GP Σαν Μαρίνο – Αγώνας: Κυριαρχία Dovizioso

Μετά από έναν εξαιρετικό αγώνα ο Andrea Dovizioso αναδείχθηκε νικητής για το Grand Prix του Σαν Μαρίνο και ανέβηκε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Μαζί του στο βάθρο του Misano ανέβηκαν οι Marquez, Crutchlow, πτώση για Lorenzo.

Στο κατάμεστο από σχεδόν 100 χιλιάδες θεατές και αρκετά ζεστό (27 βαθμοί Κελσίου στην ατμόσφαιρα, 41 βαθμοί στο οδόστρωμα) σιρκουί του Misano, ξεκίνησε ο 13ος αγώνας του πρωταθλήματος του MotoGP.

Στην εκκίνηση ο Jorge Lorenzo έφυγε αρκετά καλά από την pole position και κράτησε την πρώτη θέση, με τους Miller, Marquez και Dovizioso να ακολουθούν. Εξαιρετικά έφυγε ο Alex Rins που πετάτχηκε στην έκτη θέση και πίεζε τον Maverick Vinales.

Προτού καν συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος ο Andrea Dovizioso έδειξε τη δυναμική της Ducati περνώντας με άνεση τόσο τον Marc Marquez, όσο και τον Jack Miller, ενώ άρχισε να πιέζει και τον Jorge Lorenzo για την πρώτη θέση.

Αρκετά επιθετικός ήταν κι ο Marquez που πέρασε με μια αρκετά ριψοκίνδυνη προσπάθεια τον Jack Miller. O Αυστραλός προσπάθησε να αντεπιτεθεί άμεσα, όμως στον επόμενο γύρο έχασε τον έλεγχο της Pramac Ducati κι έπεσε, μένοντας στην τελευταία θέση.

Πιο πίσω ο Rins πέρασε τελικά τον Vinales και ανέβηκε τέταρτος, με τους Crutchlow, Rossi, Pedrosa να ακολουθούν απειλητικά. Ο Βρετανός έκανε την κίνηση του στον 5ο γύρο και πέρασε με τη σειρά του τον Ισπανό της Yamaha, ενώ ο Pedrosa ανέβηκε 7ος περνώντας τον «Γιατρό».

Στον 6ο γύρο, ο Dovizioso ανέβασε κι άλλο την ένταση της πίεσης προς τον Lorenzo κι έχοντας καλύτερη έξοδο στην 7η στροφή της πίστας πέρασε άνετα τον teammate του, ενώ άνοιξε αμέσως τη διαφορά. Vinales, Pedrosa και Rossi είχαν πλέον τη μάχη για την 6η θέση.

Με την διαφορά του Dovizioso να είναι πλέον πάνω από 1 δευτερόλεπτο, ο Marquez εξαπέλυσε την επίθεση του στον Lorenzo, με τον αναβάτη της Ducati να υποκύπτει στην πίεση. Μετά από ένα λάθος του στην 14η στροφή, ο κάτοχος του τίτλου πήρε την δεύτερη θέση και κρατήθηκε μπροστά στις προσπάθειες του Lorenzo να ξαναπεράσει.

Ο Crutchlow συνέχιζε τον καλό του αγώνα, περνώντας και τον Rins για την τέταρτη θέση, ενώ με τους 2 Ισπανούς μπροστά του να μονομαχούν κατέβαζε διαρκώς τη διαφορά του από τις θέσεις του βάθρου.

Με τον Lorenzo να μην τα παρατά και να συνεχίζει τις προσπάθειες να επανακτήσει την δεύτερη θέση, ο Dovizioso είχε την ευκαιρία να επεκτείνει ακόμη περισσότερο τη διαφορά του.

Η μάχη για την δεύτερη θέση είχε πια ενταθεί σημαντικά, αλλά ο Lorenzo έπρεπε να πετύχει κάτι εντυπωσιακό για να σπάσει την άμυνα του Marquez. Και πράγματι, στον 19ο γύρο και μπαίνοντας στο πιο γρήγορο κομμάτι της πίστας τα κατάφερε με ένα εντυπωσιακό προσπέρασμα. Παρόλα αυτά ο Marquez δεν τα είχε παρατήσει κι όλα έδειχναν ότι η μάχη θα κρινόταν μέχρι το τέλος του αγώνα.

Ο Dovizioso είχε τον έλεγχο του αγώνα μέχρι το τέλος και πανηγύρισε την 3η φετινή του νίκη και την 6η της Ducati. Όμως ενώ ο Lorenzo έδειχνε πως θα κλείδωνε το 1-2, πίεσε υπερβολικά στο τέλος και είχε μια καταστροφική πτώση στον προτελευταίο γύρο, μένοντας τελικά στην 17η θέση.

Ο Marquez πήρε την δεύτερη θέση, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τη διαφορά του στη βαθμολογία του πρωταθλήματος αναβατών. Την τρίτη θέση πήρε ο πολύ σταθερός Cal Crutchlow, με τους ανθρώπους της LCR Honda να πανηγυρίζουν έξαλλα το δεύτερο βάθρο της χρονιάς για την ομάδα.

Ο Rins πανηγύρισε με τη σειρά του την 4η θέση, μπροστά από τους Vinales, Pedrosa. O Valentino Rossi επέστρεψε στο Misano, καθώς δεν είχε αγωνιστεί πέρσι λόγω του τραυματισμού του, καταλήγοντας στην 7η θέση. Iannone, Bautista και Zarco ολοκλήρωσαν την πρώτη δεκάδα του αγώνα.

Η συνέχεια από το πρωτάθλημα του MotoGP δίνεται μετά από διάλειμμα 2 εβδομάδων, το τριήμερο 21-23 Σεπτεμβρίου από την Motorland και το Grand Prix της Αραγονίας.

Πηγή:totalracing.gr