H Mercedes-Benz αποκαλύπτει το εσωτερικό της νέας E-Class

Μόλις μερικές βδομάδες πριν την ολοκληρωτική αποκάλυψη της νέας σειράς E-Class, η Mercedes-Benz έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από το εσωτερικό της. Ένας χώρος ο οποίος, σύμφωνα με τη Mercedes-Benz μπορεί να προσφέρει μια καθηλωτική εμπειρία ψυχαγωγίας και άνεσης. Μπορεί να διαθέτει τη γνωστή σχεδιαστική γλώσσα της Mercedes-Benz, που χρησιμοποιεί στο εσωτερικό των μοντέλων της τα τελευταία χρόνια, αλλά παράλληλα μας προδιαθέτει για το μέγεθος της τεχνολογίας που θα εφαρμόζει πλέον σε όλα της τα αυτοκίνητα.

Στο εσωτερικό θα υπάρχουν συνολικά τρεις οθόνες. Μια για το ψηφιακό πίνακα οργάνων, μια για το σύστημα πολυμέσων και μια απέναντι από το συνοδηγό. Προαιρετικά θα είναι διαθέσιμο και το νέο σύστημα πολυμέσων MBUXSuperscreen, το οποίο προέρχεται από MBUX Hyperscreen που έχουμε δει για πρώτη φορά στη ναυαρχίδα της μάρκας, την κορυφαία EQS. Η εξέλιξη του MBUX, που μπορεί να αξιοποιήσει δίκτυο 5G,διαθέτει πλέον την ικανότητα εγκατάστασης αγαπημένων εφαρμογών στο σύστημα πολυμέσων, με τη Mercedes δημιουργεί ένα App Store, το οποίο αρχικά θα διαθέτει γνωστές εφαρμογές όπως Angry Birds, TikTok, Zoom, Webex και στη συνέχεια θα διευρυνθεί.

Έτσι δε θα χρειάζεται πλέον να προβάλλονται μέσω Android Auto ή Apple CarPlay οι εν λόγω εγκατεστημένες εφαρμογές στο smartphone σας. Οι πιο πάνω εφαρμογές θα κάνουν, μεταξύ άλλων, και χρήση κάμερας που έχει ενσωματώσει η Mercedes-Benz στο ταμπλό και θα επιτρέπει να βγάζετε selfies και video, με την προϋπόθεση βέβαια ότι το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο. Παράλληλα θα υπάρχει και δυνατότητα πλοήγησης στο διαδίκτυο με  πρόγραμμα περιήγησης Vivaldi, καθώς και η πύλη ψυχαγωγίας ZYNC, η οποία θα παρέχει on-demandπεριεχόμενο.

Εδώ η Mercedes-Benz προσφέρει και μια δικλείδα ασφαλείας για την προσοχή του οδηγού στο δρόμο. Μια κάμερα παρακολουθεί το βλέμμα του οδηγού και αν εντοπίσει ότι αυτό στρέφεται στην οθόνη του συνοδηγού μειώνεται η φωτεινότητα και το περιεχόμενο δεν είναι ορατό για τον ίδιο. Μέσω τεχνητής νοημοσύνης η E-Class θα διδάσκεται από τον οδηγό τι πρέπει να κάνει σε συγκεκριμένες συνθήκες π.χ να ενεργοποιήσει τα θερμαινόμενα καθίσματα όταν η εξωτερική θερμοκρασία πέσει σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο.

Η μάρκα ανακοινώνει, επίσης, ότι οι φωνητικές εντολές στο σύστημα μπορούν να δίνονται χωρίς την χρησιμοποίηση της φράσης «Hey Mercedes» με την λειτουργία «Just Talk», η οποία ενεργοποιεί και ένα κόκκινο φως στην οθόνη που δείχνει ότι η Mercedes E-Class είναι διαρκώς συνδεδεμένη με τον οδηγό.

Εντύπωση προκαλεί και ο ατμοσφαιρικός κρυφός φωτισμός στα πάνελ των πόρτων, χαμηλά στον εμπρός ανεμοθώρακα, στην κεντρική κονσόλα και περιμετρικά του ταμπλό που λειτουργεί διαδραστικά ανάλογα με την ένταση της μουσικής, τις ειδοποιήσεις του οδηγού και τις εφαρμογές. Μαζί και ένα ισχυρό ηχοσύστημα Burmester 4D με 17 ηχεία.