H Ολυμπιακών διαστάσεων αποκάλυψη του Toyota bZ4X

Το Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία επέλεξε, η TOYOTA Κύπρου ως τον χώρο, όπου παρουσίασε το νέο Toyota bZ4X.

Πρόκειται για το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό όχημα της Toyota, που επιβεβαιώνει την ηγετική θέση την οποία κατέχει η Toyota στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Στην εκδήλωση της επίσημης πρώτης παρουσίασης έδωσαν το δυναμικό παρόν τους εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και πελάτες που έχουν ήδη προπαραγγείλει το Toyota bZ4X.

Κατά την παρουσίαση του νέου Toyota bZ4X, που διοργανώθηκε την Τετάρτη  29 Ιουνίου στο Ολυμπιακό Μέγαρο, ο κ. Δικράν Ουζουνιάν, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Toyota Κύπρου, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, έκανε μια ιστορική αναδρομή για την πορεία μετάβασης της Toyota από την παραγωγή της πρώτης ηλεκτρικής μπαταρίας και των πρώτων ηλεκτροκίνητων μοντέλων, μέχρι το σήμερα, όπως διαμορφώνεται με την άφιξη του Toyota bZ4X και ταυτόχρονα ανέδειξε το όραμα της Toyota για τον στόχο της μηδενικής εκπομπής ρύπων «Beyond Zero» στην αυτοκίνηση του αύριο. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ουζουνιάν «Δεν θα πάω τόσο πίσω μέχρι το 1996, όταν παρουσιάσαμε για πρώτη φορά το Prius – Το πρώτο υβριδικό αυτοκίνητο προς πώληση στον κόσμο, αν και δεν θα σταματήσει ποτέ να με εκπλήσσει, το πόσο μπροστά ήταν για την εποχή της η TOYOTA! Πάμε πίσω στον χρόνο σχεδόν μια διετία, όταν τον Νοέμβριο του 2020, η Toyota ανακοίνωσε το περιβόητο “Beyond Zero” το όραμά μας να πάμε πέρα από τις μηδενικές εκπομπές ρύπων. Ένα ταξίδι που ξεκίνησε με το Prius με την τεχνολογία Hybrid Electric, ενώ σήμερα διαθέτουμε οχήματα τεχνολογίας υδρογόνου. Εφαρμόσαμε ήδη, τη δύναμη του υδρογόνου σε αυτοκίνητα  saloon, λεωφορεία, φορτηγά και σκάφη, που ‘εκπέμπουν’ μόνο νερό. Σήμερα, προχωράμε από τις μηδενικές εκπομπές ρύπων στους μηδενικούς περιορισμούς, προσφέροντας μία καλύτερη κοινωνία. Γιατί να σταματήσουμε στο μηδέν, όταν μπορούμε να πάμε πέρα από το μηδέν;».

O Πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Γιώργος Χρυσοστόμου στη συνέχεια αναφέρθηκε στις κοινές αξίες που μοιράζεται η επιτροπή με την Toyota οι οποίες βασίζονται στις αρχές του ολυμπιακού πνεύματος, της ευγενούς άμιλλας και του άοκνου αγώνα για εξέλιξη και αναβάθμιση για έναν καλύτερο κόσμο για το αύριο με γνώμονα το ευ αγωνίζεσθε, όραμα και πίστη στον στόχο. Ο ίδιος ανέφερε ότι  η TOYOTA, αποτελεί έναν από τους Παγκόσμιους Εταίρους της Διεθνούς Ολυμπιακής & Παραολυμπιακής Επιτροπής –και με τις επικείμενες δράσεις της φιλοδοξεί να ενισχύσει τον κορυφαίο αθλητικό θεσμό των Ολυμπιακών Αγώνων. Στην Κύπρο, η ΚΟΕ και η Toyota Κύπρου είναι στρατηγικοί συνεργάτες από το 2017. Αυτή η στρατηγική σχέση εξελίχθηκε σε μια ουσιαστική σχέση φιλίας. Κλείνοντας, ο κ. Χρυσοστόμου, απέδωσε τις ευχές του προς την προσπάθεια της Toyota για ακόμα μεγαλύτερες τεχνολογικές καινοτομίες και αναβαθμίσεις που θα φέρουν την ανθρωπότητα πιο κοντά σε ένα ευνοϊκότερο μέλλον για όλες και όλους.

Ακολούθως ο κ. Λούκας Λεωνίδου, Marketing & CX Manager της Toyota Κύπρου, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΚΟΕ, Γιώργο Χρυσοστόμου και την Επιτροπή της ΚΟΕ για την ευγενή τους φιλοξενία στον χώρο προχώρησε στην παρουσίασή του. Σε αυτήν δήλωσε εμφατικά ότι το νέο Toyota bZ4X έφθασε για να ηλεκτρίσει τους εκθεσιακούς χώρους της εταιρείας και για να εγκαινιάσει μια νέα σελίδα στην αυτοκίνηση στην Κύπρο. Παράλληλα, εστίασε στο γεγονός ότι το νέο Toyota bZ4X είναι δομημένο γύρω από 3 βασικά χαρακτηριστικά με τα οποία η Toyota ως κατασκευαστής είναι πλήρως εξοικειωμένη: SUV, ηλεκτροκίνηση και Τεχνολογία. Ο κ. Λεωνίδου παρέθεσε αναλυτικά όλα τα μοναδικά χαρακτηριστικά του νέου Toyota bZ4X και τη φιλοσοφία του σχεδιασμού του, η οποία θέτει στο επίκεντρο την κάλυψη των πολύπλευρων αναγκών στις οποίες μας καλεί το μέλλον της ηλεκτροκίνησης να ανταποκριθούμε παράλληλα με τον σύγχρονο τρόπο ζωής, και την απαίτηση για συνεχή κινητικότητα, δράση και περιπέτεια.

Το νέο Toyota bZ4X απαντά πλήρως στις ανάγκες του μέλλοντος για έναν κόσμο με μηδενικές εκπομπές ρύπων αλλά και στις ανάγκες των καταναλωτών για μια αναβαθμισμένη και δυναμική οδηγική εμπειρία με ένα ηλεκτρικό όχημα που εκπέμπει υπεροχή, ευφυΐα, αξιοπιστία, απόδοση και ασφάλεια. Το μοντέλο είναι μοναδικά εύχρηστο, παντός καιρού και ιδανικό για την κάθε νέα ταξιδιωτική περιπέτεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χάρη στην πρόοδο και στην καινοτομία της Toyota σε ό,τι αφορά στην έρευνα για την απόδοση των μπαταριών, η μπαταρία του Toyota bZ4X προσφέρει αξιοπιστία και αυτονομία, συγκρίσιμη, αν όχι την καλύτερη στην κατηγορία του οχήματος, προσαρμοζόμενη απόλυτα σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Η έμφαση και η επιμονή στην ποιότητα που χαρακτηρίζει την Toyota παρέχει την εγγύηση και τη σιγουριά σε ό,τι αφορά στην αξιοπιστία της μπαταρίας, καθώς ακόμα και μετά από 10 χρόνια χρήσης, η μπαταρία αναμένεται να λειτουργεί στο 70% της αρχικής της απόδοσης. Ειδικά για τη μπαταρία, η Toyota μέσω του EV Health check δίνει εγγύηση 10 ετών ή 1.000.000 χιλιομέτρων, όποιο λήξει πρώτο.

Στο νέο μοντέλο κυριαρχεί η αίσθηση αξιοπιστίας και ασφάλειας στην οποία συμπεριλαμβάνεται η πιο πρόσφατη τεχνολογία Toyota Safety Sense με υποβοήθηση διακοπής οδήγησης έκτακτης ανάγκης (DESA) και Over the Air Updates (OTA).

Έτσι, τόσο για την οδήγηση εντός των αστικών περιοχών, όσο και για τα εκτός δρόμου ταξίδια, με το νέο Toyota bZ4X, η απόλυτη ασφάλεια είναι εγγυημένη.

Η Toyota Κύπρου συνεχίζει να προσφέρει με τις αναβαθμισμένες προτάσεις αυτοκινήτων της στους κυπριακούς δρόμους μεγαλύτερη ασφάλεια, σιγουριά και αξιοπιστία για μέλλον των μετακινήσεων.

H ανταπόκριση του ενδιαφερόμενου κοινού για το νέο Toyota bZ4X είναι μεγάλη, ενώ οι πρώτες παραγγελίες απέδειξαν ότι η ζήτηση του bZ4X θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Μάθετε περισσότερα στο https://www.toyota.com.cy/new-cars/bz4x