H Alfa Romeo Tonale στα αυτοκίνητα της ομάδας στη Φόρμουλα ένα

Ενώνοντας την ιστορία της μάρκας που ξεκίνησε την πορεία της το 1910, με το παρόν, αλλά και το μέλλον, η Alfa Romeo F1 Team ORLEN τιμά τη νέα Tonale, παρουσιάζοντας στο πλαίσιο του Grand Prix στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν έναν εντελώς νέο χρωματισμό του μονοθεσίου της ομάδας.

Σχεδιασμένα από το Centro Stile Alfa Romeo, τα νέα γραφικά που κοσμούν τη C42 είναι αφιερωμένα στην Tonale, το πρώτο εξηλεκτρισμένο C-SUV της μάρκας. Με αυτό το όχημα, η μάρκα εισέρχεται στη νέα εποχή της συνδεσιμότητας και του εξηλεκτρισμού, ενώ την ίδια στιγμή διατηρεί όλα εκείνα τα ξεχωριστά στοιχεία που κατέστησαν την Alfa Romeo σημείο αναφοράς στο χώρο του αυτοκινήτου.

Το σημείο που τραβά αμέσως στην προσοχή πάνω στο μονοθέσιο είναι το κάλυμμα του κινητήρα, όπου το κόκκινο χρώμα έχει αντικατασταθεί από το πράσινο, το οποίο είναι και το χρώμα λανσαρίσματος της Tonale. Με έμπνευση από το θρυλικό Montreal Green, το νέο χρώμα παράλληλα συμβολίζει και τη μετάβαση της μάρκας στην εξηλεκτρισμένη κίνηση και τη φιλικότητα προς το περιβάλλον, στοιχεία τα οποία όμως δεν στερούν στο ελάχιστο το διαχρονικά σπορ χαρακτήρα, αλλά και την premiumαίσθηση που χαρακτηρίζουν μια Alfa Romeo.

Παράλληλα η λευκή γραμμή που ξεκινά από την κορυφή του καλύμματος σχηματίζει τη ξεχωριστή φωτεινή υπογραφή της Tonale, η οποία αποτελεί μια μοντέρνα εκδοχή των 3+3 φωτιστικών σωμάτων των θρυλικών SZZagato και Proteo. Από το σύνολο δεν θα μπορούσε να λείπει και το “Quadrifoglio”, σύμβολο τύχης και υψηλής απόδοσης της μάρκας.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι Ιταλική μάρκα κατέκτησε το πρώτο Πρωτάθλημα στην ιστορία της φόρμουλα ένα το 1950. Η διαδικασία εξέλιξης στοιχείων όπως η υβριδική τεχνολογία, η τεχνητή νοημοσύνη, το λογισμικό, αλλά και η κορυφαία ποιότητα έχει επωφεληθεί από τη συμμετοχή της μάρκας στη φόρμουλα ένα και η Tonale, συνδυάζει την εξηλεκτρισμένη κίνηση με την εστίαση στην οδηγική απόλαυση.

Η Alfa Romeo Tonale είναι ένα δυναμικό C-SUV μοντέλο που ενσαρκώνει το αυθεντικό DNA της μάρκας και έρχεται να αποτελέσει μια ξεχωριστή πρόταση, με δυναμικό στιλ, απολαυστικό οδηγικό χαρακτήρα και καινοτόμα στοιχεία συνδεσιμότητας και εξηλεκτρισμένης κίνησης. Πρόκειται για ένα ελκυστικό αυτοκίνητο που τραβά την προσοχή, συνδυάζοντας παραδοσιακά στιλιστικά στοιχεία της Alfa Romeo, με έναν απολύτως σύγχρονο τρόπο. H Tonale είναι διαθέσιμη με δύο επίπεδα εξηλεκτρισμένης κίνησης: Hybrid και Plug-in Hybrid. Με την Tonale για πρώτη φορά παρουσιάζεται ο νέος κινητήρας Hybrid VGT (Variable-Geometry Turbo) των 160 ίππων, μια αποκλειστική για την Alfa Romeo επιλογή.