Πως νοιώθει ο Latvala που το 2020 τον βρίσκει απών από το WRC

Έχοντας χάσει τη θέση του στην ΤΟΥΟΤΑ, ο πιο έμπειρος οδηγός στο WRC είναι αυτή τη στιγμή στο σπίτι του, την ίδια ώρα που οι παλιοί του αντίπαλοι ετοιμάζονται να αγωνιστούν στο Μόντε.

Αν γινόταν αυτό πριν από 15 χρόνια δε θα ήταν τόσο σημαντικό, καθώς ο Jari-Matti Latvala ήταν τότε στην αρχή της καριέρας του. Σήμερα όμως είναι πολύ σημαντικό. Φέτος, είναι η πρώτη φορά μετά από ενάμιση δεκαετία που ο Φιλανδός δε βρέθηκε πίσω από το τιμόνι για αναγνωρίσεις των ειδικών διαδρομών στον εναρκτήριο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι.

Ο πιο έμπειρος οδηγός ράλι, ξύπνησε στο σπίτι του σκεπτόμενος ακριβώς αυτό. Πήγε για τρέξιμο, καθάρισε το μυαλό και συνέχισε τη μέρα του.

«Όταν ξύπνησα σήμερα έκανα τη σκέψη – είμαι στο σπίτι – κανονικά δεν έπρεπε να βρίσκομαι εδώ. Όλα ξεκίνησαν από την προηγούμενη μέρα όταν σκεφτόμουν ότι κανονικά θα έπρεπε να πετάω για τη Νίκαια, να κάνω check-in στο ίδιο ξενοδοχείο και ακολούθως όλοι οι οδηγοί θα βρεθόμασταν για πρώτη φορά στη σεζόν. Ήταν τόσο καλό αίσθημα…
Κάποιος με ρώτησε αν θα αγωνιζόμουν στο Μόντε Κάρλο, όμως δε μπορώ. Είναι πολύ νωρίς και το μυαλό μου δεν είναι ακόμα έτοιμο. Αν σκεφτόμουν να αποχωρήσω τότε δε θα ήταν πρόβλημα, όμως δεν είμαι έτοιμος ακόμα να αποχωρήσω».
Ο Latvala συνήθως δίνει έμφαση στις λέξεις. Τόνισε τα τελευταία πέντε όμως όπως ποτέ άλλοτε.
«Θα παρακολουθήσω τον αγώνα. θα συνεχίσω να έχω επαφή με ότι συμβαίνει, αυτό θα είναι πολύ ενδιαφέρων. Όμως θα ήταν προτιμότερο να σκέφτομαι για την επιλογή των ελαστικών και όλα τα συναφή και μετά θυμάμαι ξανά ότι δεν έχω αυτοκίνητο. Είναι πολύ νωρίς και πρέπει να επικεντρώσω τις προσπάθειες μου για την Σουηδία».

Η συμμετοχή της Latvala Motorsport με Toyota Yaris WRC είναι για το δεύτερο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ο ίδιος, προς το παρόν είναι απασχολημένος καθώς ψάχνει χρηματοδότηση για τον αγώνα Rally Italy, ο οποίος είναι ο επόμενος Ευρωπαϊκός μετά απο αυτόν στο Torsby.

«Όλα πάνε καλά εν όψη Σουηδίας. Έχουμε αρκετές συναντήσεις με χορηγούς και όλα δείχνουν θετικά όσον αφορά την Σαρδηνία».

Στο μεταξύ, ο άνθρωπος που ξεκίνησε 202 φορές από τις 205 σε αγώνες δίπλα στον Latvala, ο συνοδηγός του Mikka Anttila, κατάφερε να ανέβει για πρώτη φορά στο βάθρο του αγώνα Arctic Lapland Rally την προηγούμενη βδομάδα. Ο Anttila είναι συνοδηγός του Eerik Pietarinen, όπου μαζί θα αγωνιστούν σε ορισμένα χειμερινά ράλι με ένα Skoda Fabia R5.

Με αυτά τα δεδομένα ο Latvala προσέγγισε για τη θέση στο δεξί μπάκετ για τον αγώνα στην Σουηδία τον Juho Hanninen, ο οποίος θα συνοδηγήσει με τον Latvala σε γύρο του WRC για πρώτη φορά.

«Ο Juho έκανε αρκετά δοκιμαστικά μαζί μου και ορισμένους αγώνες με το Toyota Celica GT-4. Είναι ο μόνος οδηγός που γνωρίζω που μπορεί να μείνει σε αυτοκίνητο με άλλο οδηγό. Είναι καλό όφελος για μένα. Ο Juho εξακολουθεί να είναι ο δοκιμαστής στην Toyota και έτσι γνωρίζει αρκετά καλά το Yaris. Είναι επίσης πολύ καλός συνοδηγός. ΟΚ, αν τρέχαμε στο Μόντε θα ήταν λίγο δύσκολο, όμως σε γρήγορες επιφάνειες όπως η Σουηδία ή η Φιλανδία δεν είναι πρόβλημα για αυτόν».