Croatia Rally – Shakedown: O Rovanperä ταχύτερος όλων

Ο περσινός πρωταθλητής Kalle Rovanperä ήταν αυτός που σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο σημερινό shakedown στο Ράλι Κροατίας και το πέτυχε στην τρίτη διέλευση στην μήκους 3,65 km ασφάλτινη διαδρομή στο Okić.

Ο Rovanperä ευελπιστεί ότι θα επαναλάβει τον περσινό θρίαμβο στον πρώτο καθαρά ασφάλτινο αγώνα του ημερολογίου.

Ολοκληρώνοντας την πρώτη διαδρομή, ο Rovanperä ήταν ένας από τους πολλούς οδηγούς που απέτισαν φόρο τιμής στον φίλο και συνομήλικο του Craig Breen, ο οποίος πέθανε την περασμένη βδομάδα.

«Θα είναι πολύ δύσκολο», είπε ο οδηγός του GR Yaris. «Νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι ότι όλοι είναι εδώ για να οδηγήσουν για τον Craig. Αυτός είναι ο στόχος για το Σαββατοκύριακο».

Ο Ott Tänak με Ford Puma ήταν αυτός που έθεσε το ρυθμό στην εναρκτήρια διαδρομή και παρά το γεγονός ότι βελτίωσε την ταχύτητα του σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, εντούτοις δεν μπόρεσε να φτάσει τον Rovanperä.

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Sebastien Ogier, πίσω από το τιμόνι του δεύτερου GR Yaris, κατάφερε να σημειώσει ίδιο χρόνο με τον Tänak στο τελευταίο του πέρασμα.

Μόλις έξι δέκατα μακριά από την τριάδα ήταν ο Esapekka Lappi της Hyundai, ο οποίος άφησε πίσω του τον Takamoto Katsuta με διαφορά μισού δευτερολέπτου. Ο PierreLouis Loubet και ο Thierry Neuville κατέλαβαν την έκτη και έβδομη θέση αντίστοιχα, μπροστά από τον πρωτοπόρο στο WRC2, Erik Cais, ο οποίος οδηγεί ένα Škoda Fabia RS Rally2.

Ο Oliver Solberg που δεν θα βαθμολογηθεί στο WRC2 ήταν ένατος, ενώ ο Yohan Rossel συμπλήρωσε την πρώτη δεκάδα.

Ο Elfyn Evans έμεινε πίσω καθώς το Yaris αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα στην πρώτη διέλευση. Ο Ουαλός έφτασε στον τερματισμό με μειωμένη δύναμη και σταμάτησε το αυτοκίνητο για να αποτρέψει περαιτέρω ζημιά.