Croatia Rally – Μέρα 2η: Η κλεψύδρα δείχνει Evans

Η κλεψύδρα δείχνει Elfyn Evans στο Ράλι Κροατίας μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης μέρας.

Δυο οδηγοί ήταν στο κυνήγι της πρώτης θέσης, ο Elfyn Evans (GRYaris) και ο Thierry Neuvile (Hyundai Motorsport). Ο Neuville ήταν αυτός που είχε προηγηθεί με το τέλος της πρώτης μέρας όντας 5,7 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Evans.

Σήμερα επέκτεινε το πλεονέκτημα του έναντι του Ουαλού σε διψήφιο αριθμό μετά τις δύο πρώτες ειδικές του Σαββάτου όμως τα δεδομένα άλλαξαν άρδην στην καινούργια ειδική του προγράμματος, την Ravna Gora-Skrad, όταν το Hyundai i20 N βγήκε εκτός γραμμής σε μια δεξιά στροφή.

Το πίσω μέρος του αυτοκινήτου κτύπησε σε τσιμεντόλιθο και μετά με το μπροστινό σε δέντρα, προκαλώντας ζημιές που ανάγκασαν το πλήρωμα να αποσυρθεί.

Από κει και πέρα ο Evans πέρασε πρώτος, όμως δεν είχε την πολυτέλεια να χαλαρώσει. Πίσω του ο Ott Tänak πίεζε παρόλο που βρέθηκε μέχρι το ενδιάμεσο σέρβις 22,6 δευτερόλεπτα μακριά από τον αντίπαλο του. Κατάφερε να μειώσει την διαφορά στα 12,5 δευτερόλεπτα στην 14η ειδική διαδρομή όμως ένα τεχνικό θέμα με το Puma ανάγκασε τον Εσθονό να χάσει χρόνο και η διαφορά να πάει στα 25,4 δευτερόλεπτα.

Μετά την εγκατάλειψη του ομόσταυλού του ο Esapekka Lappi ανέβηκε τρίτος, όμως ήταν δυσαρεστημένος από την έλλειψη πρόσφυσης στο αυτοκίνητο χάνοντας την επαφή με τον Tänak. Αυτή η εξέλιξη τον ανάγκασε να διαφυλάξει την τελευταία θέση στο βάθρο αφού είναι δύσκολο να καλύψει την απόσταση για την δεύτερη θέση.

Ο Pierre-Louis Loubet ήταν τέταρτος και δέχτηκε μεγάλη πίεση από τους οδηγούς της Toyota. Ο Sebastien Ogier μαζί με τον Rovanpera κέρδισαν ειδικές και αναρριχήθηκαν στην κατάταξη, με τον πρώτο να κλείνει τη μέρα στην τέταρτη θέση και τον δεύτερο στην πέμπτη, με τους δυο να χωρίζονται από μόλις δυο δευτερόλεπτα.

Ο Takamoto Katsuta πέρασε επίσης τον Loubet και βρίσκεται έκτος, με τον Γάλλο να είναι έβδομος. Στην κατηγορία WRC2 ο Yohan Rossel διατήρησε την πρώτη θέση, με τους Gryazin και Lindholm να είναι στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Δύσκολα θα αλλάξουν τα δεδομένα στις τέσσερις εναπομείναντες ειδικές διαδρομές της Κυριακής, όμως όπως έδειξε το μέχρι στιγμής διήμερο τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο .