ADAC Rallye Deutschland 2019 – Μέρα 3η: Η Panzerplatte έκρινε το «παιχνίδι»

Με δυο διεκδικητές για τη νίκη και τρείς για την τρίτη θέση ξεκίνησε η σημερινή μέρα στο ADAC Rallye Deutschland 2019. Οι Tanak και Neuville ήταν για τρείς ειδικές κοντά αφού η μεταξύ τους διαφορά στην 12η ειδική ήταν στα 5.6 δευτερόλεπτα.

Όλα όμως έμελλε να αλλάξουν καθώς κατά το πρώτο πέρασμα από την περίφημη Panzerplatte κρίθηκε το «παιχνίδι», καθώς ο Neuville είχε σκασμένο ελαστικό με αποτέλεσμα να χάσει περισσότερο από ένα λεπτό και να μείνει εκτός διεκδίκησης της νίκης.


Το δράμα συνεχίστηκε και στο δεύτερο πέρασμα από την Panzerplatte καθώς ο Sebastien Ogier (Citroen C3) είχε επίσης σκασμένο ελαστικό με αποτέλεσμα και αυτός να τεθεί νοκ άουτ από τη διεκδίκηση μιας θέσης στο βάθρο.

Μετά και από αυτές τις εξελίξεις και αφού έφυγε η πίεση από τον πρωτοπόρο Ott Tanak (Toyota Yaris), ο Εσθονός οδήγησε χωρίς να πάρει ρίσκα στις δυο τελευταίες ειδικές της μέρας, κλείνοντας το σκέλος με διαφορά 23 δευτερολέπτων από τον δεύτερο.

Όλα φαίνεται να πηγαίνουν θετικά για την TOYOTA GAZOO Racing, καθώς στη δεύτερη και τρίτη θέση είναι οι άλλοι δυο οδηγοί της ομάδας, Kris Meeke και Jari-Matit Latvala. Οι δυο τους αρχικά ήταν σε μάχη, με τον Βρετανό να καταφέρνει να κρατά πίσω του τον Φιλανδό αυξάνοντας σταδιακά τη μεταξύ τους διαφορά. Αναμφίβολα δεν κινδυνεύουν από τους υπόλοιπους και αύριο η ομάδα είναι προ του φάσματος για τερματισμό στις τρείς πρώτες θέσεις.

Ο Dani Sordo (Hyundai i20) κινήθηκε καλύτερα σήμερα αφού δεν αντιμετώπισε τα χθεσινά προβλήματα και εκμεταλλευόμενος τις ατυχίες των προπορευόμενων ανέβηκε τέταρτος γενικής. Πίσω του ακολουθούν οι άλλοι δυο οδηγοί της Hyundai, Thierry Neuville και Andreas Mikkelsen.Το πιθανότερο αυριανό σενάριο είναι ο Sordo να αφήσει τον Neuville να περάσει μπροστά, όμως η ζημιά στο πρωτάθλημα κατασκευαστών από την TOYOTA από ότι φαίνεται είναι προ των πυλών.

Ο Esapekka Lappi (Citroen C3) είναι έβδομος, ενώ ο Sebastien Ogier μετά το σκασμένο ελαστικό που είχε στο δεύτερο πέρασμα από την Panzerplatte οπισθοχώρησε στην όγδοη θέση.

Ανακατατάξεις έγιναν και στην κατηγορία WRC2 PRO. Όσο καλά οδήγησε χθες ο Kalle Rovanpera (Skoda Fabia) τόσα λάθη έκανε σήμερα, έχοντας εξόδους λόγω απειρίας όπως δήλωσε ο ίδιος και σκασμένο ελαστικό, τα οποία τον έριξαν από πρώτο τρίτο. Στην πρωτοπορία πέρασε ο Jan Kopecky (Skoda Fabia) ο οποίος είναι πλέον και το μεγάλο φαβορί για νίκη. Δεύτερος ανέβηκε ο Eric Camilli (Ford Fiesta R5) ο οποίος επίσης είχε σκασμένο ελαστικό, ενώ ο Mads Ostberg (Citroen C3 R5) είχε αρκετές “στιγμές” σήμερα με αποτέλεσμα να μείνει πολύ πίσω από τον ανταγωνισμό.

‘Όπως εξελίχθηκε η σημερινή μέρα, η TOYOTA είναι κοντά σε ένα μεγαλειώδες θρίαμβο. Τέσσερις ειδικές χωρίζουν την ΤΟΥΟΤΑ GAZOO Racing από ένα τερματισμό στις τρείς πρώτες θέσεις, κάτι που αν επαληθευτεί θα είναι ο πρώτος τη φετινή χρονιά. Ταυτόχρονα ο Tanak θα γίνει το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο, με τέσσερις αγώνες να απομένουν για να ολοκληρωθεί η χρονιά.

Αποτελέσματα 3ης μέρας