GP Ρωσίας – Αγώνας: Τσάρος Lewis Hamilton

Ο Lewis Hamilton κατάφερε να πάρει ακόμα μια νίκη για την Mercedes με τον Βρετανό να αυξάνει την διαφορά του στο πρωτάθλημα από τον Sebastian Vettel της Ferrari ο οποίος τερμάτισε στην τρίτη θέση πίσω από τον Valtteri Bottas.

Στην εκκίνηση, ο Valtteri Bottas ο οποίος χθες κατέκτησε την pole position έφυγε μπροστά δίχως κάποιο πρόβλημα την ίδια ώρα ο Lewis Hamilton δέχτηκε πίεση από τον Sebastain Vettel της Ferrari. Πολύ καλή εκκίνηση είχε ο Max Vertappen ο οποίος εκκινόντας από την 19η θέση ανέβηκε στη 13η, οποίος δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτό προσπερνώντας και τις 2 Renault στον δεύτερο γύρο με αποτέλεσμα να βρεθεί στην 11η θέση.

Στο 5ο γύρο οι οδηγοί της Toro Rosso αναγκάστηκαν να σταματήσουν τα μονοθέσια τους στα garage της ομάδας ύστερα από τεχνικό πρόβλημα που ακόμα δεν διευκρινιστικέ από τους ανθρώπους της ομάδας.

Έχοντας φτάσει στο 1/5 του αγώνα ο Romain Grosjean άνοιξε τον χορό τον pitstop από τις μεσαίες ομάδες με τον Γάλλο να αλλάζει την Hypersoft για την soft γόμα της Pirelli.

Λίγους γύρους αργότερα και ο πρωτοπόρος του αγώνα Valetteri Bottas μπήκε και αυτός με την σειρά του για αλλαγή ελαστικών την ώρα που ήταν σχεδόν 2 δευτερόλεπτα μπροστά από τον teammate του Lewis Hamilton, η Mercedes επέλεξε την soft γόμα για το μονοθέσιο του Φιλανδού.

Στην Ferrari παίρνοντας την σωστή επιλογή να βάλουν του Vettel για αλλαγή ελαστικών νωρίτερα από τον Hamilton κατάφεραν να βγάλουν τον Γερμανό μπροστά από τον Βρετανό πρωτοπόρο της βαθμολογίας ύστερα και από την δικιά του αλλαγή ελαστικών. Βέβαια η έξοδος του Hamilton από τα pit ήταν σε οριακό σημείο με του δύο να έχουν μια κόντρα που στην συνέχεια εξετάστικε από τους αγωνοδίκες ωστόσο δίχως να δοθεί κάποια συνέχεια.

Μερικού γύρους αργότερα και ενώ ο Hamilton πλησίαζε τον Vatteri Bottas η Mercedes πήρε την απόφαση να δώσει εντολή στον Valtteri Bottas ώστε να αφήσει τον teammate του να περάσει θέλοντας έτσι να το προστατεύσουν από τον Sebastian Vettel που ακολουθούσε.

Με 28 γύρους να έχουν περάσει δεν είχα επισκεφθεί τα pit οι Max Verstappen, Daniel Ricciardo, Nico Hulkenberg και Carlos Sainz οι οποίοι ήταν και οι μοναδικοί οι οποίοι ξεκίνησαν τον αγώνα με την μαλακή γόμα, με του οδηγούς της Red Bull να έχουν σημαντικές ελπίδες για την κατάκτηση της 5ης και 6ης θέσης.

Στους επόμενους γύρους σιγά σιγά μπήκαν και οι υπόλοιποι και οι οδηγοί της Red Bull και τις Renault για τις δικές τους αλλαγές ελαστικών με τον Max Verstappen να μπαίνει τελευταίος στον 43ο γύρο την ώρα που ήταν στην πρώτη θέση.

Στο τελευταίο στάδιο του αγώνα τα πράγματα δεν άλλαξαν ιδιαίτερα με τον Lewis Hamilton να παραμένει μπροστά από τον teammate του.

Πηγή: totalracing.gr