Η Toyota προσαρμόζει το πίσω πτερύγιο

Η Toyota πραγματοποίησε αλλαγές στην τοποθέτηση της πίσω πτέρυγας στο Yaris WRC, μετά από διασαφήνιση των κανονισμών του παγκόσμιου πρωταθλήματος ράλι WRC από τη FIA.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του Ράλι Φινλανδίας, η FIA επεσήμανε ότι ήταν αναγκαία μια διευκρίνιση των μετρήσεων της πίσω πτέρυγας, ενώ τόνισε ότι κανένα αυτοκίνητο στο πρωτάθλημα δεν έτρεχε παράνομα. Η αεροδυναμική προδιαγραφή της πίσω πτέρυγας της Toyota δεν είχε αλλάξει από το 2017 όταν τέθηκαν σε ισχύει οι τρέχοντες κανονισμοί.

Ο επικεφαλής της Toyota Gazoo Racing Team Tommi Makinen δήλωσε: “Υπάρχουν μερικές μικρές τροποποιήσεις, είναι ουσιαστικά εντελώς ανόητη δουλειά, θα την αποκαλούσα.
“Είναι απλά περισσότερη δουλειά για εμάς, τίποτα περισσότερο. Κάποιος ήθελε να κάνει τη ζωή μας λίγο πιο δύσκολη. Λίγη περισσότερη δουλειά για εμάς, αυτό είναι βασικά το μόνο που μπορώ να δω”.

Ένας εκπρόσωπος της ομάδας πρόσθεσε: “Η κατάσταση είναι απολύτως σαφής από τη δήλωση της FIA.

“Υπάρχει μια διευκρίνιση που έρχεται για όλους για το Ράλι Τουρκίας. Εν τω μεταξύ, υπήρξε στο πλαίσιο της διευκρίνισης νέος ορισμός σχετικά με τον τρόπο λήψης των μετρήσεων.
“Για τη Γερμανία, έχουμε το ίδιο αυτοκίνητο, το αεροδυναμικό προφίλ είναι το ίδιο που υπήρχε πάντα, αλλά για να ικανοποιήσουμε την ανοχή στις διευκρινίσεις, έγιναν προσαρμογές θέσης προκειμένου να ικανοποιηθεί η αρχή”.

Τόσο ο Makinen όσο και ο εκπρόσωπος της ομάδας τόνισαν ότι ο κύριος στόχος της Toyota στην πραγματοποίηση των αλλαγών ήταν η ασφάλεια.

“Όταν κάνεις ορισμένες μετατροπές, θέλεις να βεβαιωθείς ότι είναι ενισχυμένη και αρκετά δυνατή σε περίπτωση ρίσκου κάποιας αποτυχίας, ότι θα μπορούσε να είναι πολύ επικίνδυνο”, δήλωσε ο Makinen.

“Κατανοούσα ότι [οι μηχανικοί της Toyota] κατάφεραν να το κάνουν χωρίς κανένα ερωτηματικό για την δύναμη”.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε: “Νομίζω ότι το θέμα της ασφάλειας ήταν το πρώτιστο μας θέμα, αφού όλα είχαν αυξηθεί στη Φινλανδία, πολλά πράγματα πηγαίνουν όχι μόνο στο αεροδυναμικό προφίλ του αυτοκινήτου, αλλά ποια είναι η αεροδυναμική φόρτιση στο αυτοκίνητο σε διαφορετικές περιοχές.

“Τώρα, στους ισχύοντες κανονισμούς του WRC, η εξέταση της αεροδυναμικής φόρτωσης είναι ένας σημαντικός παράγοντας [για την ασφάλεια].

“Όσον αφορά το τι έγινε στην ανοχή για τη Γερμανία, δεν βλέπουμε κανένα ρίσκο.
“Όλα τα μέρη είναι όπως πάντα, αφού πάντα είχαν κάποια ρύθμιση στη θέση τους.
“Έγινε για να βεβαιωθούμε ότι παραμένουμε με το ίδιο επίπεδο ασφάλειας που είχαμε πάντα.”

Μιλώντας κατά τη διάρκεια του Ράλι Φινλανδίας, ο “rally director” της FIA Yves Matton επέμεινε ότι η διευκρίνιση των κανονισμών δεν είχε στόχο κανένα συγκεκριμένο κατασκευαστή.

“Δεν υπάρχει καμιά ιστορία για την πίσω πτέρυγα της Toyota”, δήλωσε ο Matton.
“Υπήρξε μια διευκρίνιση σχετικά με τα πίσω φτερά στα αυτοκίνητα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι WRC.

“Ζητήσαμε από όλους τους κατασκευαστές να κάνουν τις απαιτούμενες εργασίες και να τις εφαρμόσουν για τον αγώνα της Τουρκίας.

“Υπάρχει ένα σχέδιο δράσης το οποίο έχουμε ζητήσει από όλους τους κατασκευαστές [να συμμορφωθούν με αυτό].”