της Yamaha για το 2020. Στην κατηγορία ΜΧ2 θα αγωνιστούν οι Jago Geets και Ben Watson. Όντας ένας από τους τρείς νικητές της κατηγορίας το 2019, ο Geets θα οδηγήσει τη φετινή σεζόν την επίσης καινοτόμο YZ250FM και είναι εκ των φαβορί για τον τίτλο την ίδια στιγμή που ο Watson θα αγωνιστεί ξανά μετά από ένα τραυματισμό που είχε το 2019.

Για πρώτη φορά η Yamaha Motor Europe N.V χρησιμοποιεί τους ίδιους χρωματισμούς των ομάδων Monster Energy Yamaha MXGP και ΜΧ2, με την Yamaha Motor USA και τις ομάδες Monster Energy Yamaha Factory Racing. Αυτή η κίνηση δείχνει την αψεγάδιαστη συνεργασία που έχει η Yamaha Racing μαζί με την Monster Energy ανα το παγκόσμιο.

Η αγωνιστική σεζόν για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Motocross περιλαμβάνει 20 αγώνες και η αρχή θα γίνει τον Μάρτιο στη θεαματική πίστα του Matterley Basin στο Winchester στην Αγγλία.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Yamaha Motor Europe, Alexandre Kowalski ανέφερε: «Αυτή τη χρονιά επεκτείναμε τις προσπάθειες μας και θα αγωνιστούμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της FIM με δύο εργοστασιακές ομάδες, μια στην κατηγορία MXGP και μια στην κατηγορία ΜΧ2. Είναι η πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια που θα έχουμε δυο ομάδες, κάτι που είναι συναρπαστικό για όλους όσους εμπλέκονται. Είμαστε ευχαριστημένοι που διατηρήσαμε τον Jeremy Seewer στην ομάδα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο οποίος ήταν δεύτερος στο περσινό πρωτάθλημα. Είναι νεαρός όμως έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου τα τελευταία τρία χρόνια. Θα ηγηθεί της ομάδας Monster Energy Yamaha MXGP και θα πλαισιωθεί από τους Arnaud Tonus και Gautier Paulin, δυο αναβάτες οι οποίοι κέρδισαν θέσεις στο βάθρο την προηγούμενη χρονιά.

Στην κατηγορία ΜΧ2, είμαστε οπωσδήποτε ενθουσιασμένοι και αναμένουμε να δούμε πως ο Jago Geets, ένας πολύ νεαρός αναβάτης, είναι ικανός να κερδίσει θέσεις στο βάθρο. Θα έχει να αντιμετωπίσει τον ομόσταυλό του Ben Watson, ένα αναβάτη που ξεκίνησε πέρυσι για πρώτη φορά στην κατηγορία ΜΧ2 και φέτος όπου φτάνει στο όριο ηλικίας για την κατηγορία θέλει να κάνει την τελευταία του χρονιά πολύ καλή (πρωτάθλημα). Είναι καλό που ξεκινούμε τη σεζόν δείχνοντας όμορφα, καθώς θα έχουμε τα ίδια χρώματα της εργοστασιακή ομάδας Monster Energy Yamaha μαζί με τις υπόλοιπες ανα το Παγκόσμιο. Ανυπομονούμε για τον πρώτο γύρο στο MXGP ο οποίος θα λάβει χώρα στο Matterley Basin στην Αγγλία την 1η Μαρτίου».