MotoGP: Πρόγραμμα δοκιμαστικών πριν από την έναρξη της αγωνιστικής χρονιάς του 2020

Το MotoGP ανακοίνωσε το προσωρινό πρόγραμμα δοκιμαστικών πριν από την έναρξη της αγωνιστικής χρονιάς του 2020, με Sepang και Losail να έχουν επιλεγεί ως χώροι δοκιμών.
Το MotoGP είχε μειώσει τον αριθμό των δοκιμαστικών πριν από την έναρξη της χρονιάς από τρία σε δύο το 2019 και η σειρά θα συνεχιστεί με το ίδιο πρόγραμμα την επόμενη χρονιά.
Στην πίστα Sepang της Μαλαισίας θα πραγματοποιηθούν τριήμερα δοκιμαστικά στις 7-9 Φεβρουαρίου, με το Losail στο Κατάρ να φιλοξενεί άλλες τρεις ημέρες δοκιμαστικών στις 22-24 Φεβρουαρίου.

Ένα ακόμη δοκιμαστικό υπό την μορφή Shake Down έχει προγραμματιστεί στο Sepang για τις 2-4 Φεβρουαρίου, πριν από τα επίσημα δοκιμαστικά της χρονιάς. Το κοινό πρόγραμμα δοκιμαστικών σε Moto2 και Moto3 περιλαμβάνουν επίσης δύο δοκιμαστικά, με το πρώτο στο Jerez από τις 19-21 Φεβρουαρίου. Οι δύο σειρές θα μεταφερθούν στη συνέχεια στο Κατάρ για τα τελικά δοκιμαστικά στις 28 Φεβρουαρίου – 1 Μαρτίου.

Εκτός από την ανακοίνωση του προγράμματος ελεύθερων δοκιμαστικών, το MotoGP επιβεβαίωσε επίσης ότι η Jerez θα διατηρήσει τη θέση δοκιμαστικών μετά το τέλος του 2019.
Ωστόσο, δεν έγινε λόγος για την παραδοσιακή πίστα της Βαλένθια, η οποία κανονικά ακολουθεί το φινάλε της χρονιάς.