4ος Αγώνας Πλαγιολίσθησης by PSALTIS Autoparts & ENEOS Motor Oil: Νέα πρόκληση για τους φετινούς πρωταγωνιστές

Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift by PSALTIS Autoparts & ENEOS Motor Oil συνεχίζεται το Σάββατο 2 Ιουλίου στην πίστα Achna Speedway με τον τέταρτο αγώνα του θεσμού.

Διοργανωτής είναι το Power Drift Club και ο αγώνας τελεί υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, ενώ χώρος διεξαγωγής είναι για ακόμα μια φορά το “parking”, όπου τα δεδομένα αυτή τη φορά είναι εντελώς διαφορετικά από προηγούμενους αγώνες.

Η διεύθυνση της Achna Speedway στα πλαίσια αναβάθμισης της πίστας τοποθέτησε προβολείς πέριξ του χώρου διεξαγωγής και το Σάββατο θα παρακολουθήσουμε για δεύτερη φορά στα χρονικά αγώνα Drift υπο το φως των προβολέων.

Αυτό προσδίδει νέο ενδιαφέρων αφού η πρόκληση για τους οδηγούς είναι μεγαλύτερη από άλλες φορές καθώς χωρίς το φως της μέρας ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται κατακόρυφα.

Στο αγωνιστικό μέρος, 19 οδηγοί θα τρέξουν στην κατηγορία Proκαι 8 στην κατηγορία Semi Pro. Αρχίζοντας από την κατηγορία Pro, η απουσία του πρωτοπόρου στη βαθμολογία Enver Haskasap αφήνει τη ανοικτή διεκδίκηση της πρώτης θέσεις στους υπόλοιπους μνηστήρες και αυτή την εξέλιξη θέλουν να εκμεταλλευτούν ο David David που είναι δεύτερος στην βαθμολογία, αλλά και οι Δημητράκης Χριστοφή, Κυριάκος Μάριου (Τσόδας) και Αλέξης Χάρης Γεωργίου.

Η απουσία επίσης του έκτου Πάμπου Νικολάου δίνει την ευκαιρία στους Σέργιο Γρηγορίου, Σίμο Τίκκη και Αλέκο Χάσικο να αναρριχηθούν στην βαθμολογία, κάτι που θα επιδιώξουν και οι υπόλοιποι οδηγοί που ακολουθούν.

Η πρώτη φετινή συμμετοχή του προέδρου του Power Drift Club Πάμπου Τσουρή αναμφίβολα προδίδει νέο χρώμα ενώ στα θετικά είναι και η παρουσία του Πάμπου Χαραλάμπους με το δικό του αγωνιστικό όπου αναμένεται να είναι εκ των πρωταγωνιστών.

Στο “parking” ο Πόλυς Κωνσταντίνου αποδίδει συνήθως πολύ καλά και είναι ένας οδηγός που δεν μπορεί να υποτιμηθεί, την ίδια στιγμή που οι Γιώργος Τσιελεπής, Βασίλης Χριστοφόρου, Παναγιώτης Νικολάου, Νεόφυτος Φικάρδου, Κώστας Σπαρσής, Χριστόφορος Κωνσταντίνου, Ανδρέας Νέστωρος και Αλέκος Χάρισκος μπορούν όταν είναι στη μέρα τους να παίξουν ρόλο ρυθμιστή.

Στην κατηγορία Semi Pro, η αγωνιστική άνοδος του Ευτύχιου Χριστοδούλου τον επιβράβευσε με δυο νίκες στους προηγούμενους δυο αγώνες, γεγονός που τον έφερε πρώτο στη βαθμολογία.

Στόχος είναι ακόμα μια νίκη η οποία θα τον φέρει ακόμα πιο κοντά στο στόχο που δεν είναι άλλος από τον τίτλο. Ανταγωνιστικοί θέλουν να παρουσιαστούν οι Γιάννος Μιχαήλ και Χρίστος Λοΐζου ούτως ώστε να παραμείνουν στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Μια θέση στον τελικό της κατηγορία θα επιδιώξουν οι Stefan Sorin, Αντώνης Νικολάου, Νέαρχος Σοφοκλέους και Σάββας Σπύρου, με τον τελευταίο να αφήνει θετικές εντυπώσεις στον προηγούμενο αγώνα όπου ολοκλήρωσε στο βάθρο. Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου θα αγωνιστεί για πρώτη φορά φέτος δοκιμάζοντας δυνάμεις απέναντι στους πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος.

Ο αγώνας αρχίζει και ολοκληρώνεται το Σάββατο 2 Ιουλίου. Στις 11 το πρωί είναι τα ελεύθερα δοκιμαστικά και ακολουθούν στις 2 τα βαθμολογημένα. Ο αγώνας κορυφώνεται με τα twin battles των δυο κατηγοριών, με τις μάχες της κατηγορίας Pro να διεξάγονται υπο το φως των προβολέων και να μεταδίδονται απευθείας απο το κανάλι CYTAVISION SPORTS 2 HD.