Έτοιμα για τη μάχη της Τουρκίας τα C3 WRC

Ο δέκατος γύρο της χρονιάς θα βρεί για πρώτη φορά το C3 WRC στην Τουρκία, μια χώρα όπου το παλαιότερο μοντέλο, το Xsara WRC, εξασφάλισε την πρώτη νίκη της εταιρείας σε χωμάτινο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος και η οποία θα διοργανώσει έναν γύρο παγκόσμιου πρωταθλήματος ράλι για έβδομη φορά. Η Citroën Total Abu Dhabi WRT θα συμμετάσχει στον αγώνα με τους Craig Breen/Scott Martin, Mads Østberg/Torstein Eriksen και Khalid Al Qassimi/Chris Patterson για να κυνηγήσουν τις πιθανότητές τους για διάκριση.

Η έκρηξη του Ισλανδικού ηφαιστείου Eyjafjöllτο 2010 και η διακοπή της εναέριας κυκλοφορίας που προκάλεσε, κατέστρεψαν τον αγώνα WRCστην Τουρκία, την τελευταία φορά που ήταν μέρος του και το πρωτάθλημα δεν έχει επιστρέψει στη χώρα αυτή από τότε. Με την επιστροφή του στοWRCφέτος, ο αγώνας θα έχει τη βάση του στον Μαρμαρά, ένα παραθαλάσσιο θέρετρο της Μεσογείου στην Τουρκική Ριβιέρα. Αυτός είναι ο τρίτος διαφορετικός χώρος μετά το Kemer(2003, 2004, 2005, 2006 και 2008) και την Κωνσταντινούπολη (2010).

Παρά την μετακίνηση του σε άλλο μέρος της χώρας, τα χαρακτηριστικά και οι δυσκολίες του αγώνα παραμένουν σε μεγάλο βαθμό τα ίδια, που περιγράφονται κάτι μεταξύ του Ράλι Σαρδηνίας και του Ράλι Ακρόπολις. Η αρχικές πληροφορίες που αναφέρθηκαν από όσους έστειλαν πιο πριν άτομα στην Τουρκία υποδηλώνει ότι ο αγώνας θα είναι και πάλι τεχνικά δύσκολος. Οι συνθήκες επίσης φαίνονται να είναι απαιτητικές για τα αυτοκίνητα και τα ελαστικά, με πολύ υψηλές θερμοκρασίες να αναμένονται. Μια άγνωστη δοκιμασία για ολόκληρο το WRC, τα πληρώματα της CitroënTotalAbuDhabiWRTείναι ωστόσο αποφασισμένα να μην μείνουν πίσω, αξιοποιώντας στο έπακρο τις σημειώσεις, την ικανότητά τους να προσαρμοστούν και την αίσθηση του αυτοσχεδιασμού. Μην ξεχνάμε φυσικά ότι η ομάδα κατέχει το ρεκόρ σε αριθμό νίκων σε αυτή τη χώρα, καθώς κέρδισε τα τέσσερα από τα έξι ράλι που πραγματοποιήθηκαν εδώ ως μέρος του WRC.

Η ομάδα έχει προετοιμάσει καλά για το ράλι με τριήμερα δοκιμαστικάστο Aude πριν από τον αγώνα, που φημολογείται ότι έχει μερικές από τις πιο δύσκολες διαδρομές. Οι Mads Østberg και Craig Breen θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο την θέση που θα εκκινούν στο πρώτο σκέλος (8η και 9η στην τρέχουσα σειρά), καθώς θέλουν να εξασφαλίσουν το τέταρτο βάθρο στη χρονιά, ενώ ο Khalid Al Qassimi θα κάνει την τρίτη του φετινή εμφάνιση στο C3 WRC και είναι αποφασίσμένος να ανεβάσει τον ρυθμό του στο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Μετά από μια εξαιρετική ειδική διαδρομή στο κέντρο της πόλης το βράδυ της Πέμπτης, τα σοβαρά πράγματα ξεκινούν την Παρασκευή με την Çetibeli, η οποία είναι συνολικής απόστασης πάνω από τριάντα οκτώ χιλιόμετρα και είναι η μεγαλύτερη ειδική διαρομή του Σαββατοκύριακου.

Τι είπαν

Pierre Budar, Επικεφαλής της Citroën Racing Team

“Αυτός ο αγώνας είναι καινούργιος για όλους, έτσι όλες οι ομάδες και τα πληρώματα θα ξεκινήσουν με ίδια δεδομένα. Η αξιοπιστία μπορεί να είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά γνωρίζουμε ότι μπορούμε να βασιστούμε στη δύναμη του C3 WRC. Αν και έχουμε μια σταθερή βάση, θα πρέπει να προσαρμοστούμε γρήγορα στις συνθήκες και σε κάθε νέα ρύθμιση, ενώ τα πληρώματα θα πρέπει να είναι αποτελεσματικά όταν παίρνουν σημειώσεις κατά τη διάρκεια των αναγνωριστικών περασμάτων, έτσι ώστε να μπορούν αντιμετωπίσουν με σιγουριά το πρώτο πέρασμα απο τις ειδικές διαδρομές”.

Craig Breen

“Ο στόχος είναι πραγματικά να περάσουμε από το ξεκίνημα του αγώνα χωρίς να αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα. Αν καταφέρουμε να το κάνουμε αυτό θα είμαστε εκεί, στην διεκδίκηση μιας θέσης στο βάθρο για το υπόλοιπο ράλι. Είναι πραγματικά δύσκολο να βρούμε τις οποιεσδήποτε πληροφορίες για τον αγώνα απο τα onboardβίντεο της διοργάνωσης. Ένα είναι σίγουρο, η διαδρομή φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα με μια καλή ποικιλία δρόμων, μερικούς στενούς, τεχνικούς και τραχείς, άλλα πολύ γρήγορους “.

Mads Østberg

“Περιμένουμε να είναι πολύ ζεστό αυτό το Σαββατοκύριακο, πρόκειται για ένα τεχνικά δύσκολο και απαιτητικό αγώνα ράλι για τα αυτοκίνητα και γι ‘αυτό προετοιμαστήκαμε κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών μας στο Aude πριν από τον αγώνα. Αισθάνομαι πολύ αισιόδοξος για τον λόγω ότι έχω εξαιρετικές επιδόσεις σε αυτό το είδος επιφάνειας και το C3 WRC είναι ακόμα πιο αποτελεσματικό και ευκολότερο στην οδήγηση από ότι ήταν στη Σαρδηνία. Θα είμαστε σε θέση να χρησιμοποιήσουμε κάποια πράγματα που μάθαμε απο τον αγώνα της Φινλανδίας”.

Khalid Al Qassimi

“Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στο τιμόνι του C3 WRC, ειδικά σε ένα νέο αγώνα. Είναι πάντα συναρπαστικό να αγωνίζομαι σε καινούριες ειδικές για πρώτη φορά, ειδικά καθώς αναμένουμε αρκετά δύσκολες συνθήκες. Έχω κάποιες καλές αναμνήσεις απο το Ράλι Ακρόπολις, για παράδειγμα. Είναι πάντα ένα ερωτηματικό η εξεύρεση της σωστής ισορροπίας μεταξύ του πόσο πιέζεις και το πόσο προσέχεις να μην τραυματήσεις το αγωνιστικό”.

Κύρια στοιχεία του αγώνα

17 ειδικές διαδρομές που καλύπτουν μια συνολική απόσταση 312,44 χιλιομέτρων

33 βαθμούς Κελσίου, η μέγιστη πρόβλεψη θερμοκρασίας στο Μαρμαρά για την εβδομάδα του αγώνα

4 συνολικά νίκες εξασφάλισε η Citroën σε έξι εμφανίσεις στο Ράλι Τουρκίας: Carlos Sainz το 2003 (Xsara WRC), Sébastien Loeb από το 2004 έως το 2005 (Xsara WRC) και στη συνέχεια το 2010 (C4 WRC)