Εντυπωσίασαν τα Mercedes-AMG ONE, Vision AMG και VISION EQXX στο Goodwood

Το προηγμένο hypercar Mercedes-AMG ONE με υβριδική κίνηση E PERFORMANCE έκανε το δυναμικό του ντεμπούτο στο κοινό στο Goodwood Festival of Speed ​​ως μέρος των εορτασμών των 55 χρόνων της AMG. Μαζί με την απόλυτη πολυτέλεια απόδοσης της AMG, συμπεριλαμβανομένης της νέας σειράς AMG GT Track και GT 63 S EPERFORMANCE, το AMG ONE εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην εμβληματική ανάβαση στο λόφο Goodwood. Με την εξαιρετική μελέτη σχεδίασης Vision AMG, η Mercedes-AMG προσφέρει μια γεύση από το πλήρως ηλεκτρικό μέλλον της Driving Performance, ενώ το VISION EQXX έκανε επίσης το ταξίδι μέχρι τον διάσημο λόφο. Η πιο αποτελεσματική Mercedes που κατασκευάστηκε ποτέ έκανε την εμφάνισή της στο Goodwood μετά από ένα οδικό ταξίδι 1.202 χιλιομέτρων από τη Στουτγάρδη στο Silverstone και το Brixworth με μία μόνο φόρτιση της μπαταρίας. Αυτό ήταν το δεύτερο τέτοιο ταξίδι σε λιγότερο από τρεις μήνες. Αυτές οι ακραίες σύγχρονες επιδόσεις και αποτελεσματικότητα της Mercedes στέκονται μαζί στο Goodwood με μια σωρεία από αγωνιστικούς θρύλους για τον εορτασμό των 55 χρόνων της AMG και του τεχνολογικού επιτεύγματος της Mercedes μέσω του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Με περισσότερους από 1000 ίππους από έναν υβριδικό υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα V6 1,6 λίτρων, η AMG ONE πρόσφερε στους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού ένα  μοναδικό ήχο κινητήρα σε ένα αυτοκίνητο παραγωγής. Δηλαδή, τον ήχο ενός κινητήρα Formula 1 σε αυτοκίνητο για το δρόμο. Η εξαιρετικά περίπλοκη υβριδική κίνηση E PERFORMANCE της Mercedes-AMG ONE είναι το αποτέλεσμα στενής συνεργασίας με τους ειδικούς της Mercedes-AMG High Performance Powertrains στο Brixworth. Διαθέτει συνδυασμένη ισχύ 1.063 ίππων που παράγεται χρησιμοποιώντας έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης και τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες και αξιοποιεί την τελευταία λέξη της αεροδυναμικής και της τεχνολογίας πλαισίου από ανθρακονήματα.

Η μελέτη σχεδίασης Vision AMG, με τη σειρά της, δείχνει το μέλλον. Κάτω από την εντυπωσιακή εξωτερική σχεδίαση του τετράθυρου κουπέ βρίσκεται η εξίσου εξαιρετική, αποκλειστική πλατφόρμα AMG.EA, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης στο Affalterbach για πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα επιδόσεων. Η σπορ σχεδίαση υψηλής τεχνολογίας και οι αναλογίες που κόβουν την ανάσα και δίδουν στο Vision AMG έναν φουτουριστικό χαρακτήρα. Η διαμόρφωση των τεσσάρων θυρών καθιστά επίσης σαφές ότι το εκθεσιακό αυτοκίνητο προσφέρει μια γεύση ενός λειτουργικού αμιγώς ηλεκτρικού σπορ αυτοκινήτου του μέλλοντος.

Ο εορτασμός των 55 χρόνων AMG στο Goodwood Festival of Speed ​​περιλάμβανε επίσης δύο από τα τελευταία προϊόντα της AMG. Το GT 63 S E PERFORMANCE που χρησιμοποιεί μια μπαταρία υψηλής απόδοσης στον πίσω άξονά του για να παρέχει «πάντα σε λειτουργία» υβριδική ισχύ στο σύστημα μετάδοσης κίνησης V8 των 843 ίππων και 1400 Nm, ενώ δίπλα του παρουσιάστηκε και η AMG GT Track Series.