GP Μ.Βρετανίας – Κατατακτήριες: Έσπασε τα χρονόμετρα ο Marquez

Ο Marc Marquez άφησε το καλύτερο για το τέλος στις κατατακτήριες δοκιμές του Βρετανικού Grand Prix που διεξάγεται στην πίστα του Silverstone και θα ξεκινήσει τον αγώνα της Κυριακής από την pole position. Μαζί του στην πρώτη σειρά οι Rossi, Miller.

Q1 – Άνετα οι Dovizioso – Rins

Η πρώτη περίοδο κατατακτηρίων έγινε με τους αναβάτες να στοχεύουν στις 2 πρώτες θέσεις της κατάταξης ώστε να προκριθούν στην τελική μάχη για την pole position.

Rins και Dovizioso ήταν εξαρχής τα μεγάλα φαβορί για την πρόκριση και το επιβεβαίωσαν, κάνοντας από την πρώτη προσπάθεια αρκετά γρήγορους γύρους.

Με την δεύτερη προσπάθεια, απλώς κατάφεραν να βελτιώσουν κι άλλο τους χρόνους τους, με τον αναβάτη της Ducati να γίνεται ο τέταρτος που καταφέρνει να πέσει κάτω από το 1:59, 2 δέκατα του δευτερολέπτου μπροστά από τον Rins.

Οι μόνοι που μπόρεσαν να πλησιάσουν, χωρίς πάντως να απειλήσουν ιδιαίτερα τους 2 πρώτους ήταν οι εργοστασιακές ΚΤΜ των Pol Espargaro και Johann Zarco.
Q2 – Φύλαγε το καλύτερο για το τέλος ο Marquez

Με την πίστα να βελτιώνεται διαρκώς, όλοι οι αναβάτες άφησαν τους γρήγορους γύρους για το τέλος της διαδικασίας. Ο Quartararo πήρε το προβάδισμα μετά τις πρώτες προσπάθειες, όμως όλα έδειχναν πως θα κριθούν στο τέλος.
Κι εκεί μίλησε ο Marc Marquez. Παρότι δεν ήταν ο ταχύτερος μέχρι εκείνο το σημείο, έκανε έναν εκπληκτικό γύρο, διέλυσε το ρεκόρ πίστας γράφοντας 1:58,168 και κρατώντας τον ανταγωνισμό 4 δέκατα του δευτερολέπτου μακριά.

Δεύτερος ήταν ο Valentino Rossi, που με τη σειρά του βελτίωσε πάρα πολύ την επίδοσή του για να ξεκινήσει από την πρώτη σειρά της εκκίνησης μετά από 10 αγώνες. Την τριάδα έκλεισε ο Jack Miller, που κράτησε την Ducati ψηλά.

Ο Fabio Quartararo αρκέστηκε στην τέταρτη θέση και θα μοιραστεί τη δεύτερη σειρά μαζί με τους Alex Rins και Maverick Vinales. O αναβάτης της Yamaha μάλιστα έκανε ίδιο χρόνο με τον Andrea Dovizioso, όμως ο Ιταλός έκανε τον δικό του γύρο αργότερα και θα ξεκινήσει από την 7η θέση.

8ος ήταν ο Franco Morbidelli, ενώ στην ένατη θέση θα ξεκινήσει ο Cal Crutchlow, ο οποίος είχε ελπίδες για κάτι καλύτερο όμως έπεσε άσχημα στην τελευταία του προσπάθεια κι έμεινε εκτός.

Ο Takaaki Nakagami θα ξεκινήσει δέκατος, μπροστά από τον απογοητευτικό Danilo Petrucci και τον Aleix Espargaro που δεν μπόρεσε να επαναλάβει την πρωινή του επίδοση.

To Βρετανικό Grand Prix κορυφώνεται αύριο με τον αγώνα από την πίστα του Silverstone στις 15:00.

Classification

Πηγή:totalracing.gr